Ο επιμελητής Σταμάτης Σχιζάκης μας ξεναγεί στα έργα και τις θεωρίες του πρωτοπόρου της γλυπτικής

Δείτε τις άλλες εννέα αρχιτεκτονικές προτάσεις για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: οι προτάσεις των άλλων 9 γραφείων στον διαγωνισμό
Αέρινα στέγαστρα, κρεμαστοί κήποι, αεροδυναμικές γεωμετρίες, σπειροειδείς διατάξεις: εικόνες από τις εννέα ακόμα αρχιτεκτονικές προτάσεις (συμπράξεις διεθνών και ελληνικών αρχιτεκτονικών γραφείων) που συμμετείχαν στον κλειστό διαγωνισμό για την επέκταση του πρώτου μουσείου της χώρας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τo Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
«Οφείλω, καταρχήν, να τονίσω ότι στο σύνολό τους, οι προτάσεις είναι εξαιρετικά υψηλού αισθητικού επιπέδου, με αναλυτική μελέτη και όραμα για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και τη συνολική αναβάθμιση της περιοχής του κέντρου της Αθήνας» αναφέρει σε δήλωσή της η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και συνεχίζει: «Ευχαριστώ θερμά όλους τους συμμετέχοντες, τόσο για την έμπνευσή τους, όσο και για την αρμονική συνεργασία μεταξύ των διεθνών και ελληνικών αρχιτεκτονικών γραφείων. Με ομοφωνία και με υψηλά κριτήρια, η επταμελής Διεθνής Πολυεπιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης, υπό την προεδρία του καθηγητή Ανδρέα Κούρκουλα, προέκρινε την πρόταση των γραφείων David Chipperfield Architects και Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη Α.Ε., ώστε μέσα στα επόμενα χρόνια η Αθήνα να αποκτήσει ένα νέο Μουσείο, αντάξιο των πολύτιμων συλλογών του ΕΑΜ. Η απονομή του βραβείου Pritzker 2023 –της κορυφαίας αρχιτεκτονικής διάκρισης– στον David Chipperfield, επιβεβαιώνει την επιλογή της Επιτροπής».
Οι προτάσεις κατατέθηκαν από τα γραφεία: Adjaye Associates & Kizi Studio, Ateliers Jean Nouvel & George Batzios Architects, Diller Scofidio + Renfro (D S + R) &VAP Architects & Neiheiser Argyros, Herzog and de Meuron & ΑΕΤΕΡ Αρχιτέκτονες, Kengo Kuma and Associates & K-Studio, OMA & Rena Sakellaridou SPARCH PC, RCR Arquitectes &Παρμενίδης - Longuepe – Μάρη, SANAA & Buerger Katsota Architects, Thomas Phifer &Tsolakis Architects & Καλλιόπη Κοντόζογλου.
Δειτε περισσοτερα
Συνεργασίες που συζητήθηκαν με μούσες σχεδιαστών που έμειναν στην ιστορία της μόδας
Ο πρωταγωνιστής που υποδύεται τον Μπομπ Ντίλαν στο «Α Complete Unknown» φαίνεται να μην έχει συγκεκριμένο τύπο και αυτό μας αρέσει
Είναι βρεγμένη, καταπράσινη και δασωμένη
Ο 78χρονος Χριστόδουλος Δαλαβέρας δημιουργεί χρηστικά αντικείμενα από καρύδες
Με αφορμή την ταινία «A Complete Unknown», κάνουμε μια αναδρομή στις γυναίκες της ζωής του