Πολιτικη & Οικονομια

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Η συγγνώμη της ακτιβίστριας για το προσβλητικό σχόλιο σε βάρος της Φώφης Γεννηματά

Η Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταδίκασε τις δηλώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Η συγγνώμη της τρανς ακτιβίστριας για το προσβλητικό σχόλιο σε βάρος της Φώφης Γεννηματά
Η τρανς ακτιβίστρια του ΣΥΡΙΖΑ © twitter

Συγγνώμη ζήτησε η ακτιβίστρια της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας για τα προσβλητικά σχόλιά της σε βάρος της Φώφης Γεννηματά κατά τη διάρκεια του 3ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανάρτησή της στο Facebook και μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε η ακτιβίστρια, σημείωσε πως δεν γνώριζε τον λόγο για τον οποίο η πρώην πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ απουσίαζε από την ψηφοφορία της Βουλής για το Σύμφωνο Συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια.

«Αυτό που ήθελα να θίξω είναι η πολιτική του ΚΙΝΑΛ ως προς τα θέματα δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ και όλοι ξέρουμε ποια είναι η θέση του πολιτικού χώρου. Αν έστω και λίγο όποια, όποιο, όποιος θίχτηκε του ξεκαθαρίζω ότι δεν υπήρχε κακή πρόθεση εκ του πονηρού και ζητώ ειλικρινή συγνώμη» ανέφερε η Άννα Πήλιου.

anartisipiliou.jpg

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταδίκασε τις δηλώσεις Πήλιου.

«Οι αναφορές της Άννας Πήλιου, που δεν παρίστατο στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως σύνεδρος αλλά ως απλός παρατηρητής, δικαίωμα που είχε ο κάθε πολίτης της χώρας, κατά της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, είναι άστοχες και αυτονόητα καταδικαστέες», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση. «Όσο συντηρητικές πολιτικές και αν έχει ακολουθήσει το ΚΙΝΑΛ, τέτοιες δηλώσεις δεν απηχούν τις θέσεις ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ούτε του τμήματος ΛΟΑΤΚΙ+».

Υπενθυμίζεται ότι η τοποθέτηση της ακτιβίστριας που προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση του ΚΙΝΑΛ ήταν η εξής:

«Να θυμίσω στους Πασόκους του ΚΙΝΑΛ ότι στην ψήφιση της ταυτότητας φύλου και στην ψήφιση για το σύμφωνο συμβίωσης, η αείμνηστη αρχηγός του ΚΙΝΑΛ, απουσίαζε, που θέλει να λέγεται Αριστερά σήμερα το ΚΙΝΑΛ και κ@@λοτρίβεται στο Pride δίπλα στην κοινότητα, λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψουμε στον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει το μονοπώλιο των δικαιωμάτων. Αλήθεια; Γιατί πότε τα στήριξαν τα δικαιώματα το ΚΙΝΑΛ…Δεν ξεχνάμε τους φασίστες που φέρνουν επάνω τον σοσιαλισμό, το ΠΑΣΟΚ, τις κλούβες του '80 που τσουβάλιαζε τις τρανς από τη Συγγρού, τις σεξεργάτριες...»

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ