1821 Digital Gallery

Κωνστ. Γάτσιος: Εκλογές ΚΙΝΑΛ, η αρχή για τη μεγάλη επιστροφή

Ο πρώτος γύρος στις εκλογές ΚΙΝΑΛ την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021
Ο πρώτος γύρος στις εκλογές ΚΙΝΑΛ την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Το μήνυμα της κάλπης και η σημασία της μαζικής συμμετοχής των πολιτών
  • A-
  • A+
0
Για τις εκλογές ΚΙΝΑΛ μίλησε ο Κωνσταντίνος Γάτσιος, επισημαίνοντας ότι μπορούν να γίνουν η αρχή για τη μεγάλη επιστροφή του Κινήματος στην πολιτική σκηνή.

Τη θέση του για το πόσο σημαντικές είναι οι εκλογές ΚΙΝΑΛ που διεξάγονται σε λιγότερο από δύο 24ωρα, εκφράζει ο καθηγητής Κωνσταντίνος Γάτσιος. Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιείται ο πρώτος γύρος στις εκλογές για την προεδρία στο Κίνημα Αλλαγής.

Υποψήφιοι πρόεδροι στο ΚΙΝΑΛ είναι οι Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Παύλος Χρηστίδης και Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην Πρύτανης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών εξηγεί ότι η συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση μπορεί να σηματοδοτήσει την αρχή για τη δημιουργία μιας παράταξης που θα εκφράζει «τον κόσμο της εργασίας, της παραγωγής και της δημιουργίας και που θα σταθεί μετωπικά απέναντι στις δυνάμεις της καθυστέρησης, του ανορθολογισμού και του παρασιτισμού, όσο ισχυρές και αν είναι αυτές».

Παράλληλα, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή των πολιτών, καθώς ένας πολύ μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων που θα πάει στην κάλπη να επιλέξει τον επόμενο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για τη νέα ηγεσία.

Σχετικα
Νίκος Ανδρουλάκης: Θετικό τεστ με ανοιχτά ερωτήματα
Νίκος Ανδρουλάκης: Θετικό τεστ με ανοιχτά ερωτήματα

Υπενθυμίζεται ότι η αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού και Εκλογικών Διαδικασιών (ΕΔΕΚΑΠ) έχει ανακοινώσει ποιοι ψηφίζουν στις εκλογές ΚΙΝΑΛ και ποια είναι τα εκλογικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα (πάνω από 800).

Γιατί οι εκλογές ΚΙΝΑΛ είναι τόσο σημαντικές - Τι δηλώνει ο Κωνσταντίνος Γάτσιος

«Οι εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου για την ανάδειξη του νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι μία σημαντική στιγμή στην πορεία για τη δημιουργία ενός πατριωτικού κινήματος με προοδευτικό, φιλολαϊκό πρόγραμμα στην υπηρεσία μίας Ελλάδας ευνομούμενης, κοινωνικά δίκαιης και ισχυρής.

» Ενός κινήματος που θα εκφράσει τον κόσμο της εργασίας, της παραγωγής και της δημιουργίας και που θα σταθεί μετωπικά απέναντι στις δυνάμεις της καθυστέρησης, του ανορθολογισμού και του παρασιτισμού, όσο ισχυρές και αν είναι αυτές. Συνεπώς, οι εκλογές πρέπει να σηματοδοτήσουν την αρχή της ανάκαμψης του Κινήματος μας το οποίο, μετά από μία μακρά περίοδο υποχώρησης και εσωστρέφειας, θα ξαναβρεί την ταυτότητα και τον δυναμισμό του, θα ξαναγίνει χρήσιμο και αποτελεσματικό για την κοινωνία και θα αποκτήσει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Σχετικα
Ο Νίκος, ο Αλέξης και ο εμφύλιος της κεντροαριστεράς
Ο Νίκος, ο Αλέξης και ο εμφύλιος της κεντροαριστεράς

» Καλούμαστε να ψηφίσουμε ως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το πρόσωπο εκείνο που κατά την κρίση του καθενός και της καθεμιάς μας μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στα καθήκοντα του επικεφαλής αυτής της μεγάλης προσπάθειας. Αυτό πρέπει να είναι το κριτήριο που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και κανένα άλλο. Οι ηγέτες, όσο ισχυροί και αν είναι, πάντοτε εκφράζουν και αντιπροσωπεύουν αυτούς που τους αναδεικνύουν και τους στηρίζουν.

» Η επιλογή του ηγέτη με καθαρά πολιτικά και ιδεολογικά κριτήρια θα αποτελέσει την καλύτερη δυνατή "προίκα" και θα τον εφοδιάσει με τα πιο ισχυρά κίνητρα για να φέρει σε πέρας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τη δύσκολη αλλά εξαιρετικά σημαντική αποστολή του.

» Καλώ όλες και όλους που ενδιαφέρονται πραγματικά και ουσιαστικά για αυτήν την υπόθεση να προσέλθουν μαζικά στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου. Η μαζικότητα της συμμετοχής συνιστά το ακαταμάχητο στοιχείο που θα προσδώσει την απαιτούμενη πολιτική βαρύτητα στην όλη διαδικασία εκλογής προέδρου. Θα αποτελέσει την πρώτη και καθοριστική νίκη σε αυτόν τον αγώνα και θα σηματοδοτήσει αποφασιστικά την περαιτέρω πορεία του Κινήματός μας. 

» Επιλέγουμε πρόεδρο μεταξύ συναγωνιστών, όχι μεταξύ πολιτικών αντιπάλων. Θα πρέπει να διασφαλίσουμε μία ατσαλένια ενότητα –πολιτική, ψυχική και οργανωτική–, σεβόμενοι το όποιο εκλογικό αποτέλεσμα. Να απορρίψουμε κάθε προσπάθεια τιμαριοποίησης του πολιτικού μας χώρου.

» Δεν υπάρχει χειρότερος πολιτικός εγκλωβισμός για ένα πολιτικό κίνημα από την οχύρωση των μελών και των φίλων του σε οπισθοδρομικές, παλαιοκομματικού τύπου λογικές ομάδων και πολιτικών τιμαρίων. Το ΠΑΣΟΚ το έχει πληρώσει ακριβά αυτό. Να μην επιστρέψουμε ποτέ εκεί. Ας προχωρήσουμε προς το μέλλον με όραμα αλλά και ρεαλισμό, απαλλαγμένοι από τα σφάλματα και τις αστοχίες του παρελθόντος. Καλή ψήφο!».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5