Πολιτικη & Οικονομια

Κορωνοϊός, εθνικιστές και παράνοια

Αντιεμβολιαστές και αντισημιτισμός: μια παλιά ιστορία που σηκώνει ξανά το κεφάλι της — το κεφάλι του φιδιού

kyriakos_1.jpg
Κυριάκος Αθανασιάδης
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κίνηση στον πεζόδρομο της οδού Ερμού
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Ένα σχόλιο για τις επιθέσεις που δέχεται ο Ηλίας Μόσιαλος από πολύ συγκεκριμένους κύκλους της ελληνικής εθνικιστικής Ακροδεξιάς.

Δεν υπάρχει Έλληνας εθνικιστής που να σέβεται τον εαυτό του (όσο νόημα μπορεί να έχει μια τέτοια φράση) και να μην είναι σφοδρός πολέμιος των εμβολίων. Όσο και να ψάξετε, ΔΕΝ θα βρείτε. Το ίδιο δεν ισχύει και αντιστρόφως: δεν είναι όλοι οι αντιεμβολιαστές ακροδεξιοί και Ελληναράδες — κάποιοι, π.χ., είναι Αριστεροί, κάποιοι άλλοι αριστεριστές, κάποιοι άλλοι άλλα εξωτικά φρούτα. Αλλά ο κύριος κορμός τους είναι οι εθνικιστές — και εδώ, και παγκοσμίως. Είτε λένε Make Amerika GREAT agein, είτε ρεκάζουν ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΤΠ, είτε ό,τι θες σε όποια γλώσσα θες, αυτοί είναι τα βασικά πελατάκια όσων κρύβονται πίσω από την αντιεμβολιαστική βιομηχανία — μια βιομηχανία υψηλών κερδών. Αυτοί είναι που κυρίως κρατάνε πίσω την κοινωνία και την οικονομία με τη συνεχιζόμενη πανδημία, τους χιλιάδες νεκρούς, τα νέα μέτρα που έρχονται, την οικονομική δυσπραγία των μικρομεσαίων κ.ο.κ.: με δυο λέξεις, αυτοί που δρουν αντεθνικά είναι ακριβώς οι συνήθεις ένοχοι. Καμία έκπληξη εδώ.

Άνθρωποι που δυσκολεύονται να διαβάσουν ένα κείμενο άνω των πεντακοσίων λέξεων οι περισσότεροι (ή και άνω των πενήντα), όχι ακριβώς και οι αριστούχοι της τάξης τους τέλος πάντων, φανατικοί ακροατές αθλητικών ραδιοφώνων βήτα εθνικής, σκληροπυρηνικοί σκυλάδες, φοβικοί με χίλια δυο (με το σεξ, με τις γυναίκες, με τον χι Άλλον, με το[ν] ξένο, you name it), με ένα σωρό κόμπλεξ και αυτοεικόνα φρύνου, οι εθνικιστές, άδεια κελύφη πλέον μετά από τόση προσπάθεια, είναι τα ιδανικά θύματα για να εγκολπωθούν όποια θεωρία συνωμοσίας τούς πασάρεις, ακόμη και κάποιων που είναι ολότελα διαφορετικές μεταξύ τους (δεν υπάρχει ιός / θέλουν να μας σκοτώσουν με τον ιό), ή ακόμη και της πιο θεόμουρλης, πράγμα που πια έχει περισσότερο να κάνει με την πραγματική, την όντως τρέλα. Εν πολλοίς το ίδιο κάνουν και οι Αριστεροί της ψηφιακής εποχής, που χάφτουν το ένα fake news μετά το άλλο (παρακολουθώ κάποιον τα δύο τελευταία χρόνια που κάθε τρεις μήνες ανεβάζει τη φωτογραφία ενός πνιγμένου μωρού προσφύγων, πάντα τού ίδιου — δεν το κάνει επίτηδες, το πιστεύει ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ πως πρόκειται για άλλο κακόμοιρο παιδάκι), όμως δεν λέμε γι’ αυτούς τώρα. Λέμε για τους Ακροδεξιούς.

Αυτοί λοιπόν έχουν έναν πολύ μεγάλο λόγο να μισούν τα εμβόλια. Δεν είναι μόνο τα «τζιπάκια», ο Μπιλ Γκέιτς και οι Ανουνάκι. Αυτά όλα είναι τελείως last year. Όχι. Είναι οι Εβραίοι. Είναι το Ισραήλ. Και είναι ο Μόσιαλος.

Για το μυαλό του ακροδεξιού, οι Εβραίοι, ως γνωστόν, κρύβονται πίσω από όλα τα κακά του κόσμου, άρα και της κρίσης του κορονοϊού. Κραδαίνοντας ακόμη και σήμερα τα θλιβερά «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» —το πλαστογραφημένο και ψευδεπίγραφο συνωμοσιολογικό κείμενο που γέννησε τις περισσότερες συνωμοσιολογικές θεωρίες του 20ού αιώνα και πότισε ανεξίτηλα την εθνικιστική Άκρα Δεξιά, υπηρετώντας πιστά τον σύγχρονο αντισημιτισμό—, έχουν πελώρια χαρά που η… νέα τάξη πραγμάτων των Ρότσιλντ και του Σόρος έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο με τον ιό. Αλλά και ακόμη μεγαλύτερη που ένας Εβραίος (!) βρίσκεται πίσω από το #1 εμβόλιο κατά του κορονοϊού: ο CEO της Pfizer, ο Άκης Μπουρλά. Οι Εβραίοι από πάντα κατηγορούνται ψευδώς σε ΟΛΕΣ τις στιγμές κρίσης, σε λοιμούς, πολέμους και οικονομικές κρίσεις. Όμως είναι ίσως πρώτη φορά που κατηγορούνται και για τη ΛΥΣΗ στο ανακύψαν πρόβλημα! «Ό,τι δεν πέτυχαν με τον ιό, θέλουν να το πετύχουν με το εμβόλιο»: παράνοια.

Πριν όμως είπαμε για τον Μόσιαλο. Λοιπόν, ναι: τον «κατηγορούν» (!) σαν Εβραίο με… κρυμμένη ταυτότητα. Τρελαίνονται και λυσσούν στην ιδέα πως υπάρχουν ψήγματα ελπίδας να ισχύει κάτι τέτοιο, τόσο πολύ μάλιστα που στο μυαλό τους αυτό το πράγμα τσιμεντάρεται, στερεοποιείται, γίνεται αληθινό. Οι αθώες ψυχές που μας διαβάζουν θα εκπλαγούν ίσως αν τους πούμε πως οι Έλληνες εθνικιστές το συζητούν και το… αναλύουν αυτό σε κάτι φόρουμ του ελέους εδώ και πάνω μία ΔΕΚΑΕΤΙΑ, ενώ έχουν γίνει εκατοντάδες συζητήσεις ανάμεσα σε πολλούς Αϊνστάιν και Βιλαμόβιτς τής καθ’ ημάς ημεδαπής και αυτοχθόνου διανοήσεως για το πόσο μοχθηρός άνθρωπος είναι ο «Ελάιας Μόσια» και τι κακά απεργάζεται «ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΤΡΙ΄ΔΑ ΜΑΣ !!11». Φανταστείτε τώρα τι χαρά έχουν, και τι πάρτι κάνουν, με το meme που ανέβασε. «ΑΠΕΚΑΛΥΦΘΗ Ο <<ΕΛΑΊ’ΑΣ ΜΟΣΙΑ>> ΤΕΛΟς . ΤΑ ΛΕΓΑΜΑΙ».

Εβραίος λοιπόν φτιάχνει το εμβόλιο, Εβραίος το προπαγανδίζει, Εβραίος μιλά σκωπτικά για την Παναγία, άρα; Εμ πώς: όπερ έδει δείξαι.

* * *

Δεν θα ήταν κακό να έχουμε σε μια άκρη του μυαλού μας αυτό: ο αντιεμβολιασμός είναι (και) αντισημιτισμός.

ΥΓ. Οι ριζοσπάστες άνθρωποι των άκρων σιχαίνονται σαν τις αμαρτίες τους αυτό που λέμε «κανονικότητα». Οι ίδιοι ανθούν μόνο σε περιόδους κρίσης. Η γελαστή και ευημερούσα κανονικότητα τους σπρώχνει ακόμη πιο βαθιά στο υπόγειο της μοναξιάς τους: κανείς δεν τους δίνει σημασία, κανείς δεν τρομάζει από δαύτους, κανείς δεν γελάει με τις μούτες τους. Εξ ου και επιδιώκουν την αναταραχή. Δεν υπάρχει ακραίος σήμερα που να μην ονειρεύεται μία νέα παραλλαγή του ιού που να θερίζει σαν δρεπανηφόρο άρμα. Γι’ αυτό και δεν θέλουν τα εμβόλια. Γι’ αυτό και φωνάζουν να μην τα κάνουν όσοι κινδυνεύουν περισσότερο να πεθάνουν. Γι’ αυτό θα τους συνέφερε να χτυπηθεί ο Ηλίας Μόσιαλος, ένας από τους σπουδαίους ανθρώπους που μας κράτησαν στην επιφάνεια αυτά τα δύο χρόνια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ