Visual Browsing
Όσο υπάρχουν άνθρωποι
...ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ

Όσο υπάρχουν άνθρωποι

Η εβδομαδιαία στήλη του Μάνου Βουλαρίνου

Λίγα πράγματα με συγκίνησαν τούτες τις άγιες μέρες... οι μέρες οι τούτες μαζί με τις μέρες τις εκείνες των Χριστουγέννων είναι άγιες γεγονός που με οδηγεί στο συμπέρασμα πως σχεδόν όλες οι υπόλοιπες πρέπει να είναι διαβολικές, πράγμα που σημαίνει πως το ματς Χριστούλη-Βελζεβούλη είναι κάπου στο 14-351 και θα μας στείλει όλους στον κουβά... τέλος πάντων... έλεγα πως λίγα πράγματα με συγκίνησαν τούτες τις άγιες μέρες όσο το δράμα της Βίκυς της Σταμάτη. Όχι της συζύγου του πολιτικού αγωνιστή και κρατούμενου Άκη αλλά της Μάνας της Σταμάτη. Γιατί, όπως έχω καταλάβει παρακολουθώντας για λόγους βιοπορισμού πολλές ενημερωτικές εκπομπές, Βίκυ Σταμάτη σύζυγος και Βίκυ Σταμάτη Μάνα είναι δυο διαφορετικά πρόσωπα με το δεύτερο πρόσωπο να είναι ιερό με τον ίδιο τρόπο που είναι ιερές όλες οι Μανάδες του κόσμου, όπως ας πούμε η Μάργκαρετ η Θάτσερ, η Μαργαρίτα η Παπανδρέου, η μάνα του Αδόλφου του Χίτλερ, η μάνα του Ιωσήφ του Στάλιν, οι Ελληνίδες Μανούλες στο Face το Book και οι μάνες των λειτουργών της ελληνικής διαιτησίας που τόσο πολύ αγαπούν όλοι οι φίλαθλοι.

Ακόμα πιο πολύ και από τη Βίκυ Σταμάτη Μάνα με συγκίνησαν όλοι αυτοί οι συνάνθρωποί μου που κατάλαβαν πως η Σταμάτη Μάνα δεν είναι μια τυχάρπαστη μάνα του κοινού ποινικού δικαίου που δεν έχει ούτε ένα φίλο σε μια εφημερίδα να κάνει ένα φωτορεπορτάζ με το δράμα και το αρκουδάκι της, αλλά η κρατούμενη Μάνα του παιδιού ενός Άκη Τσοχατζόπουλου και έσπευσαν να την υπερασπιστούν αποδεικνύοντας κάτι πραγματικά σπουδαίο και ελπιδοφόρο: Πως ακόμα και αυτή τη δύσκολη περίοδο οι Έλληνες μπορεί να δοκιμάζονται αλλά η δοκιμασία αυτή δεν τους έχει κάνει να χάσουν την Ανθρωπιά τους και μπράβο τους.

image

Κωμικοτραγωδία

Σχετικα
Υπ. Παιδείας: Ανακολουθίες και λαϊκισμός από ΣΥΡΙΖΑ για τα ΑΕΙ
Υπ. Παιδείας: Ανακολουθίες και λαϊκισμός από ΣΥΡΙΖΑ για τα ΑΕΙ

Όμως η Βίκυ η Σταμάτη είναι κάτι ακόμα πιο μεγάλο και από Μάνα του παιδιού του Άκη του Τσοχατζόπουλου. Κάτι ακόμα πιο σημαντικό που εξηγεί κάπως καλύτερα την αγωνία με την οποία μαχόμενοι δημοσιογράφοι και αγωνιστές πολιτικοί του τόπου μας ύψωσαν φωνή διαμαρτυρίας για την κράτησή της. Η Βίκυ η Σταμάτη είναι μια πραγματική αντισυστημική αγωνίστρια. Μια πραγματική αντιεξουσιάστρια. Σίγουρα πολύ πιο πραγματική από τους βαθιά εξουσιαστές (με την έννοια πως είναι οι μόνοι σ’ αυτή τη χώρα μαζί με τους μεγαλοπολιτικούς και μεγαλοεπιχειρηματίες που κάνουν ό,τι γουστάρουν) μπαχαλάκηδες.

Ενδεχομένως να νομίζετε πως ειρωνεύομαι, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή η πλύση εγκεφάλου την οποία δέχεστε καθημερινά από τα συστημικά μέσα της μαζικής της ενημέρωσης έχει αλλοιώσει την κρίση σας. Διαφορετικά θα βλέπατε πως κανείς δεν έχει ξεφτιλίσει τη λέξη αλλά και την έννοια «εξουσία» τόσο πολύ όσο η Βίκυ η Σταμάτη και ο σύζυγός της. Ελάχιστοι έχουν εκθέσει το σύστημα όσο αυτοί οι δύο και ελάχιστοι συνεχίζουν να το κάνουν με την ίδια αποτελεσματικότητα όσο αυτό το ασυμβίβαστο ζεύγος των αντισυστημικών επαναστατών.

image

Σχετικα
Δένδιας για Τσαβούσογλου: Τον έχω καλέσει Ελλάδα και έχει δεχτεί
Δένδιας για Τσαβούσογλου: Τον έχω καλέσει Ελλάδα και έχει δεχτεί

Στα δύσκολα αλλά ωραία χρόνια του αγώνα

Επειδή μάλλον ακόμα κάποιοι επίμονοι και κακόπιστοι μπορεί να εξακολουθούν να νομίζουν πως κάνω πλάκα θα κάνω μια ερώτηση στην οποία δεν χρειάζεται να απαντήσω γιατί η απάντηση είναι γνωστή σε όλους. Ποιανού η δράση αφύπνισε και ριζοσπαστικοποίησε πολιτικά και κοινωνικά περισσότερους ανθρώπους; Η δράση του Ιερού Ζεύγους Ακη και Μάνας του παιδιού του ή η δράση του Κουφοντίνα και της παρέας του; Επειδή η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση είναι δεδομένη, η τύχη της Μάνας Σταμάτη φοβάμαι πως δεν θα είναι καλή. Και γι’ αυτό όλοι οι ευαίσθητοι άνθρωποι της χώρας, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, πρέπει να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα τους για τη λύτρωσή της. Ας είναι η ανάσταση του Κυρίου και η ανάσταση όχι της κάθε μάνας, που δεν ξέρουμε καν από πού κρατάει η σκούφια του άντρα της, αλλά η ανάσταση της πραγματικής Μάνας: της Μάνας Σταμάτη και μπράβο της.

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5