1821 Digital Gallery
Βενιζέλος: Έβαλε το κρίσιμο δίλημμα των επόμενων μηνών

Βενιζέλος: Έβαλε το κρίσιμο δίλημμα των επόμενων μηνών

«Όλα αυτά που κάνουμε θα πιάσουν τόπο ή θα οδηγηθούμε πολύ κάτω από το μηδέν»

Εξαιρετικά κρίσιμοι θα είναι επόμενοι μήνες μέχρι την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, το πραγματικό δίλημμα είναι εάν «όλα αυτά που κάνουμε θα πιάσουν τόπο ή αν θα τα θέσουμε υπό διακινδύνευση με κίνδυνο να οδηγηθούμε πολύ κατω από το μηδέν».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρέθεσε, επίσης, τον δικό του οδικό χάρτη ανάπτυξης της χώρας, ο οποίος κινείται σε πέντε άξονες: Απαλλαγή από το μνημόνιο. Πολιτική και θεσμική σταθερότητα. Συσπείρωση των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας για την απασχόληση. Στήριξη ευπαθών ομάδων. Η Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Σε ερώτηση για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος παρέπεμψε στην ομιλία του την περασμένη Τετάρτη, ξεκαθαρίζοντας πως το Κίνημα δεν απευθύνεται στο εσωτερικό του, αλλά στην κοινωνία. «Είμαι πρόεδρος ενός ΠΑΣΟΚ που προσέφερε πολλά, έκανε όμως και πολλά λάθη. Έχουμε αναλάβει την ευθύνη..», εξήγησε και πρόσθεσε ότι κανείς δεν μπορεί να μηδενίσει την προσφορά του κόμματος. «Τώρα δεχόμαστε για τις δύσκολες αποφάσεις που λάβαμε κολαφισμούς και ραπίσματα. Νιώθουμε μεγάλη πίκρα και λύπη αλλά θα μπορούσαμε να ειχαμε κάνει την επιλογή της καταστροφής της χώρας. Δεν κάναμε την επιλογή αυτή. Σηκώσαμε το βάρος μόνοι μας», κατέληξε.

Για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας είπε ότι είναι το σύμβολο της ενότητας, ο ρυθμιστής του πολιτεύματος, ο άνθρωπος που κινητοποιεί τα αισθήματα του τόπου. «Να είναι δημοκράτης, αξιοπρεπής άνθρωπος. Δεν έχει σημασία από πού προέρχεται. Φυσικά θα προτιμούσαμε ένα πρόσωπο από τον προοδευτικό χώρο. Αλλά ο κύριος Κωστής Στεφανόπουλος δεν ήταν ένας εξαιρετικός Πρόεδρος;»

Σχετικα
Tι σημαίνει «Δύση» σήμερα
Tι σημαίνει «Δύση» σήμερα

Για τις φοροελαφρύνσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι όσα ανακοίνωσε ο κ. Σαμαράς είχαν συζητηθεί και συμφωνηθεί με το ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης.«Προφανώς θα υπάρξει θεαματική μείωση της έκτακτης εισφοράς και προφανώς θα υπάρξει περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα ξενοίκιαστα και μη ηλεκτροδοτούμενα», είπε και πρόσθεσε αφήνοντας μια αιχμή: «Προφανώς καταλάβατε όλοι τι ήταν ο ΕΕΤΗΔΕ και πολλοί τον νοσταλγούν τον ΕΕΤΗΔΕ».

Για το θέμα της κεντροαριστεράς επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ απευθύνεται σε όλους χωρίς προαπαιτούμενα. «Οι ηγέτες δεν βγαίνουν μέσα από εσωκομματικές διαδικασίες, αλλά βγαίνουν μέσα από το καμίνι της Ιστορίας» σημείωσε χαρακτηρίζοντας αυτό είπε ότι είναι πολύ ποιητικό.

Για την ομιλία Τσίπρα από στο Κόμο, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δυσκολεύεται να παρακολουθήσει τις θέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας όμως αιχμές για τα όσα είπαν στελέχη περί αποχώρησης της χώρας από το ΝΑΤΟ. «Αν η χώρα φύγει από το ΝΑΤΟ βλάπτονται τα συμφέροντά της καίρια» υπογράμμισε.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5