1821 Digital Gallery
Πού και πώς θα περάσουν το καλοκαίρι οι πολιτικοί αρχηγοί
...ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ

Πού και πώς θα περάσουν το καλοκαίρι οι πολιτικοί αρχηγοί

Η εβδομαδιαία στήλη του Μάνου Βουλαρίνου

Ο Αντώνης ο Σαμαράς θα επισκεφθεί μέρη που το άρωμα της ορθοδοξίας, και κατά συνέπεια του χοιρινού που ψήνεται στα σχετικά πανηγύρια, είναι ακόμα δυνατό, προκειμένου να μπορεί να συνομιλήσει με το μόνο ον που έχει στ’ αλήθεια την υπομονή να τον ακούσει: τον Θεό. Ο Θεός, ο οποίος είναι πολύ καλός φίλος του πρωθυπουργού, κυρίως επειδή η φιλία με τον Θεό είναι μια φιλία που φέρνει αρκετές ψήφους. Κάποιοι ισχυρίζονται πως πρόκειται για ένα φίλο φανταστικό (με την έννοια που έχει η λέξη στη φράση «χτες ήμουν μόνος μου και έκανα φανταστικό σεξ» και όχι με την έννοια που έχει η λέξη στη φράση «χτες ήμουν με την Ελένη και έκανα φανταστικό σεξ»), αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι πρόβλημα για τον επικεφαλής μια κυβέρνησης που με τρόπο φανταστικό (βλ. το πρώτο παράδειγμα) έχει σώσει ολόκληρη χώρα. Κατά συνέπεια θα πάει σε μονές, εκκλησίες και ιερούς τόπους για να καταλήξει τον 15αύγουστο στην Τήνο, όπου φημολογείται πως θα πάρει μέρος στις παραδοσιακές Γριοδρομίες. Για όσους δεν το ξέρουν να πω πως οι Γριοδρομίες είναι οι αγώνες ταχύτητας που διεξάγονται μια φορά τον χρόνο στον νησί της Μεγαλόχαρης, όπου διάφορες ηλικιωμένες κυρίες πεσμένες στα τέσσερα (με τη θρησκευτική έννοια του όρου) συναγωνίζονται για το ποια θα φτάσει πιο γρήγορα στην είσοδο του ναού της Παναγίας. Πρόκειται για ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός που συγκεντρώνει πολλούς θεατές και στο οποίο στοιχηματίζονται τεράστια ποσά. Μετά τον τερματισμό ο πρωθυπουργός και ηγέτης του γαλάζιου ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να τάξει στην Παναγία κάποιο υπουργείο, αν και μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό η κυβέρνηση είναι φουλ από θεότητες.

image

Ο Αντώνης ο Σαμαράς σε παλιότερες διακοπές, την ώρα που ψάχνει την άκρη του τούνελ της ελληνικής κρίσης

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ηγέτης του κόκκινου ΠΑΣΟΚ, ο Αντρέας ο Τσίπρας, πάντα συνεπής στις αρχές του Παπανδρεϊσμού, αφού είπε πως αυτό το καλοκαίρι δεν έχει μπάνια για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έφυγε και πήγε στη Νάξο για μπάνια. Αυτό έγινε κάπου στα μέσα Ιουλίου, αλλά οι διακοπές του δεν θα τελειώσουν εκεί. Τον Αύγουστο θα πάρει τη γυναικούλα του και θα πάνε σε κάποιο άλλο νησάκι να κάνουν μπανάκια, να φάνε σε ταβερνούλες, να πιούνε κρασάκι με καλή παρεΐτσα, να πάνε κανένα σινεμαδάκι και ίσως και να βγουν και για κανένα ποτάκι σε κάποιο μπαράκι πάντα παρεούλα με κάποιο φιλαράκι με το οποίο η κουβεντούλα θα αφορά, προφανώς, την επανάσταση και τη ριζοσπαστικοποίηση των μικροαστών. Όλα αυτά, φυσικά, φορώντας παλαιστινιακή μαντίλα: Ένα μοδάτο αξεσουάρ που είναι εξίσου ωφέλιμο με τα εικονίσματα που φιλάει ο Αντώνης ο Σαμαράς, αν και όχι τόσο αποτελεσματικό όσο ήταν την εποχή που ο Αντρέας ο Παπανδρέου το περιέφερε στην πλήρη-συλλεκτική έκδοση η οποία περιελάμβανα και τον Γιάσερ τον Αραφάτ.

image

Ομπρελίτσα - καρεκλίτσα - παραλιούλα. Ας τα λέμε καλά, κυρά Κούλα μου.

Σχετικα
Γιώργος Παπανδρέου: Και επίσημα υποψήφιος στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ
Γιώργος Παπανδρέου: Και επίσημα υποψήφιος στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Για τον Ευάγγελο τον Βενιζέλο, τον ηγέτη του ορίτζιναλ ΠΑΣΟΚ, αυτό το καλοκαίρι θα έχει πολλή δουλειά καθώς ως υπουργός Εξωτερικών θα πρέπει να αναλάβει δράση σε πολλά μέτωπα, αν και το παλαιστινιακό μοιάζει τελικά να λύνεται χάρη στους αποτελεσματικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ που μάλλον δεν θα αφήσουν κανέναν Παλαιστίνιο να προβληματίζεται για τα ασήμαντα της μάταιης επίγειας ζωής. Η πιο δύσκολη, όμως, δουλειά που θα έχει να κάνει είναι στο εσωτερικό μέτωπο όπου θα πρέπει να συζητήσει με τον κυρ-Φώτη τον Κουβέλη για την ανασύσταση της κεντροαριστεράς και άλλα, ακόμα πιο σημαντικά ζητήματα, όπως το τι σκέφτεται μια μύγα όταν στέκεται ακίνητη στο ταβάνι ή το ζήτημα της πορείας της Σάμροκ Ρόβερς στο ιρλανδικό πρωτάθλημα. Ο ηγέτης των 7 στελεχών που έχουν απομείνει στη ΔΗΜΑΡ, εκτός από τις τρομερά ενδιαφέρουσες αυτές συνομιλίες, θα ασχοληθεί και με την αυτοβιογραφία του που θα έχει τίτλο «Εγώ, το Υπνοστεντόν».

Ο Νικόλας ο Μιχαλολιάκος είναι ο μόνος που ξέρουμε εδώ και καιρό πού θα περάσει τις διακοπές του καλοκαιριού, που για την περίπτωσή του κάποιοι προδότες του έθνους το λένε Ναζιστοκαίρι: Στον γραφικό Κορυδαλλό, όπου βρίσκεται έγκλειστος επειδή διώκεται για τις ιδέες του, που πάνω-κάτω είναι οι ιδέες του Αδόλφου του Χίτλερ σε διασκευή για ορχήστρα με μπουζούκια και μπαγλαμάδες και άλλα λαϊκά όργανα. Μόνο που δεν θα είναι μόνος του, αλλά θα έχει μαζί του και καλούς φίλους οι οποίοι είναι πολύ πιθανόν να συνεχίσουν να πληθαίνουν. Εκτός αν οι δικαστές βάλουν μυαλό και σταματήσουν να απαγορεύουν στους βουλευτές της Χρυσής της Αυγής την έξοδο από τη χώρα, μια απαγόρευση που σκοτώνει τη μικρή ελπίδα πως η Ελλάδα μπορεί να γίνει καλύτερη χώρα.

image

Ο Νικόλας ο Μιχαλολιάκος και ο Χρήστος ο Παππάς σε φωτό από κάποιο παλιό Ναζιστοκαίρι

Σχετικα
Γιώργος Παπανδρέου: Ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για το ΚΙΝΑΛ
Γιώργος Παπανδρέου: Ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για το ΚΙΝΑΛ

Ο Σταύρος ο Θεοδώρακης θα περάσει τον καλοκαίρι του γυρνώντας από παραλία σε παραλία καθώς ανακάλυψε, και παρά τα όσα έλεγαν οι διάφοροι πονηροί, πως το πρόγραμμα του Ποταμιού είναι χρήσιμο σε κάτι και πιο συγκεκριμένα κάνει ένα υπέροχο χάρτινο τασάκι όπου θα μπορούν οι λουόμενοι να τοποθετούν τα τσιγάρα τους αντί να τα θάβουν στην άμμο. Πρόκειται για μια πολύ ωραία πρωτοβουλία οικολογικής ευαισθητοποίησης η οποία βασίζεται στην πεποίθηση πως οι συμπολίτες μας που αφήνουν τις γόπες τους στην παραλία το κάνουν γιατί δεν ξέρουν πως πρόκειται για σκουπίδια και επειδή δεν έχουν πού να τις βάλουν και όχι επειδή ανήκουν στο είδος των βοοειδών που αντιλαμβάνονται τον δημόσιο χώρο ως ένα χώρο που δεν είναι κανενός και άρα μπορεί να το κάνουν ό,τι γουστάρουν. Μετά το τέλος αυτής της ωραίας εκστρατείας, γύρω στα τέλη Αυγούστου, ο ηγέτης του Ποταμιού θα διοργανώσει και δεύτερο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος. Ένα δεύτερο συνέδριο, που έρχεται ως συνέπεια της μεγάλης επιτυχίας του πρώτου, όπου δεκάδες άνθρωποι αντί να παραγοντίσουν και να γκομενίσουν σε καφετέριες του Κολωνακίου το έκαναν στο Λαύριο. Ο τόπος του δεύτερου ιδρυτικού συνεδρίου δεν έχει ακόμα αποφασιστεί, αλλά επειδή ο Σταύρος ο Θεοδωράκης ψάχνει ένα μέρος το οποίο να του επιτρέψει να κάνει ένα ωραίο λογοπαίγνιο όπως αυτό που έκανε με το «Λαύριο» και το «αύριο», επικρατέστερος τόπος διεξαγωγής είναι η Μαλακάσα.

Ο Δημήτρης ο Κουτσούμπας δεν θα κάνει απολύτως τίποτα το καλοκαίρι καθώς, επισήμως, δεν μπορεί να δεχτεί ότι υπάρχει καλοκαίρι. Αυτό οφείλεται στο ότι η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ δεν έχει ακόμα βγάλει απόφαση για το αν οι εποχές θα πρέπει να αλλάζουν κάθε τρεις μήνες ή αν θα πρέπει να είναι για πάντα φθινόπωρο ή χειμώνας του 1917.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5