Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: Υπέρ της πρότασης Τσίπρα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου

Τι αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση οι Σπύρος Δανέλλης, Αντώνης Λιάκος, Νίκος Μπίστης , Παναγιώτης Παναγιώτου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ © EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Υπέρ της πρότασης Τσίπρα για εκλογή προέδρου από τη βάση τάσσονται τέσσερα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπέρ της πρότασης Τσίπρα, για εκλογή ηγεσίας από τη βάση, τάσσονται με κοινή τους δήλωση οι Σπύρος Δανέλλης, Αντώνης Λιάκος, Νίκος Μπίστης και Παναγιώτης Παναγιώτου.

Παράλληλα, αποδοκιμάζουν κάθε προσπάθεια «δαιμονοποίησης» της αντίθετης άποψης και προαναγγέλλουν την κατάθεση προτάσεων «ώστε να αποφευχθούν παθογένειες και πρακτικές του παρελθόντος και να διασφαλιστεί η διαφάνεια και αντιπροσωπευτικότητα στην εκλογή του κεντρικού οργάνου του κόμματος».

Στην κοινή δήλωσή τους αναφέρουν τα ακόλουθα:

«Στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία  στηρίξαμε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή ηγεσίας ( Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής) από τη βάση του κόμματος.

Το σκεπτικό μας είναι  ότι η πρόταση  ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις για ένα δημοκρατικό και συμμετοχικό κόμμα ενώ επιταχύνει  την διεύρυνση και το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Σεβόμαστε την αντίθετη άποψη, αποδοκιμάζουμε κάθε προσπάθεια δαιμονοποίησης της και ζητάμε να πέσουν οι τόνοι. Στην πορεία προς το συνέδριο θα προτείνουμε πρόνοιες ώστε να αποφευχθούν παθογένειες και πρακτικές του παρελθόντος και να διασφαλιστεί η διαφάνεια και αντιπροσωπευτικότητα στην εκλογή του κεντρικού οργάνου του κόμματος.    

Σπύρος Δανέλλης

Αντώνης Λιάκος

Νίκος Μπίστης

Παναγιώτης Παναγιώτου».

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας διατύπωσε την πρότασή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στόχος του Αλ. Τσίπρα, σύμφωνα με πηγές του κόμματος, είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «ένα διαφορετικό, ανοιχτό, ελκυστικό και πιο σύγχρονο κόμμα στην πορεία προς τη νέα διακυβέρνηση».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ