1821 Digital Gallery

Γιατρομανωλάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ εργαλειοποιεί ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και πουλά εκδούλευση

ΛΟΑΤΚΙ
ΛΟΑΤΚΙ διαδήλωση © Unsplash
Με αφορμή το νομοσχέδιο για τις θεραπείες μεταστροφής της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ
  • A-
  • A+
0
Ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης αναφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την τροπολογία για την «θεραπεία» μεταστροφής.

Για εργαλειοποίηση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και εκδούλευση «σαν ένα δήθεν μονοπώλιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων» από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜΕΡΑ25, κάνει λόγο με ανάρτηση του στο Facebook, o Νικόλας Γιατρομανωλάκης με αφορμή την ψήφιση της τροπολογίας για την απαγόρευση θεραπειών μεταστροφής ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Υφυπουργού αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού

«Όταν είχε κατατεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης, είχε ξεκινήσει μια έντονη συζήτηση για τις σοβαρές ελλείψεις του. Στα αλήθεια ήταν ένα κουτσουρεμένο και άτολμο νομοσχέδιο. Παρόλα αυτά, όταν συζητούσα με βουλευτές άλλων κομμάτων το αν θα πρέπει να το υπερψηφίσουν, πάντοτε έλεγα ότι θα πρέπει να επισημάνουν τα κενά του νομοσχεδίου αλλά να το ψηφίσουν και με τα δύο χέρια.
Γιατί; Αφενός γιατί δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επιλέξει να συγκυβερνήσει με τους ομοφοβικούς ΑΝΕΛ το νομοσχέδιο κινδύνευε να καταψηφιστεί αν δεν το στήριζαν και βουλευτές της αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και ο σημερινός πρωθυπουργός. Αφετέρου γιατί ακόμα και κουτσουρεμένο ένα τέτοιο νομοσχέδιο ήταν καλύτερο από το να μην υπάρχει τίποτα.
Χθες κατατέθηκε η τροπολογία για την "θεραπεία" μεταστροφής. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜΕΡΑ25, σίγουροι για το ότι η τροπολογία θα υπερψηφιζόταν από την κυβερνητική πλειοψηφία επέλεξαν πολύ συνειδητά να μην την στηρίξουν με το πρόσχημα του ότι είναι ελλιπής. Επέλεξαν λοιπόν για μια ακόμα φορά να κάνουν το μόνο που ξέρουν: να εργαλειοποιούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και να πουλούν εκδούλευση σαν ένα δήθεν μονοπώλιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Προσπαθώ ακόμα να αντιληφθώ πως το εξήγησαν στους ΛΟΑΤΚΙ ψηφοφόρους τους: Δεν θα το ψηφίσουμε και όταν θα είμαστε κυβέρνηση θα φέρουμε κάτι καλύτερο οπότε κάντε υπομονή μέχρι τότε, δεν πειράζει να γίνουν λίγες θεραπείες μεταστροφής ακόμα; Η μήπως ακόμα πιο κυνικά, επιλέγοντας εκ του ασφαλούς να κάνουν φθηνή αντιπολίτευση γνωρίζοντας ότι ούτως ή άλλως η τροπολογία θα περνούσε;
Σε κάθε περίπτωση οι μάσκες έπεσαν.
Και σε κάθε περίπτωση η χώρα μας σήμερα είναι καλύτερη από χθες γιατί πλέον απαγορεύονται οι "θεραπείες" μεταστροφής». 

 

Σχετικα
Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Η συγγνώμη της ακτιβίστριας για το προσβλητικό σχόλιο σε βάρος της Φώφης Γεννηματά
Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Η συγγνώμη της ακτιβίστριας για το προσβλητικό σχόλιο σε βάρος της Φώφης Γεννηματά

 

Υπενθυμίζεται ότι κατατέθηκε τροπολογία σύμφωνα με την οποία θεσμοθετείται η απαγόρευση των πρακτικών μεταστροφής στα ευάλωτα άτομα από γιατρούς, ψυχολόγους και άλλους επαγγελματίες υγείας.

Με την τροπολογία:

Σχετικα
Οργή στο ΠΑΣΟΚ για σχόλιο συνέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη Φώφη Γεννηματά
Οργή στο ΠΑΣΟΚ για σχόλιο συνέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη Φώφη Γεννηματά

* Απαγορεύεται η διενέργεια πρακτικών μεταστροφής σε ευάλωτα πρόσωπα και όποιος εφαρμόζει σε άλλους πρακτικές μεταστροφής πρέπει να έχει εξασφαλίσει προηγουμένως τη ρητή συναίνεσή τους.

* Απαγορεύεται για τους επαγγελματίες η με οποιονδήποτε τρόπο πρόσκληση, προβολή ή διαφήμιση πρακτικών μεταστροφής που διενεργούν τόσο οι ίδιοι όσο και άλλοι τρίτοι, επαγγελματίες ή μη.

* Οι παραβάτες μπορούν να υποστούν πειθαρχικές και διοικητικές κυρώσεις, ενώ μπορεί να τιμωρηθούν με ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή. Η επανειλημμένη τέλεση της ανωτέρω πράξης συνιστά επιβαρυντική περίσταση.

Η τροπολογία περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου «Γιατρός για όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και άλλες διατάξεις».

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5