Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Θα ζητήσω από όσους το σκέφτονται, να εμβολιαστούν

«Γιατί πήραμε αυτά τα μέτρα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης © EUROKINISSI

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την τρίτη δόση του εμβολίου, τους ανεμβολίαστους και την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Για την τρίτη δόση του εμβολίου, τους ανεμβολίαστους και την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μίλησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αρχικά, ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές πως «οικονομία και κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν, οι εμβολιασμένοι δεν θα χάσουν τα δικαιώματα που απέκτησαν αλλά και οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να ελέγχονται περισσότερο με τεστ για να προστατεύονται οι ίδιοι αλλά και οι γύρω τους» και πρόσθεσε:

«Πρέπει να ενταθούν οι εμβολιασμοί σε ηλικιωμένους. Να ολοκληρωθεί γρήγορα ο κύκλος της τρίτης δόσης. Γιατί γνωρίζουμε πια ότι το τείχος ανοσίας αρχίζει μετά το 6μηνο να παρουσιάζει ρωγμές. Ο μόνος τρόπος να ενισχυθεί είναι η τρίτη δόση που θα ανοίξει για τον πληθυσμό από την Παρασκευή. Ενθαρρύνουμε και ζητάμε να κάνει τη τρίτη δόση το συντομότερο όποιος έχει συμπληρώσει 6μηνο», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως είναι πιο εύκολο για την πολιτεία να πείσει τους εμβολιασμένους να κάνουν την 3η δόση από αυτούς που ακόμα και τώρα αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη ή και απόλυτη άρνηση το εμβόλιο. «Θα ζητήσω και πάλι απ’ αυτούς που το σκέφτονται να εμβολιαστούν για να πάψουμε να θρηνούμε απώλειες που θα μπορούσαμε να προλάβουμε και να μειωθεί η πίεση από νοσοκομεία και να ξεφύγουμε επιτέλους από τη περιπέτεια αυτή. Ετσι θα χτίσουμε τελικά ανθρωποκεντρικό σύστημα υγείας με στόχο να μη νοσούν οι πολίτες και να προλαβαίνουν τον κίνδυνο».

Μητσοτάκης: Ολοκληρώνεται ο εκσυγχρονισμός του ΕΟΔΥ

«Η ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού του ΕΟΔΥ, όπου έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα και βέβαια η εφαρμογή του εμβληματικού σχεδίου Σπύρος Δοξιάδης για την πρόληψη. Ταυτόχρονα όμως το υπουργείο λαμβάνει και πρόνοιες για τη φαρμακευτική δαπάνη γιατί η περίθαλψη, η φροντίδα των χρόνιων νοσημάτων -αν και αφορούν ένα μικρό υποσύνολο του πληθυσμού μας- απορροφούν την πλειοψηφία των δαπανών, των πόρων που κατευθύνονται προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Στο πλαίσιο λοιπόν της αύξησης της πρόσβασης ασθενών σε φάρμακα υψηλής θεραπευτικής αξίας εντείνουμε τις διαπραγματεύσεις ώστε να μπορούμε να λαμβάνουμε τις καλύτερες δυνατές εκπτώσεις».

Συνεχίζοντας την ομιλία του στην Ημερίδα που διοργανώνει η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα «Διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και προαγωγή του προσυμπτωματικού ελέγχου μετά την πανδημία COVID-19» και αναφερόμενος στην σημασία της πρόσβασης σε πραγματικά καινοτόμα φάρμακα, είπε πως «ήδη επτά ομάδες καινοτόμων φαρμάκων, μέρος των οποίων αφορούν και τις χρόνιες παθήσεις έχουν υποδειχθεί από το υπουργείο για διαπραγμάτευση» και κατέληξε:

«Επιπλέον με τα κίνητρα που δίνουμε με το επενδυτικό clawback, ένα μέτρο το οποίο έχει αποδειχθεί στην πράξη εξαιρετικά επιτυχημένο επιβραβεύουμε τις εταιρίες που επενδύουν στην καινοτομία και στις κλινικές δοκιμές ώστε να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε νέες θεραπείες».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ