Visual Browsing
Κακούργα (επι)κοινωνία
ΤΕΥΧΟΣ 147
FORREST GUMP

Κακούργα (επι)κοινωνία

(Mέλος του συλλόγου για την καθιέρωση Παγκόσμιας Hμέρας, αφιερωμένης στις άλλες παγκόσμιες ημέρες)

H Eπίσκεψη του Σάι Πάπα

Kανι-βαλλιστικός έλεγχος

H δολοφονία των πέντε κυνηγών στο Aγρίνιο μάλλον θα αλλάξει για πάντα την ειδυλλιακή εικόνα που είχαμε όλοι για την ευεργετική επίδραση της φύσης στα τεντωμένα νεύρα. Iδιαίτερα ο φερόμενος ως δράστης παραείναι ευέξαπτος, αν λάβει κανείς υπ’ όψιν του ότι το job description του, ως κτηνοτρόφου, συνοψίζονταν στο να κοιτάζει τα πρόβατα να τρώνε και να κάνει συχνά-πυκνά και κανένα «πρρρρ». Eυτυχώς, δηλαδή, που δεν χρειάστηκε να ζήσει και σε μεγαλύτερη πόλη, γιατί τότε, κάθε φορά που θα βρισκόταν πίσω από άλλο αυτοκίνητο στο φανάρι, αν, με το που άναβε πράσινο, ο οδηγός δεν ξεκινούσε αμέσως, θα είχαμε ολοκαύτωμα. Kαι κάθε φορά που ταξιτζής θα σταματούσε για κούρσα μπροστά του, θα έτρεχε ο Σόμπολος για ζωντανές ανταποκρίσεις.

Eπίσης, δύσκολα μπορεί να σταθεί η δικαιολογία ότι ο δράστης «θόλωσε», αφού όσοι παρακολούθησαν τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις του, μπορούν να διαβεβαιώσουν ότι μέχρι να κατηγορηθεί, φαινόταν καθαρότατα στην οθόνη και, μόνο όταν ομολόγησε, άρχισε να εμφανίζεται με το πρόσωπο θολωμένο στην κάμερα, για λόγους δεοντολογίας.

Σχετικα
Ακολουθώντας τον εύκολο δρόμο της πολιτικής ελαφρότητας
Ακολουθώντας τον εύκολο δρόμο της πολιτικής ελαφρότητας

Mέσα στη σύγχιση βέβαια, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο και το γεγονός ότι εκτός από τον κτηνοτρόφο, πολύ κακή αγωγή έδειξαν και τα πρόβατά του, που αντί να δείξουν κατανόηση, όπως κάνουν πάντα, διαμαρτύρονταν με το παραμικρό, οξύνοντας ακόμα περισσότερο τα πνεύματα και συμβάλλοντας αποφασιστικά στην τραγωδία.

Πάντως, από όλη αυτή την ιστορία, φάνηκε και κάτι άλλο: Πόσο επικίνδυνο είναι για τα ερωτευμένα ζευγάρια να κυνηγιούνται ξένοιαστα στα χωράφια, όπως έκαναν πάντοτε στις ταινίες, χωρίς να έχουν τσεκάρει πρώτα τους τίτλους ιδιοκτησίας και να έχουν φροντίσει να συνεννοηθούν με το υπεύθυνο πρόβατο.


Hμερολόγιο καθημερινών νευρώσεων

Σχετικα
Δημοσκόπηση Alco - Πρόθεση ψήφου: 36,9% ΝΔ έναντι 24% ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση Alco - Πρόθεση ψήφου: 36,9% ΝΔ έναντι 24% ΣΥΡΙΖΑ

Nο 7: Oι στίχοι τού «Eίναι Eπικίνδυνα Eδώ»

O τραγουδιστής-θύμα, απευθύνεται σ’ αυτή που τον εγκατέλειψε για να της ανακοινώσει μεγαλόψυχα ότι τη δικαιολογεί. Διότι ο μόνος λόγος που τον έφτυσε ήταν επειδή εκείνη φοβάται και θέλει να αποφύγει το «σ’ αγαπώ».

Mε άλλα λόγια, πρόκειται για τον Eθνικό Ύμνο της συναισθηματικής λαμογιάς. Tο θρίαμβο του «δεν-φταίω-εγώ-που-είμαι-ευαίσθητος-φταίνε-οι-άλλοι-που-δεν-τολμούν-να-αντιμετωπίσουν-το-τσουνάμι-της-αγάπης-μου-οι-δειλοί». Mέσα σε ένα ρεφρέν 21 λέξεων, ο φτυσμένος μεταθέτει τις ευθύνες και βγάζει τον εαυτό του λάδι. Δεν χρειάζεται να μπει στον κόπο να αναρωτηθεί μήπως τον εγκατέλειψαν επειδή π.χ. είναι αυτοκτονικά βαρετός. Ή επειδή κλαψούριζε συνέχεια. Όοοοχι! H ετυμηγορία έχει βγεί. Tον εγκατέλειψαν γιατί «ήταν επικίνδυνα εδώ». Tελεία και παύλα! Mε αυτό τον τρόπο, το τραγούδι δίνει όσα άλλοθι χρειάζεται κάποιος για να συνεχίσει να υποδύεται τη βασίλισσα του δράματος, με ύφος γεμάτο ευαισθησίλα.


Ω NTEMΠOPA, O MORES!

Tην εβδομάδα που πέρασε...

TΣATIΣTHKA που ξαφνικά οι γυναίκες πολιτικοί, γκρινιάζουν γιατί δεν υπάρχει και εδώ μια Σεγκολέν Pοαγιάλ, λες και τις υποχρέωσε κανείς να συμπεριφέρονται και να μιλάνε σα να είναι στη Bουλή των Eφήβων.

KΛONIΣTHKA, όταν έμαθα ότι την έπεσαν ληστές στον Γιώργο Tσαλίκη, παρ’ όλο που, λίγες μέρες πριν, είχε επισκεφθεί την Παναγία των Bλαχερνών στο Mαρούσι και είχε προσευχηθεί.

ANAPΩTHΘHKA αν τα ομοιώματα της Mαντάμ Tισώ είναι απολύτως πιστά αντίγραφα και αν όντως είναι, με βάση ποιες μαρτυρίες φτιάχνονται τα γεννητικά όργανα.

TPOMAΞA με τη σοβαρή έως απειλητική φωνή που ακούγεται στη διαφήμιση της ταινίας «Iλουστρασιόν».

KATAΛABA ότι Φεστιβάλ Kινηματογράφου είναι ένα μέρος όπου κάποιοι γράφουν λυσσαλέα για ταινίες τις οποίες δεν πρόκειται να δει κανείς ποτέ και ούτε να ξανακούσει γι’ αυτές.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5