Πολιτικη & Οικονομια

Χρειαζόμαστε μια «επαναστατική κυβέρνηση ρεαλιστών»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Στ. Θεοδωράκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
93814-188798.JPG

Η Ελλάδα χρειάζεται μια «επαναστατική κυβέρνηση ρεαλιστών», τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Real News» όπου, μεταξύ άλλων, καλεί την κυβέρνηση να κλείσει γρήγορα τη συμφωνία: «Η χώρα θα έχει γκρεμιστεί» εάν καθυστερήσει η κυβέρνηση να κάνει τον «έντιμο συμβιβασμό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Όπως επισημαίνει, «κάθε μέρα που περνάει, η οικονομία βυθίζεται όλο και πιο πολύ. Υπερηφανεύονται ότι “τουλάχιστον πληρώσαμε μισθούς και συντάξεις”. Μα η Ελλάδα δεν έχει μόνο συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους. Για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις δεν πλήρωσαν προμηθευτές, άρα δεν πληρώθηκαν και οι εργάτες των προμηθευτών, δεν έγιναν οι προγραμματισμένες επιστροφές ΦΠΑ και δεν έδωσαν ούτε τα λεφτά που έχουν προπληρώσει οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ για τα φάρμακά τους. Εσείς πόσο καιρό πιστεύετε ότι θα αντέξει η κοινωνία με όλα αυτά;».

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης κατηγορεί την κυβέρνηση για διγλωσσία, φέρνοντας ως παράδειγμα τις δηλώσεις των Θοδωρή Δρίτσα και Γιάννη Δραγασάκη για το λιμάνι του Πειραιά, ενώ σημειώνει ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναδεικνύεται ως το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Αλέξη Τσίπρα και πως «ό,τι προεδρεύει το καταστρέφει». «Δεν το λέω εγώ. Το λέει όλη η αντιπολίτευση -πλην Χρυσής Αυγής- και συμφωνεί μαζί μας και ένα τμήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Βαρουφάκης είπε δημόσια στην εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου ότι έχουμε δεσμευτεί να μη μιλάμε για κούρεμα και εκείνη μεσούσης της διαπραγμάτευσης ζητάει διαγραφή του χρέους. Τορπιλίζει, δηλαδή, κανονικά την προσπάθεια της κυβέρνησης».

Ο κ. Θεοδωράκης απορρίπτει την ιδέα μιας οικουμενικής ή μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, αλλά και το κοινό ευρωπαϊκό μέτωπο με τους προέδρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ότι θα προτιμούσε στην κυβέρνηση το Ποτάμι από τους ΑΝΕΛ, δηλώσεις που χαρακτηρίστηκαν ως παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας, σημειώνει ότι και ο κ. Τσίπρας θα προτιμούσε στην ισπανική κυβέρνηση τους Podemos από τον νυν πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Ισπανίας.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ