Πολιτικη & Οικονομια

Η ευχετήρια επιστολή Πούτιν στον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Ειρήνη και ευημερία στον φίλο ελληνικό λαό»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν © EUROKINISSI

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν έστειλε επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Επιστολή ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έστειλε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία εύχεται ειρήνη και ευημερία «στο φίλο ελληνικό λαό».

Ο Πρόεδρος Πούτιν σημειώνει στην επιστολή του την ιδιαίτερη σημασία της επιτυχούς έναρξης, υπό την αιγίδα των δύο ηγετών, του Έτους Ιστορίας Ρωσίας - Ελλάδας. Προσθέτει ότι είναι συμβολικό ότι πολλές από τις εκδηλώσεις του Έτους είναι αφιερωμένες στα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, στην αίσια έκβαση της οποίας συνέβαλε η Ρωσία.

Επίσης, στην επιστολή αναφέρεται ότι η πρόσφατη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Σότσι επιβεβαίωσε τις καλές προοπτικές της διεύρυνσης της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Σότσι, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων σε μια σειρά από τομείς, στη συνέχεια της διεξαγωγής της 13ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής και της υπογραφής σχετικού Πρωτοκόλλου και εξέφρασαν ικανοποίηση για την ενίσχυση του διμερούς συμβατικού πλαισίου, κατόπιν υπογραφής τεσσάρων συμφωνιών στο περιθώριο της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής.

Επιπλέον, υιοθετήθηκε το Κοινό Πρόγραμμα Δράσεων για έτη 2022-2024 που θα προσδιορίσει βασικούς άξονες διμερούς συνεργασίας για τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ