Πολιτικη & Οικονομια

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Έκλεισαν οι κάλπες - Πότε τα πρώτα αποτελέσματα

Πάνω από 200.000 άτομα ψήφισαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Παπανδρέου
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Παπανδρέου © Eurokinissi

Έκλεισαν οι κάλπες του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ψήφισαν πάνω από 200.000 ψηφοφόροι σε όλα τα εκλογικά τμήματα και χρειάστηκε να δοθεί παράταση μισής ώρας στην διαδικασία. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως η προσέλευση σήμερα ξεπέρασε τον πήχη της συμμετοχής στη δεύτερη Κυριακή της εκλογής του 2017.

Να θυμίσουμε πως στον πρώτο γύρο ψήφισαν συνολικά 270.706 πολίτες. Αυτή τη βδομάδα, οι διαδικασίες είναι πιο γρήγορες, καθώς οι ψηφοφόροι δεν χρειάζεται να συμπληρώσουν αίτηση μέλους ή φίλου, ούτε να πληρώσουν εκ νέου τα 3 ευρώ, ενώ οι σταυροί επιλογής είναι μόνο δύο.

Οι κάλπες άνοιξαν από τις 7 το πρωί και δικαίωμα ψήφου είχαν όσοι είχαν ψηφίσει την προηγούμενη Κυριακή, στον α' γύρο.

Η επίσημη ροή των αποτελεσμάτων θα ξεκινήσει στις 9 μμ. ανακοίνωσε η εταιρεία που συντονίζει την διαδικασία.

Ανδρουλάκης: Ζητώ μεγάλη συμμετοχή και καθαρή εντολή

Στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου ψήφισε, λίγο πριν από τις 11:30 το πρωί, ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής τόνισε: «Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την πατρίδα μας, τη δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, όνειρα, ελπίδες και προσδοκίες πολλών γενεών ενώνονται. Ζητώ μεγάλη συμμετοχή από τους προοδευτικούς δημοκράτες, όπως έγινε και την προηγούμενη Κυριακή. Ζητώ καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε, όλοι μαζί, ισχυρή και περήφανη τη δημοκρατική παράταξη».

Παπανδρέου: Σήμερα ψηφίζουμε για μια ισχυρή ηγεσία του Κινήματος

Στο εκλογικό κέντρο που λειτουργεί στο Δημαρχείο της Νίκαιας, ψήφισε ο Γιώργος Παπανδρέου λίγο μετά τις 11:00 για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Ο πρώην πρωθυπουργός που διεκδικεί απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη, την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ότι «την περασμένη Κυριακή, με τη μεγάλη συμμετοχή που είχαμε, στείλαμε μήνυμα ελπίδας για μια μεγάλη παράταξη, που θα είναι ευεργετική για τον τόπο».

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ακόμη: «Σήμερα, όλοι οι δημοκράτες στις κάλπες, ψηφίζουμε για μια ισχυρή ηγεσία του Κινήματος, με ισχυρή φωνή στη Βουλή, για μια δίκαιη και πράσινη κοινωνία. Από αύριο μας περιμένουν πολλή δουλειά και νέοι αγώνες για την Ελλάδα της δικαιοσύνης, της προκοπής και της ανθρωπιάς».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ