Πολιτικη & Οικονομια

Γιατί ο Γιάνης Βαρουφάκης γράφει το όνομά του με ένα «ν»

Η απάντηση που δίνει ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης
Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Γιατί ο Γιάνης Βαρουφάκης γράφει το όνομά του με ένα «ν» - Η απάντηση που δίνει ο ίδιος - Ποιας ομάδας φίλαθλος είναι

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, επικεφαλής του ΜέΡΑ25, έδωσε την απάντησή του σε ένα ερώτημα που κατά καιρούς έχει κάνει πολλούς να αναρωτηθούν: γιατί γράφει το όνομά του με ένα «ν»

Όπως αποκάλυψε ο Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη σημερινή παρουσία του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο λόγος είναι ο εξής: «το έχω κάνει για να τιμήσω τον Γιάνη Κορδάτο, τον μεγάλο ιστορικό που έγραφε το όνομα του με ένα “νˮ και έτσι και αλλιώς οι Γερμανοί το Johannes το γράφουν με δύο “νˮ και το Ηans με ένα “νˮ».

Μεταξύ άλλων έκανε ακόμη λίγες προσωπικές αναφορές, μιλώντας για την ομάδα που υποστηρίζει, αλλά και το αν είναι Αριστερός. «Είμαι Αριστερός, είμαι και άλλα πράγματα, Είμαι Πανιώνιος, είμαι και Β+ στην ομάδα αίματος… είμαι και διεθνιστής. Στην Ελλάδα ξέρουμε ότι είσαι ότι δηλώσεις, αλλά αυτό είναι ανοησία. Είναι φιλελεύθερος ο Μητσοτάκης και ο Σαμαράς με προκαταβολή φόρου 100% από τις επιχειρήσεις; Είναι αριστερός ο Τσίπρας, όταν καταργεί το ΕΚΑΣ; Είναι σοσιαλιστής ο Παπανδρέου όταν μας δένει χειροπόδαρα με το μνημόνιο από το Καστελλόριζο; Πρέπει να κριθούμε από τις πράξεις μας και όχι από ότι δηλώνουμε».

Γιάνης Βαρουφάκης - ANT1 | Καλημέρα Ελλάδα 17/02/2022

Ποιος είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης

Ο Γιάνης Βαρουφάκης γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα. Σπούδασε μαθηματικά και οικονομικά στη Βρετανία, όπου και δίδαξε στα πανεπιστήμια Έσσεξ, Ιστ Άνγκλια, Γλασκόβης και Κέµπριτζ, πριν «μεταναστεύσει» στην Αυστραλία, όπου δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ. Το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα και ανέλαβε θέση καθηγητή οικονομικής θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 2005 συνεργάζεται µε τη σύζυγό του, Δανάη Στράτου, σε καλλιτεχνικά projects ενώ την περίοδο 2012-2014 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, στο Όστιν.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι Γραμματέας του ΜέΡΑ25 και, από τον Ιούλιο του 2019, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας. Εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής ως συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015. Την περίοδο 27η Ιανουαρίου με 6η Ιουλίου 2015 διατέλεσε Υπουργός Οικονομικών. Μετά την παραίτησή του από την κυβέρνηση, συνέχισε την αντιπαράθεσή του µε τις πολιτικές που αναπαράγουν την κρίση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο συν-ιδρύοντας, την 9η Φεβρουαρίου 2016 στο Βερολίνο, το Κίνημα για την Δημοκρατία στην Ευρώπη DiEM25, του οποίου το ΜέΡΑ25 αποτελεί τον εκλογικό βραχίονα στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ