1821 Digital Gallery
Καρύδης εναντίον Τατσόπουλου για το «κωλοκόμμα»

Καρύδης εναντίον Τατσόπουλου για το «κωλοκόμμα»

Τον εγκαλεί για λεκτικό χρυσαυγιτισμό

Για λεκτικό χρυσαυγιτισμό κατηγορεί ο κ. Δημήτρης Καρύδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Πέτρο Τατσόπουλο.

Πρόκειται για το τελευταίο μέχρι στιγμής επεισόδιο σε μια  αντιπαράθεση που διεξάγεται  ιδίως μέσω των social media, έχει πάρει πλέον προσωπικό χαρακτήρα και έχει φτάσει μέχρι στιγμής τις τέσσερις δηλώσεις -δύο για κάθε πλευρά, ενώ τίποτα δε δείχνει ότι πρόκειται να σταματήσει.

Το θέμα άρχισε όταν ο κ. Τατσόπουλος αποκάλεσε «κωλοκόμμα» το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Καρύδης ανέλαβε ν΄απαντήσει, ο κ. Τατσόπουλος ανταπάντησε με σχόλια για το χιούμορ του κ. Καρύδη και ο τελευταίος μίλησε για ταύτιση του κ. Τατσόπουλου με τη γλώσσα της Χρυσής Αυγής.

Η σειρά των δηλώσεων:

Σχετικα
Ρωγμές στη Βουλή: Η απάντηση Τασούλα για την ασφάλεια του κτιρίου
Ρωγμές στη Βουλή: Η απάντηση Τασούλα για την ασφάλεια του κτιρίου

1. Τατσόπουλος: Το κωλοκόμμα που λεγόταν και συνεχίζει να λέγεται ΠΑΣΟΚ έχει διαβρώσει τόσο πολύ, με αυτόν τον ποπουλισμό του ότι “όλοι θα διοριστούμε, με κάθε μέσο και τρόπο και κάθε πλαστογραφία”, όλες τις πολιτικές συμπεριφορές όλων των κομμάτων: από τη Ν.Δ. έως τον ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς… Είκοσι χρόνια ήταν το ΠΑΣΟΚ, αν δεν είναι υπεύθυνο αυτό, ποιος είναι; Το ΠΑΣΟΚ το καλλιέργησε αυτό. Ήταν μια νοοτροπία που ξεκίνησε από το ΤΤ, με μια ισοπέδωση. Όλα μαζί μπήκαν, πρόβατα και ερίφια μαζί, κατέκλυσαν τους δημόσιους μηχανισμούς και είχαμε το πιο φαύλο κομματικό κράτος. Δεν δαιμονοποιώ το ΠΑΣΟΚ, αλλά επί ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε η διαφθορά.

2. Καρύδης: Ο Π. Τατσόπουλος ξεκίνησε κατά πως φαίνεται την προεκλογική του εκστρατεία… με πολύ βαρετό τρόπο: χυδαιότητες, λάσπη και ύβρεις κατά του ΠΑΣΟΚ… Καλό όμως είναι να προσέξει μήπως από την πολύ κατρακύλα τον πάρει το ποτάμι.

3. Τατσόπουλος: Κατανοώ την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Τη δουλειά του κάνει ο άνθρωπος. ΄Οποιος δεν παινέσει το σπίτι του, θα πέσει να τον πλακώσει. Και προφανώς το ΠΑΣΟΚ δεν «ανακάλυψε» τη διαφθορά -υπήρχε και ΠΡΙΝ από το ΠΑΣΟΚ, θα υπάρχει και ΜΕΤΑ από το ΠΑΣΟΚ. Παραμένει ωστόσο κοινή πεποίθηση, ομολογημένη και από πολλά στελέχη του ίδιου του ΠΑΣΟΚ -συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της- πως, επί των (πολλών) ημερών διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ -πάνω από είκοσι χρόνια- η διαφθορά (σήμα κατατεθέν του λαϊκισμού παγκοσμίως) έγινε αναπόσπαστο τμήμα της συμπεριφοράς των συμπολιτών μας, τόσο "πετυχημένη" συνταγή δε, ώστε να μεταλαμπαδευτεί σε όλα τα κόμματα που κατέχουν ή προσδοκούν την εξουσία. Τα υπόλοιπα χαριτωμένα -θα τον πάρει το ποτάμι κλπ- αποκαλύπτουν την παραμελημένη μέχρι τούδε προοπτική του κυρίου Καρύδη ως χιουμορίστα. Μπράβο του. Και δεν του φαινόταν.

Σχετικα
Χρηστίδης: Δεν θα αποσύρω την υποψηφιότητά μου για το ΚΙΝΑΛ
Χρηστίδης: Δεν θα αποσύρω την υποψηφιότητά μου για το ΚΙΝΑΛ

4. Καρύδης: Κανένα χιούμορ, κ. Τατσόπουλε. Και με την ευκαιρία, μήπως να αναρωτηθείτε αν διαφέρει σε τίποτα ο ισοπεδωτικός, χυδαίος και υβριστικός λόγος σας, από το λόγο των Χρυσαυγιτών που κατά τα άλλα σωστά καταγγέλλετε, ως λόγο που εκτρέφει το μίσος το διχασμό και πλήττει τη Δημοκρατία; Αλλά αυτά συμβαίνουν, όταν η γλώσσα τρέχει πιο γρήγορα από το μυαλό και όταν ο δημόσιος λόγος κάποιου εξαντλείται στο να δημιουργεί φτηνές εντυπώσεις.

Έπεται συνέχεια (;)  

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5