Πολιτικη & Οικονομια

Μαρία Συρεγγέλα: Στην κακοποίηση γυναικών δεν χωρούν παραμύθια

Η διάψευση δημοσιεύματος για τις κλίνες στην Ελλάδα που προορίζονται για κακοποιημένες γυναίκες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαρία Συρεγγέλα
Μαρία Συρεγγέλα © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η Μαρία Συρεγγέλα διαψεύδει δημοσίευμα ότι η Ελλάδα διαθέτει λιγότερες κλίνες για κακοποιημένες γυναίκες σε σχέση με ό,τι ορίζει η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα διαψεύδει δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Ελλάδα διαθέτει μικρότερο αριθμό κλινών για τη φιλοξενία κακοποιημένων γυναικών σε σχέση με τον αριθμό που ορίζει η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας.

Ούτε η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, ούτε καμία διεθνής δέσμευση της χώρας, δεν ορίζει συγκεκριμένο αριθμό κλινών για τη φιλοξενία κακοποιημένων γυναικών, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Και προστίθεται ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα καλύτερα και επαρκέστερα δίκτυα δομών για τη φιλοξενία κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους, ενώ κατά τη διάρκεια του lockdown η δυναμικότητα αυξήθηκε με την παροχή έκτακτων ασφαλών καταλυμάτων σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Δεν υπάρχει γυναίκα που απευθύνθηκε στο δίκτυο δομών μας και δεν μεταφέρθηκε σε ασφαλές κατάλυμα εφόσον η ίδια το επιθυμούσε, τονίζεται ακόμη.

Στα θέματα της βίας και της κακοποίησης δεν χωράνε κακόβουλα παραμύθια. Πρέπει να είμαστε όλες και όλοι μαζί. Το οφείλουμε στις γυναίκες, το οφείλουμε στην ίδια τη ζωή, καταλήγει η ανακοίνωση με την οποία η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα διαψεύδει τα δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ