1821 Digital Gallery
Κ. Μητσοτάκης: «Το προφίλ του Λαφαζάνη ενδεχομένως να κοσμεί το νέο χιλιάρικο»

Κ. Μητσοτάκης: «Το προφίλ του Λαφαζάνη ενδεχομένως να κοσμεί το νέο χιλιάρικο»

Σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ελεύθερο Τύπο

Δριμύτατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον Δημήτρη Γκάτσιο για τον ΕΛτΚ με αφορμή τις δηλώσεις περί «κουμπαρά» εξαγοράς βουλευτών. «Ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε την πόρτα για να ξαναμπεί στην πολιτική σκηνή ένα από τα χειρότερα και πιο σκοτεινά ρεύματα που έχει γνωρίσει ο τόπος μας στη Μεταπολίτευση, ο αυριανισμός», τονίζει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του.

«Νέο Μνημόνιο, όπως το γνωρίζαμε, δεν πρόκειται να υπάρξει» διαβεβαιώνει, ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα της προληπτικής χρηματοδότησης διευκρινίζει ότι αυτή ενδεχομένως να είναι απαραίτητη ως ένα ενδιάμεσο στάδιο μέχρι να ομαλοποιηθεί πλήρως η πρόσβαση της χώρας στις αγορές. «Και κάτι ακόμα για αυτούς που φαντασιώνονται διαγραφές χρέους και άλλες τέτοιες ανοησίες. Αν σήμερα οι αγορές κλείνουν για την Ελλάδα με τέτοια ευκολία, τι θα συμβεί αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές; Και πώς τότε θα χρηματοδοτηθεί η χώρα;» αναρωτιέται ο υπουργός. Τότε δύο επιλογές υπάρχουν, προσθέτει, είτε η χώρα θα αποταθεί ικέτις στους πιστωτές της για ένα ακόμα σκληρότερο Μνημόνιο, είτε θα επιστρέψει στη δραχμή προς μεγάλη ικανοποίηση του κ. Λαφαζάνη, το προφίλ του οποίου ενδεχομένως να κοσμεί το νέο χιλιάρικο...»

«Στόχος δεν είναι να αποφύγουμε τις πρόωρες εκλογές. Στόχος είναι να αποδείξουμε ότι υπάρχουν σπουδαίοι Έλληνες και Ελληνίδες, όχι κατ’ ανάγκη από το χώρο της πολιτικής, οι οποίοι μπορούν να συνθέσουν και να ενώσουν» υπογραμμίζει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. «Ελπίζω πραγματικά ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναδειχθεί από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία στη Βουλή, με τη στήριξη 200 βουλευτών» τονίζει.

«Πρέπει να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει πλήρως την κρίση. Είναι προφανώς σε πολύ καλύτερη κατάσταση από το 2012, χάρη στις προσπάθειες αυτής της κυβέρνησης και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Όμως, δεν έχει ακόμη τις αντοχές που απαιτεί μια αγορά καχύποπτη και πάνω από όλα ευαίσθητη στην παραμικρή αλλαγή πολιτικών και οικονομικών δεδομένων» προειδοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικα
Μια πρόταση «προοδευτικής» διακυβέρνησης από το παρελθόν
Μια πρόταση «προοδευτικής» διακυβέρνησης από το παρελθόν

Ο υπουργός υπογραμμίζει ότι «ούτε μου δημιουργεί κάποιο πρόβλημα η σύνδεση μιας προληπτικής χρηματοδότησης με την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, που, ούτως ή άλλως, η πλειονότητα των πολιτών συμφωνεί ότι πρέπει να γίνουν. Μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, επιτέλους, κτήμα του πολιτικού συστήματος και να υλοποιούνται επειδή εμείς τις θέλουμε, και όχι επειδή κάποιοι άλλοι μας τις επιβάλλουν».

Σε ερώτηση για την προσπάθεια διεύρυνσης της Ν.Δ. προς τα δεξιά της και προς το κέντρο ο υπουργός δήλωσε: «Βρισκόμαστε στην εποχή της σύνθεσης, όχι της ιδεολογικής και πολιτικής περιχαράκωσης και των αποκλεισμών. Η Ν.Δ. στο πέρασμα των ετών έχει κατορθώσει να εκφράσει αποτελεσματικά τους κεντρώους και τους δεξιούς πολίτες της πατρίδας μας, τους φιλελεύθερους και τους συντηρητικούς, αλλά θα τολμούσα να πω ακόμη και τους αριστερούς. Από εκεί και πέρα, όμως, για τη Ν.Δ. ο μεσαίος χώρος είναι ταυτισμένος με την ιστορία της παράταξης, όπως την ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Πιστεύω ακράδαντα ότι στην κοινωνία υπάρχουν μετριοπαθείς συμπολίτες μας που αυτή τη στιγμή είναι πολιτικά άστεγοι ή εκφράζονται από μικρά φιλελεύθερα κόμματα. Αποτελούν, όμως, ένα από τα πιο δημιουργικά και υγιή κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας. Πρώτη προτεραιότητα της Ν.Δ. πρέπει να είναι η ενσωμάτωσή τους στη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη».

 

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5