Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτής ανακάλεσε για τη Novartis φοβούμενος διαγραφή

Ο Κώστας Βαξεβάνης κάλεσε μέσω Twitter την Κουμουνδούρου να τον διαγράψει

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σάκης Παπαδόπουλος
Σάκης Παπαδόπουλος © Eurokinissi

Ο Σάκης Παπαδόπουλος, βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ είπε αρχικά ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία και για τους δέκα πολιτικούς για την Novartis αλλά μετά ανακάλεσε.

Ο κ. Παπαδόπουλος στην αρχική του τοποθέτηση υπενθύμισε ότι στην Eξεταστική του ΣΥΡΙΖΑ για την Yγεία και την υπόθεση Novartis δεν βρέθηκαν στοιχεία και για τους δέκα πολιτικούς, και περαιτέρω διερεύνηση έπρεπε να γίνει μόνο για τους κ. Αβραμόπουλο, Γεωργιάδη και Λοβέρδο. «Εύχομαι και στον Ανδρέα Λοβέρδο για το ποινικό μέρος της υπόθεσης της υπερκοστολόγησης δαπανών φαρμάκων της Novartis να αθωωθεί», είπε ο βουλευτής λίγες μόνο ημέρες μετά την παράσταση διαμαρτυρίας της.

«Θέλω να δηλώσω στη Βουλή ότι είμαστε αναγκασμένοι να αποδεχθούμε το πόρισμα της απόφασης της Δικαιοσύνης για τις υποθέσεις που αφορούν τον ποινικό χαρακτήρα ευθυνών πρώην Υπουργών, γιατί ακόμα και με όσες αμφισβητήσεις υπάρχουν ακόμη δεν μπορούμε να το αρνηθούμε», πρόσθεσε. 

«Οσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έρχονται σε πλήρη αντίθεση με ό,τι έχει εκφράσει το κόμμα του… Αυτή όμως είναι η λογική στάση αν θέλουμε να μιλάμε για διάκριση των εξουσιών», απάντησε ο Θάνος Πλεύρης από το βήμα της Βουλής.

Παρέμβαση Βαξεβάνη μέσω Twitter

Στο όλο θέμα παρενέβη προσωπικά και ο Κώστας Βαξεβάνης με tweet στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, στο οποίο μιλούσε για εξευτελισμό από την πλευρά του κ. Παπαδόπουλου του αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Novartis. «Η παραμονή του Σ. Παπαδόπουλου στο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ευτέλισε τον αγώνα του κόμματός του για το σκάνδαλο Novartis, δικαιώνει όποιον στη ΝΔ πιστεύει πως μπορεί να ορίζει την ατζέντα στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επιστρατεύοντας από τη γελοιότητα ως το ενοχοποιητικό ψέμα».

Ανασκεύασε τελικά ο Σάκης Παπαδόπουλος

Μερικές ώρες αργότερα, ο Σάκης Παπαδόπουλος μίλησε για παρερμηνεία και έκανε αρκετά βήματα πίσω σε σχέση με την αρχική του τοποθέτηση. Διευκρίνισε, μεταξύ άλλων, πως «για την αρχειοθέτηση των υποθέσεων Αβραμόπουλου – Γεωργιάδη δήλωσα ότι σέβομαι την απόφαση της Δικαιοσύνης, παρά τα ερωτηματικά που συνεχίζουν να υπάρχουν. Ορθώς η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα της Δικαιοσύνης».

Ο κ. Παπαδόπουλος προσέθεσε και κάτι άλλο στη δεύτερη δήλωση του που όμως δεν είχε πει ποτέ από το βήμα της Βουλής. «Ζήτησα από τον Αδωνι Γεωργιάδη να ζητήσει συγνώμη από την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για όσα απαράδεκτα είπε ότι θα την καθίσει στο σκαμνί».

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Eπειδή  παρερμηνεύτηκαν τα όσα είπα στην Βουλή...

1. Δήλωσα πολύ καθαρά ότι σέβομαι την ετυμηγορία της δικαιοσύνης στο σύνολο της για το ποινικό μέρος της διερεύνησης ευθυνών πολιτικών προσώπων για τα σκάνδαλα στην υγεία και στο φάρμακο. Η εισαγγελία κατά της διαφθοράς εξέτασε ως όφειλε τους φακέλους που σωστά απέστειλε στην Δικαιοσύνη η προανακριτική επιτροπή με βάση και την νομοθεσία και τις καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων, καταλήγοντας να αρχειοθετήσει τις 7 από τις 10 περιπτώσεις ελέγχου.

2. Ζήτησα από την κυβέρνηση να απαντήσει αν σέβεται τον θεσμό των προστατευόμενων μαρτύρων.  

3. Για την αρχειοθέτηση των υποθέσεων Αβραμόπουλου - Γεωργιάδη, δήλωσα ότι σέβομαι την απόφαση της Δικαιοσύνης, παρά τα ερωτηματικά που συνεχίζουν να υπάρχουν. Ορθώς η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ζήτησε να δοθεί στην δημοσιότητα το πόρισμά της Δικαιοσύνης.

4. Ζήτησα από τον Αδωνι Γεωργιάδη να ζητήσει συγγνώμη από την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για όσα απαράδεκτα είπε ότι θα την καθίσει στο σκαμνί.

5. Για το πολιτικό μέρος των ευθυνών για διασπάθιση δημοσίου χρήματος στην Υγειά και στο Φάρμακο, η ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαμε στην εξεταστική Επιτροπή, καταλογίσαμε ευθύνη στις κυβερνήσεις Καραμανλή, Σαμαρά- Βενιζέλου και τονίσαμε ότι η υπόθεση NOVARTIS είναι παγκόσμιο σκάνδαλο αθέμιτου ανταγωνισμού, διαφθοράς συνειδήσεων, υπερτιμολογήσεων και δωροδοκιών με σαφή στοιχεία και για την Ελλάδα. 

6. Η κυβέρνηση οφείλει να καταλογίσει την υπόθεση Novartis στην Ελλάδα ως τεράστιο σκάνδαλο για να μπορούμε: α )Να ζητήσουμε αποζημίωση του ελληνικού δημοσίου ,όπως έκαναν οι ΗΠΑ. β) Να ξεκαθαρίσουμε ότι οι επενδυτές έρχονται σε μια χώρα που δεν επιτρέπει αθέμιτο ανταγωνισμό, μίζες, ρεμούλες, λαδώματα. και γ) Να ξεκαθαρίσουμε ότι το μοντέλο ανάπτυξης που θέλουμε είναι η δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, με νέο παραγωγικό πρότυπο, σεβασμό στα δημόσια αγαθά, νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την αξιοπρεπή καλά αμειβόμενη εργασία».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ