1821 Digital Gallery
Οι απαντήσεις του Forrest Gump 262
ΤΕΥΧΟΣ 262
FORREST GUMP

Οι απαντήσεις του Forrest Gump 262

(Μέλος του συλλόγου για την επίσημη καταχώριση του μακριού νυχιού με το τετράγωνο μανικιούρ στην κατηγορία του «ελαφρού οπλισμού»)
Forrest Gump 262: Ο Νίκος Ζαχαριάδης απαντάει σε δικές σας ερωτήσεις

Κάτι δεν πάει καλά! Δηλαδή, μετά τις φωτιές, όταν με το καλό καταπατηθούν τα οικόπεδα, χτιστούν μεζονέτες, πάρουν μυστηριωδώς νερό και ρεύμα και στη συνέχεια νομιμοποιηθούν με μια χαριστική προεκλογική διάταξη, αυτοί που κατοικούν σε αυτές δεν θα πάνε να ψηφίσουν, διαμαρτυρόμενοι για το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα;
Ναι. Γιατί δεν τους είναι πιστοί. Και όταν πιάσει φωτιά το διπλανό δάσος, θα νομιμοποιήσουν και τις καινούργιες μεζονέτες, με αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί η περιοχή.


Συγνώμη, αλλά αυτοί που τώρα υποστηρίζουν με τέτοιο ενθουσιασμό την απέλαση των λαθρομεταναστών δεν είναι οι ίδιοι που θεωρούσαν υπέρτατη εθνική προδοσία την υπόθεση Οτσαλάν;
Μα δεν είναι το ίδιο! Καταρχήν ο Οτσαλάν δεν ήταν λαθρομετανάστης, γιατί «λαθρομετανάστης» είναι κάποιος που δεν κυνηγούν οι Τούρκοι αλλά κάποιοι άλλοι. Κι έπειτα, ο Οτσαλάν είχε ονοματεπώνυμο, οπότε αν τον έβλεπες στην παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα μπορούσες να του πεις «Αμπντουλάχ, φύγε από τις κούνιες». Ενώ τώρα που κουβαλήθηκε ολόκληρος ο λαός του και ζητάει πολιτικό άσυλο, είναι αδύνατον να συνεννοηθούμε μαζί τους, γιατί δεν ξέρουμε τα μικρά τους ονόματα και κάθε φορά που τους λέμε «ουστ, Χασάν», αυτοί κάνουν την πάπια και υποκρίνονται ότι το λέμε στον διπλανό τους.


Γιατί με τρομάζει τόσο πολύ η Έμυ Λιβανίου;
Διότι προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί σου.


Υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος που κάθε φορά οι αυξήσεις γίνονται ειδικά στα ποτά, τη βενζίνη, τα τηλέφωνα και τα τσιγάρα;
Φυσικά. Οι αυξήσεις γίνονται στα πλαίσια ενός πιλοτικού προγράμματος για την εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο. Διότι χωρίς τηλέφωνο (για το «ψηστήρι»), χωρίς αυτοκίνητο (για τη «μούρη»), χωρίς ποτό (για τη χαλάρωση) και χωρίς τσιγάρο (για «μετά»), το σεξ θα γίνει πολύ πιο δύσκολο. Και ως γνωστόν, λιγότερο σεξ σημαίνει περισσότερα νεύρα. Άρα περισσότερες καταγγελίες και περισσότερα βρισίδια στα blogs. Πράγμα που, τελικά, οδηγεί περισσότερους ανθρώπους να αναζητήσουν πρόσβαση στο διαδίκτυο για να βρίζουν και αυτοί.


Σχετικα
Ρατσιστική επίθεση στον Ηλεκτρικό - Επιβάτης ξυλοκόπησε μετανάστη
Ρατσιστική επίθεση στον Ηλεκτρικό - Επιβάτης ξυλοκόπησε μετανάστη

Τι θέλει τελικά ο βουλευτής Γιάννης Μανόλης από τη ζωή μας;
Να αναβιώσει το ενδιαφέρον για την πολιτική, μέσω των παιδικών τραγουδιών. Μετά την επιτυχία τού «Παπαγάλε θες σουβλάκι;» από τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο, προτείνει την αναβάθμιση του «Γύρω-γύρω όλοι, στη μέση ο Μανόλης» σε πολιτικό ύμνο, που περιλαμβάνει μηνύματα με πολλούς αποδέκτες. Καταρχήν διότι κάνει σαφές ότι ο ίδιος βρίσκεται στη μέση, δηλαδή στο μεσαίο χώρο, και κατά δεύτερον διότι ο στίχος «γύρο-γύρο όλοι» θυμίζει την εποχή του Μπαϊρακτάρη, τότε που όλοι έτρωγαν γύρο και πολεμούσαν τη διαφθορά.


Ε, τώρα, μεταξύ μας, δεν είχε δίκιο η Νταϊάνα Ιγροπούλου που τα πήρε με τα Καλλιστεία; Αφού ήταν μακράν η ωραιότερη!
Ακριβώς γι’ αυτό δεν την έβγαλαν. Γιατί θα έστελναν στις άλλες κοπέλες το μήνυμα ότι η εμφάνιση είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για να πετύχεις. Πράγμα που θα ήταν αντίθετο με τον εκπαιδευτικό στόχο του θεσμού: να παραδώσει στην κοινωνία κορίτσια γεμάτα «θετικίλα», που θα ξέρουν να απαντήσουν σωστά στην ερώτηση «Πόσο σημαντική είναι για σένα η οικογένεια», φορώντας μικροσκοπικά μαγιό.


Μα δεν είναι προσβολή στον ίδιο τον Παρθενώνα και στην Ιστορία μας, το νέο Μουσείο της Ακρόπολης να μοιάζει με Mall;
Μόνο αυτό; Εδώ έχουν φτάσει σε σημείο να αποκλείσουν πλήρως τα καρτούτσα με τη ρετσινούλα από το κυλικείο! Επίσης δεν θα σερβίρεται mousakas και xoriatiki, δεν θα υπάρχει ούτε μια αυλή με γαζία και γιασεμί στο κτίριο, ενώ στα εγκαίνια είναι σχεδόν σίγουρο πως όλοι θα προτιμήσουν να πάνε με το αυτοκίνητό τους αντί να πάρουν το παραδοσιακό γκαζοζέν!


Έχω παρατηρήσει ότι μόλις αρχίζει το δελτίο του Mega, δίπλα στην Όλγα Τρέμη υπάρχει πάντα ένα λευκό φλιτζάνι καφέ. Δεν μπορεί να μείνει ξύπνια αλλιώς;
Μα δεν είναι δικό της. Το έχει ξεχάσει εκεί η Μαρία Σπυράκη, που ξέρει να λέει τον καφέ και το χρησιμοποιεί για να διασταυρώσει το ρεπορτάζ της σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5