Πολιτικη & Οικονομια

Δένδιας: Η Ελλάδα θα απαντά επί του πεδίου σε κάθε πρόκληση

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μιλά καθαρά και ξάστερα μέσα στην Άγκυρα, μπροστά στους Τούρκους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
[352581] 14ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ. / 2η ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
14ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ. / 2η ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Μήνυμα τόσο στην Άγκυρα, όσο και στη Μόσχα έστειλε από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας στο Συνέδριο του κόμματος, ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε τη ΝΔ «κόμμα των μεγάλων κοινωνικών πλειοψηφιών, των πατριωτών και των επιχειρημάτων».

Ο Νίκος Δένδιας κάνοντας τον απολογισμό όσων έχουν γίνει στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής από την κυβέρνηση της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι με τις επιλογές της έχει δικαιωθεί σε όλες τις μεγάλες εθνικές επιλογές και είναι όπως είπε πάντα στην σωστή πλευρά της ιστορίας.

Ο κ. Δένδιας ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη μιλά καθαρά και ξάστερα όπως είπε μέσα στην Άγκυρα και μπροστά στους Τούρκους απαντώντας με τόλμη και αποφασιστικότητα σε κάθε πρόκληση.

Προειδοποίησε, δε, την Τουρκία ότι «δεν δεχόμαστε κανενός είδους απειλές και τετελεσμένα» και υπογράμμισε: «Θέλουμε φιλικές σχέσεις με όλους, αλλά θα συνεχίσουμε να απαντάμε επί του πεδίου σε κάθε πρόκληση. Μερικοί στη γειτονιά μας πρώτα παρανομούν και μετά διαπραγματεύονται την παρανομία με ένα νόμιμο δικαίωμα δικό σου. Αυτά να τα ξεχάσουν»

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι συνεχιστής της παρακαταθήκης του Κωνσταντίνου Καραμανλή», επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος έκανε μία αναδρομή στους προηγούμενους ηγέτες της ΝΔ δίνοντας έμφαση στην καταπολέμηση των ακραίων δυνάμεων και πρόσθεσε: «Ό,τι και να λέει η Αριστερά, εμείς σταματήσαμε τον νεοναζισμό, εμείς τους πήγαμε εκεί που ανήκουν επί κυβέρνησης Σαμαρά».

Αναφερόμενος στην ρωσική εισβολή είπε ότι η Ελλάδα δεν λησμονεί τους ιστορικούς της δεσμούς με Ρωσία αλλά όχι με αυτή του Πούτιν που παραβιάζει σύνορα και καταστρέφει πόλεις.

Επίσης, αναφέρθηκε στην κουλτούρα της Ρωσίας, την οποία «σεβόμαστε και τιμούμε» και τόνισε: «Υπάρχει η Ρωσία τού Ντοστογιέφσκι και του Τολστόι, η Ρωσία των τεχνών και της κουλτούρας. Αυτή τη Ρωσία θέλουμε και όχι τη Ρωσία που καταστρέφει χώρες, που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και υπονομεύει την ασφάλεια της Ευρώπης. Η Ελλάδα έχει να κάνει με την άλλη Ρωσία, όχι με αυτήν». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ