Πολιτικη & Οικονομια

ΚΙΝΑΛ: Καταθέτει τροπολογία για την επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας

Τι προβλέπει για τη διακοπή ρεύματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λογαριασμός ΔΕΗ - Χρήματα
Λογαριασμός ΔΕΗ - Χρήματα © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το ΚΙΝΑΛ καταθέτει τροπολογία για την επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας - Τι προβλέπει

Τροπολογία για την επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας καταθέτει το Κίνημα Αλλαγής εντός της ημέρας. Η τροπολογία, η οποία βρίσκεται σε φάση συλλογής υπογραφών, προβλέπει ότι με την επιβολή του πλαφόν, «οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν πάνω από 10% σε σχέση με αυτά που πλήρωναν πριν ξεκινήσει η ενεργειακή κρίση (1/5/2021)».

Όπως αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής, με την τροπολογία του, θα απαγορεύεται η διακοπή ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όταν τους επιβάλλεται χρέωση που υπερβαίνει το πλαφόν του 10%, ενώ, για τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί από λογαριασμούς ρεύματος από 1/5/2021 δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης σε 240 δόσεις.

Ανδρουλάκης: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να υιοθετήσουν την πρόταση για εθνικό πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, μέσα από πρόσφατη συνέντευξή του, κάλεσε για μια ακόμη φορά τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να υιοθετήσουν την πρόταση του για επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, μέτρο που, όπως είπε, «περιλαμβάνεται στην εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα βάλει φρένο στους υπέρογκους λογαριασμούς, που επωμίζονται οι πολίτες».

Πρόσθεσε πώς «ζούμε την απόλυτη καταστροφή για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Η ευθύνη βαραίνει τις κυβερνήσεις των κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη, που αύξησαν ραγδαία την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο. Γίναμε εξαιτίας των επιλογών τους πολλαπλά εξαρτώμενοι συγκριτικά με άλλα κράτη από το εισαγόμενο φυσικό αέριο. Σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα πάνω από τους υπέρογκους λογαριασμούς αλλά δεν λένε την αλήθεια. Αύριο κιόλας πλαφόν στη λιανική τιμή. Το έχουν κάνει και άλλα κράτη, υπογράμμισε, ενώ εξήγησε ότι στην πράξη αυτό σημαίνει πώς ένα κομμάτι της κρίσης το πληρώνει το κράτος, ένα άλλο κομμάτι ο πολίτης, αλλά πληρώνουν και οι ιδιώτες, οι εταιρείες παραγωγής.

Εξέφρασε την εντύπωση γιατί δεν το προτείνουν και τα άλλα κόμματα. «Ο κ. Τσίπρας προτείνει να παγώσει η ρήτρα και να πάει ο κόσμος στα δικαστήρια. Πολιτική απόφαση αύριο. Πλαφόν στη λιανική να ανακουφιστεί ο κόσμος και να μην ξαναμπεί σε περιπέτειες.  Πάλι τα ίδια με το «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» και μετά να τους έρχονται τεράστιοι λογαριασμοί» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ