Visual Browsing
Οι 30 πρώτες απολύσεις της κυβέρνησης Τσίπρα

Οι 30 πρώτες απολύσεις της κυβέρνησης Τσίπρα

Καταργείται η «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.»

Σύμφωνα με το άρθρο 24 του νομοσχεδίου για τις 100 δόσεις: «Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία “ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.” που συστάθηκε με το άρ. 16 του ν. 4146/2013 (Α’ 90) τίθεται σε εκκαθάριση και καταργείται».

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας εξέδωσαν ανακοίνωση που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «Η εξέλιξη αυτή είναι αρνητική τόσο για την ελληνική οικονομία, αφού θα χαθούν έσοδα που διασφαλίζονταν από τη λειτουργία της εταιρίας, όσο και για τον εθνικό στόχο μείωσης της ανεργίας, αφού, χωρίς οποιαδήποτε μέριμνα ή πρόνοια, μένουν στον δρόμο 30 περίπου εργαζόμενοι (μηχανικοί, οικονομολόγοι, δικηγόροι και διοικητικοί υπάλληλοι), νέοι και αξιόλογοι άνθρωποι με μεγάλες οικογενειακές υποχρεώσεις. Το δικαίωμα στην εργασία και η κατοχύρωση των εργατικών δικαιωμάτων αποτελεί θεμέλιο λίθο της δημοκρατίας μας και προϋπόθεση ανασυγκρότησης της χώρας και για το λόγο αυτό πρέπει να ασκείται με όρους ισονομίας και αίσθησης δικαίου».

Το άρθρο 24 ως έχει:

Άρθρο 24 Κατάργηση /Εκκαθάριση της «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.»

Σχετικα
Συνάντηση Μητσοτάκη- Σάντσεθ σήμερα στο Μαξίμου
Συνάντηση Μητσοτάκη- Σάντσεθ σήμερα στο Μαξίμου

- Συγχώνευση δια απορρόφησης από το ΤΑΙΠΕΔ της «ΕΤΑΔ Α.Ε.»

1.α.Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» που συστάθηκε με το άρ. 16 του ν. 4146/2013 (Α’ 90) τίθεται σε εκκαθάριση και καταργείται.

β. Το σύνολο των εκτάσεων, κτιρίων και εγκαταστάσεων που μεταβιβάστηκαν στην εταιρεία «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και των κατά περίπτωση αρμοδίων Υπουργών, επανέρχονται από το χρόνο μεταβίβασής τους, στον φορέα από τον οποίο παραχωρήθηκαν.

Σχετικα
Η γελοιογραφία της ημέρας 10.05.2021
Η γελοιογραφία της ημέρας 10.05.2021

2. Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου

Ανώνυμη Εταιρεία» (ΕΤΑΔ Α.Ε.) που συστάθηκε με την ΚΥΑ με αρ. Δ6Α

1162069 ΕΞ 2011 (Β’ 2779), δυνάμει του άρ. 14Β ν. 3429/2005 (Α’314), όπως

ισχύει, απορροφάται από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του

Δημοσίου Α.Ε. (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. Α.Ε.).

3. Με κοινή υπουργική απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και των κατά

περίπτωση αρμοδίων υπουργών ρυθμίζονται τα επιμέρους θέματα και οι

λεπτομέρειες για την εφαρμογή των ανωτέρω παραγράφων του παρόντος

άρθρου.

H ανακοίνωση των εργαζομένων:

«Στο σχέδιο νόμου με τίτλο "ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας", που τέθηκε σε διαβούλευση μέχρι την 16/3/2015, προβλέπεται στο άρθρο 24 παρ. 1α και β η κατάργηση και θέση σε εκκαθάριση της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία "ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΕ", που συστάθηκε με το άρθρο 16 του ν 4146/2013.

Κατά τη γνώμη μας, η εν λόγω πρωτοβουλία είναι σε λάθος κατεύθυνση, αφού μόλις 2 χρόνια μετά την σύσταση της εταιρίας, με την οποία δρομολογήθηκε, για πρώτη φορά και προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, ο σχεδιασμός και η ενιαία αξιοποίηση της περιοχής από το ΣΕΦ μέχρι το Σούνιο, αποφασίζεται ξαφνικά, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση, ενημέρωση και συζήτηση, με έναν νόμο και ένα άρθρο και με όρους που θυμίζουν «το μαύρο στην ΕΡΤ», η κατάργηση του φορέα μας, κατάργηση η οποία, πέραν των άλλων συνεπειών, αδιαφορεί για την τύχη των εργαζομένων που προσλήφθηκαν με ανοικτό διαφανή διαγωνισμό την 2-5-2014.

Τούτο μάλιστα συμβαίνει, εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης και την ώρα που επαναπροσλαμβάνονται εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, αναβιώνουν και επανασυστήνονται καταργηθέντες προηγούμενα φορείς ή μεταφέρεται το προσωπικό συναφών εταιριών στο ΤΑΙΠΕΔ, όπως το ανωτέρω άρθρο προβλέπει σχετικά.

Η εξέλιξη αυτή είναι αρνητική τόσο για την ελληνική οικονομία, αφού θα χαθούν έσοδα που διασφαλίζονταν από τη λειτουργία της εταιρίας, όσο και για τον εθνικό στόχο μείωσης της ανεργίας, αφού, χωρίς οποιαδήποτε μέριμνα ή πρόνοια, μένουν στον δρόμο 30 περίπου εργαζόμενοι (μηχανικοί, οικονομολόγοι, δικηγόροι και διοικητικοί υπάλληλοι), νέοι και αξιόλογοι άνθρωποι με μεγάλες οικογενειακές υποχρεώσεις. Το δικαίωμα στην εργασία και η κατοχύρωση των εργατικών δικαιωμάτων αποτελεί θεμέλιο λίθο της δημοκρατίας μας και προϋπόθεση ανασυγκρότησης της χώρας και για το λόγο αυτό πρέπει να ασκείται με όρους ισονομίας και αίσθησης δικαίου.

Καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει την πρωτοβουλία της και ζητούμε από τον αρμόδιο εποπτεύοντα την εταιρία μας υπουργό συνάντηση με αντιπροσωπεία μας.

Τέλος, καλούμε τους εργαζομένους στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις αντίστοιχες συνδικαλιστικές οργανώσεις, σε συμπαράσταση και συμπαράταξη.

Αθήνα 13-3-2015

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΕ».

 

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5