Ελλαδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Εισαγγελικό «όχι» στο αίτημα αποφυλάκισης

Πότε συνεχίζεται η ακροαματική διαδικασία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δίκη Χρυσής Αυγής: Στιγμιότυπο από την έναρξη της δίκης σε δεύτερο βαθμό
Δίκη Χρυσής Αυγής © EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στη δίκη της Χρυσής Αυγής η εισαγγελέας είπε «όχι» στα αιτήματα αποφυλάκισης. Στις 6 Ιουλίου 2022 συνεχίζει η ακροαματική διαδικασία.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό συνεχίζεται στις 6 Ιουλίου στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. Νωρίτερα, η εισαγγελέας ζήτησε να μη γίνει δεκτό κανένα από τα αιτήματα για αναστολή εκτέλεσης ποινής, τα οποία είχαν υποβάλλει κατηγορούμενοι, όπως ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός.

Σημειώνεται ότι αίτημα αναστολής στην εκτέλεση των ποινών που τους είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως, υπέβαλαν επίσης οι κατηγορούμενοι: Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Αν. Πανταζής και Γ. Σταμπέλος.

Όταν συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό, το δικαστήριο θα αποφανθεί και για άλλα ζητήματα, όπως:

«Είχε κορωνοϊό, το αντιμετώπισαν αργά μετά από 9 ημέρες, νοσηλεύτηκε σε ΜΕΘ και βρίσκεται πλέον σε κέντρο αποκατάστασης» ανέφερε ο δικηγόρος του, Δημήτρης Παπαδέλλης, γνωστοποιώντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και απώλεια συνείδησης με ακουστικές και οπτικές ψευδαισθήσεις, με βάση και το ιατρικό έγγραφο που δόθηκε στην έδρα.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αίτημα από τους συνήγορους του Ν. Μιχαλολιάκου για αναβολή | 15/06/2022 | ΕΡΤ

Δίκη Χρυσής Αυγής, δεύτερος βαθμός - Ποιοι κατηγορούμενοι ήταν παρόντες

Συνολικά εννέα κατηγορούμενοι, εκ των οποίων οι επτά κρατούμενοι, βρέθηκαν στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Παρόντες στη δικαστική αίθουσα από την πρώην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής ήταν οι κρατούμενοι Χρήστος Παππάς και ο Ιωάννης Λαγός που ζήτησαν να μεταχθούν στο δικαστήριο και οι Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Αντώνης Γρέγος που είναι ελεύθεροι με αναστολή.

Μεταξύ των καταδικασθέντων που δεν ζήτησαν να μεταχθούν από τις φυλακές στο δικαστήριο, αν και κρατούμενοι, ήταν ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, καθώς και ο δράστης της δολοφονίας Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ