Πολιτικη & Οικονομια

Γεωργιάδης για ρεύμα: Αν δεν υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή λύση, η Ελλάδα θα πράξει μόνη της

«Αν δεν είχαμε πόλεμο οι καταναλωτές θα έβλεπαν συνέχεια φθηνότερο ρεύμα», είπε ο κ. Γεωργιάδης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης © EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Γεωργιάδης για ρεύμα: Οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την ευρωπαϊκή λύση και τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τις αυξήσεις των τιμών στην ενέργεια αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας ότι «αν δεν υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή λύση, η Ελλάδα θα πράξει μόνη της». 

«Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν», είπε στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι αυτό που συμβαίνει με τη ρήτρα αναπροσαρμογής δεν μπορεί να συνεχίσει να συμβαίνει». Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής είχε δημιουργηθεί υπό φυσιολογικές καταστάσεις και όχι για κατάσταση πολέμου. «Αν δεν είχαμε τον πόλεμο θα πήγαινε συνέχεια προς τα κάτω και οι καταναλωτές θα έβλεπαν συνέχεια φθηνότερο ρεύμα», ανέφερε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την ακρίβεια στην ενέργεια. «Όταν ακούει ο κόσμος εύκολες λύσεις που προτείνει ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να είναι μαγκωμένος. Δεν έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη. Είμαστε στο μέσο όρο. Αυτό είναι μια απάτη του ΣΥΡΙΖΑ». Σημείωσε, επίσης, ότι το 2017 και το 2018 είχαμε υπερδιπλάσιες διακοπές ρεύματος.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε και τη σημασία των εναλλακτικών πηγών ενέργειας. «Αν βάλουμε παντού αιολικά έργα, μπορούμε να έχουμε τζάμπα ρεύμα». 

Γεωργιάδης: "Αν δεν είχαμε πόλεμο θα είχαμε μείωση λογαριασμών με την ρήτρα αναπροσαρμογής" | Σήμερα

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις        

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ