Πολιτικη & Οικονομια

Τασούλας: Η χτεσινή εικόνα η χειρότερη των τελευταίων 2.5 χρόνων

«Οι διαφωνίες βουλευτών και προεδρείου δεν λύνονται με όρους αυτοδικίας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας
Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στο συμβάν που έλαβε χώρα χθες αναφέρθηκε ο Κώστας Τασούλας τονίζοντας πως «οι διαφωνίες βουλευτών και προεδρείου δεν λύνονται με όρους αυτοδικίας».

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας μίλησε για το χθεσινό συμβάν και την παρεμπόδιση της συνεδρίασης από τον Παύλο Πολάκη χαρακτηρίζοντάς το ως «τη χειρότερη εικόνα των τελευταίων δυόμιση χρόνων».

Ειδικότερα, ο κ. Τασούλας σημείωσε πως «ο κανονισμός μάς προφυλάσσει από το να γίνουμε ένας όχλος φωνασκούντων και αυτός ο κανονισμός διασφαλίζει την ελευθερία έκφρασης των βουλευτών», συμπληρώνοντας πως «η τελική ευθύνη για τη διεξαγωγή των συζητήσεων ανήκει στο προεδρείο που είναι διακομματικό».

Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι «πιθανόν κάποιος βουλευτής να αισθάνεται ότι αδικείται ωστόσο κανείς δεν μπορεί να λύνει με όρους αυτοδικίας. Καθένας δικαιούνται να έχει άποψη αλλά το προεδρείο έχει τον τελικό λόγο» ενώ υπογράμμισε πως «ο κ. Πολάκης αντί να επικρίνει το προεδρείο, παρεμπόδισε τη συζήτηση έχοντας ως αποτέλεσμα την αφαίρεση του λόγου από τους 23 βουλευτές που περίμεναν να μιλήσουν».

«Μπορούμε στη Βουλή με πράξης ακτιβισμού να αλλάξει την πλειοψηφία; Δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε με άλλες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις την αρχή της πλειοψηφίας. Αυτές οι μεθοδεύσεις αμαυρώνουν και διασύρουν τον κοινοβούλιο, το εξισώνουν με τα κοινοβούλια τριτοκοσμικών χωρών», κατέληξε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ