Πολιτικη & Οικονομια

«Παράθυρο» Οικονόμου για έκτακτο δώρο Πάσχα

«Όταν είναι έτοιμη η κυβέρνηση θα υπάρξουν ανακοινώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών © EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Παράθυρο» για δώρο Πάσχα στις κατηγορίες των πολιτών που πιέζονται πιο πολύ από το κύμα ακρίβειας, άνοιξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για δώρο Πάσχα σε πιο ευάλωτες ομάδες πολιτών που πιέζονται από το κύμα ακρίβειας.

Ειδικότερα, όπως σημείωσε ο κ. Οικονόμου έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων πλήθος επιλογών προκειμένου να βοηθηθούν στοχευμένα, οι πιο ευάλωτοι απέναντι στην ακρίβεια αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για ένα έκτακτο βοήθημα, καθώς όπως σημείωσε «δεν θα είναι μέτρο μόνιμης στήριξης».

«Η κυβέρνηση θα εξετάσει όλα τα δεδομένα και τα περιθώρια, και όταν είναι έτοιμη, θα υπάρξουν ανακοινώσεις», σημείωσε.

«Η συγκεκριμένη στοχευμένη στήριξη θα έλθει παράλληλα με τα οριζόντια μέτρα που εφαρμόζονται», πρόσθεσε ενώ όσον αφορά στον χρόνο, κατά τον οποίο θα μπορούσε να εφαρμοστεί, ανέφερε τον Μάρτιο, υπογραμμίζοντας ότι «ο επόμενος μήνας είναι κρίσιμος».

«Εξετάζουμε διάφορα εργαλεία και επιλογές για όσους αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες. Θα συνεχιστεί η οριζόντια στήριξη για το ρεύμα και η κυβέρνηση σχεδιάζει και συζητά και πιο στοχευμένες παρεμβάσεις» πρόσθεσε και κατέληξε: 

«Η κυβέρνηση θα παρεμβαίνει έγκαιρα, πέρα από τα οριζόντια μέτρα. Σε ό,τι αφορά τόσο το εύρος, όσο και το βάθος, είναι κάτι που θέλουμε να έχει αποτέλεσμα. Δεν θα είναι κάτι ασήμαντο ή επικοινωνιακού τύπου. Σχεδιάζουμε να έχει ουσιαστικό αποτύπωμα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ