Πολιτικη & Οικονομια

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Στην Ήπειρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Το μήνυμά της από τον «όμορφο και ανόθευτο τόπο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στην Ήπειρο βρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή την 109η επέτειο απελευθέρωσης των Ιωαννίνων από τον οθωμανικό ζυγό.
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ | ΦΩΤΟ: INSTAGRAM @PRESIDENCYGR

Στην Ήπειρο βρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή την 109η επέτειο απελευθέρωσης των Ιωαννίνων από τον οθωμανικό ζυγό.

Με την παρουσία της στα Ιωάννινα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τίμησε τις εκδηλώσεις για την 109η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό.

Η κυρία Σακελλαροπούλου μετέβη το απόγευμα του Σαββάτου στο Μέτσοβο, όπου μαζί με τον προέδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, επισκέφθηκαν την Πινακοθήκη Αβέρωφ, το Οινοποιείο Αβέρωφ και το τυροκομείο του Ιδρύματος Τοσίτσα.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Τάσος Αβέρωφ και ο διευθυντής του Γιώργος Τσομπίκος, ενημέρωσαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ιστορία του τυροκομείου, αλλά και τα παραδοσιακά τυριά τα οποία παράγονται.

Στις 11:00 το πρωί της Κυριακής, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφτηκε το Λαογραφικό Μουσείο Μετσόβου «Αρχοντικό», ενώ συναντήθηκε στο δημαρχείο του Μετσόβου με τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Τζαφέα, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τους επικεφαλής των παρατάξεων.

274245041_1357254921402873_1713397027853995182_n.jpg

Σε ανάρτησή της στον λογαριασμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας στο Instagram, η κυρία Σακελλαροπούλου ανέφερε τα εξής:

«Με την ευκαιρία του εορτασμού της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων βρέθηκα στην Ήπειρο και περιηγήθηκα σ’ αυτόν τον όμορφο και ανόθευτο τόπο, που καταφέρνει να συνδυάζει την πίστη στην παράδοση με το σύγχρονο πνεύμα και να αξιοποιεί τον πλούτο των ανθρώπων του για το κοινό καλό.

»Επισκέφθηκα το Μέτσοβο, την αετοφωλιά της Πίνδου, που ζει και αναπνέει στη σκιά της ιστορίας, που δημιουργεί και ακμάζει χάρη στην εθνική ευεργεσία. Το παρελθόν του ξαναζωντανεύει στους επιβλητικούς χώρους του Αρχοντικού Τοσίτσα που σήμερα λειτουργεί ως Λαογραφικό Μουσείο, γοητεύοντάς μας με το υψηλό επίπεδο του υλικού πολιτισμού των προγόνων μας.

274292942_501289801555609_2713802974249280188_n.jpg

»Το γόνιμο παρόν του αποτυπώνεται στις σύγχρονες παραγωγικές μονάδες του, όπως το Τυροκομείο του Ιδρύματος Τοσίτσα με τις εξαιρετικές και σπάνιες ποικιλίες των τυριών του, το Οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ που αξιοποιεί την παραγωγή των ντόπιων αμπελουργών, αλλά και στα πνευματικά του τοπόσημα, την Πινακοθήκη Αβέρωφ που φιλοξενεί έργα των σημαντικότερων Ελλήνων ζωγράφων, γλυπτών και χαρακτών του 19ου και 20ου αιώνα ή την Παιδική Βιβλιοθήκη.

»Επισκεπτόμενη αυτούς τους χώρους, περιδιαβαίνοντας τα πλακόστρωτα δρομάκια του Μετσόβου, είδα με συγκίνηση την εθνική ευεργεσία να έχει υλοποιηθεί σε σύγχρονη παραγωγική ζωή και την πατριωτική χειρονομία ευποιίας του Μιχαήλ Τοσίτσα και του Ευάγγελου Αβέρωφ να αποτυπώνεται σε μια συνεκτική κοινωνία, βασισμένη στην εργασία, τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ