Εθνική Λυρική Σκηνή 2021: «Λαίδη Μάκβεθ του Μτσενσκ»
«Λαίδη Μάκβεθ του Μτσενσκ» © Aris Messinis
Πολιτισμος

Εθνική Λυρική Σκηνή: Όλο το πρόγραμμα για το 2021

Ένα μεγάλης κλίμακας πρόγραμμα με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και νέες παραγωγές

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για το 2021 η Εθνική Λυρική Σκηνή εντυπωσιάζει με ένα μεγάλης κλίμακας πρόγραμμα τόσο με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 όσο και με νέες παραγωγές για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ΕΛΣ.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, τόσο η Κεντρική όσο και η Εναλλακτική Σκηνή αναθέτουν σε διακεκριμένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες νέες παραγωγές όπερας, μπαλέτου, μουσικού θεάτρου, συναυλίες, μουσικοθεατρικές παραγωγές, επιμελητικά πρότζεκτ κ.ά. επιχειρώντας να θέσουν ερωτήματα και να ανοίξουν συζητήσεις αναφορικά με την Ελληνική Επανάσταση ως ένα διεθνούς εμβέλειας ιστορικό γεγονός σε ένα πολυδιάστατο επετειακό πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, στο Ηρώδειο, την Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής - ΚΠΙΣΝ αλλά και σε απρόσμενους χώρους όπως, μεταξύ άλλων, το προαύλιο της Μητρόπολης Αθηνών.

Παράλληλα για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής έρχονται νέες, φιλόδοξες παραγωγές που ανεστάλησαν λόγω της πανδημίας αλλά και ρεσιτάλ κορυφαίων ερμηνευτών, αναβιώσεις παλαιότερων παραγωγών και σημαντικές συμπαραγωγές να συμπληρώσουν το πρόγραμμα. Τέλος, ξεκινώντας από το 2021 και για τα επόμενα τρία χρόνια, η ΕΛΣ θα τιμήσει το έργο του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, με την παρουσίαση μεγάλου μέρους του σπουδαίου έργου του. 


Ακούστε το Podcast: Ο Βασίλης Λούρας μιλάει για τη νέα εποχή της ΕΛΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

Εθνική Λυρική Σκηνή 2021: Μαρίνα Αμπράμοβιτς, Οι επτά θάνατοι της Μαρίας Κάλλας
Εθνική Λυρική Σκηνή: Όλο το εντυπωσιακό πρόγραμμα του 2021

Από τη Φανί Αρντάν, τον Ουίλλεμ Νταφόε και την Έμμα Στόουν στον Γιώργο Λάνθιμο, τον Κωνσταντίνο Ρήγο, την Σόνια Γιόντσεβα και τη Μαρίνα Αμπράμοβιτς, κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες συναντιούνται στη σκηνή της ΕΛΣ.

Δειτε περισσοτερα