Πολιτικη & Οικονομια

Ζαχάροβα για απέλαση Ρώσων διπλωματών: Εχθρική κίνηση της Αθήνας

«Θα απαντήσουμε κατάλληλα»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα © EPA/MAXIM SHIPENKOV

Αντίδραση της Ζαχάροβα στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να απελάσει 12 Ρώσους διπλωμάτες.

Για «άνευ προηγουμένου κίνηση» κάνει λόγο η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, αναφερόμενη στην απέλαση 12 Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα.

«Στις 6 Απριλίου, 12 διπλωμάτες της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη κηρύχθηκαν «personae nоn gratae», σημειώνει η εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ και προσθέτει:

«Πρόκειται για μια πραγματικά άνευ προηγουμένου κίνηση στις ρωσοελληνικές σχέσεις. Επιβεβαιώνει και μόνο πόσο ζήλο επιδεικνύουν οι ελληνικές αρχές στο να ακολουθούν την πορεία αποδόμησης των διμερών μας σχέσεων και της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας. Είναι λυπηρό που αιώνες ιστορικών, πολιτιστικών και οικονομικών δεσμών θυσιάζονται σε χρόνο μηδέν στο όνομα της “διατλαντικής αλληλεγγύης”».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτοί που έλαβαν αυτή την αβάσιμη απόφαση για την απέλαση του προσωπικού μας από τη χώρα ήθελαν να σπείρουν τη διχόνοια μεταξύ του ρωσικού και του ελληνικού λαού. Παρόλο που τώρα γίνονται τα πάντα για να δυσφημιστεί η Ρωσία, να προκληθεί η μεγαλύτερη δυνατή ζημιά στις διμερείς μας σχέσεις και να εξαντληθούν οι διπλωματικές μας αποστολές, είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτά τα σχέδια είναι καταδικασμένα να αποτύχουν μακροπρόθεσμα. Η Αθήνα είναι πλήρως υπεύθυνη για αυτή την εχθρική κίνηση. Θα απαντήσουμε κατάλληλα», κατέληξε η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στον ίδιο τόνο η ρωσική πρεσβεία έκανε λόγο χθες για συγκρουσιακό βήμα και τόνισε πως η συγκεκριμένη ενέργεια δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωσή της η ρωσική πρεσβεία ανέφερε: «Στις 6 Απριλίου 2022, ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ εκλήθη στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπου ενημερώθηκε για την απόφαση της Αθήνας να κηρύξει 12 διπλωμάτες της Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη personae non gratae.

Από την πλευρά μας, εκφράσαμε την κατηγορηματική διαμαρτυρία για αυτό το αδικαιολόγητο και συγκρουσιακό βήμα που έχει στόχο την ακόμη χειρότερη καταστροφή του συνόλου των διμερών μας σχέσεων.

Επισημάναμε ότι αυτή η ενέργεια δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ