Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Η Αττική δοκιμάστηκε - Να μαθαίνουμε από τα λάθη μας

«Από αυτή την κακοκαιρία πήραμε τα μαθήματά μας»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης © EUROKINISSI

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην κακοκαιρία «Ελπίδα» αναγνωρίζοντας τα λάθη της κυβέρνησης - Τι συζήτησε ο πρωθυπουργός με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στην πρόσφατη κακοκαιρία αναφέρθηκε στις πρώτες του κουβέντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σημερινή συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Ειδικά για τους συμπολίτες μας στην Αττική η οποία δοκιμάστηκε από αυτή την πρωτοφανή χιονόπτωση της «Ελπίδας», αυτό το οποίο θέλω να σας τονίσω είναι ότι η προσπάθεια για να χτίσουμε ένα ανθεκτικό και αποτελεσματικό κράτος είναι συνεχής και αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για αυτή την κυβέρνηση. Θα υπάρχουν και πισωγυρίσματα, θα υπάρχουν και αστοχίες τις οποίες πάντα με θάρρος οφείλουμε να αναγνωρίζουμε, κυρίως για να μπορούμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να γινόμαστε συνέχεια καλύτεροι», ανέφερε στην αρχή της συζήτησης ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Όμως πρέπει να σας πω ότι συνολικά η δουλειά που έχει γίνει στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας σε αυτούς τους 30 μήνες θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική και έχουμε βάλει τα θεμέλια για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε διαδικασίες, εξοπλισμό, εκπαίδευση έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε απρόοπτο όσο έντονο κι αν είναι αυτό. Και σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε δουλεύοντας ακόμα πιο σκληρά για να μπορέσουμε να είμαστε τελικά επιτυχημένοι στους στόχους τους οποίους έχουμε θέσει».

Από την πλευρά της, η κα Σακελλαροπούλου υπογράμμισε πως η Ελλάδα χρήζει ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού μοντέλο αντιμετώπισης κρίσεων, όπως έδειξαν τα πρόσφατα φαινόμενα.

«Το μοντέλο αυτό θα πρέπει να μπορεί ακόμη και σε ακραίες συνθήκες, με τον κατάλληλο συντονισμό και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και τη σωστή υλικοτεχνική υποδομή να εξασφαλίσει και να προσφέρει στους πολίτες ασφάλεια και προστασία τόσο στο επίπεδο της πρόληψης και της μείωσης των δυσμενών επιπτώσεων που αναμένονται όσο φυσικά και στο πλαίσιο της αντιμετώπισης όταν έρθει αυτή η κατάσταση» εξήγησε, εκτιμώντας πως «είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν» ενώ οι πολίτες ειδικά στην Αττική, πέρασαν δύσκολες ώρες.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός, ξαναπήρε τον λόγο, επαναλαμβάνοντας πως το σημαντικό «είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας» ενώ για την ηλεκτροδότηση τόνισε πως «το κράτος τώρα κινήθηκε πολύ γρηγορότερα σε σχέση με τη Μήδεια».

Τέλος, υπογράμμισε πως «πάντα όταν έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα θα υπάρχουν δυσκολίες, νομίζω αυτό το καταλαβαίνουν όλοι. Και από αυτή την κακοκαιρία πήραμε τα μαθήματά μας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ