Πολιτικη & Οικονομια

Επιστολή Ανδρουλάκη: Ζητά 2 +1 debate για τις εκλογές ΚΙΝΑΛ

«Όχι σε αχρείαστες αντιπαραθέσεις»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παρέμβαση Ανδρουλάκη: Ζητά 2 +1 debate, όχι σε αχρείαστες αντιπαραθέσεις στην ΚΟ του ΚΙΝΑΛ
O Nίκος Ανδρουλάκης © ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Επιστολή για τη διεξαγωγή τριών debate ενόψει της εκλογικής διαδικασίας έστειλε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του KINAΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

O Ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης με επιστολή του προς την ΕΔΕΚΑΠ ζητά τη διεξαγωγή δύο debate μεταξύ των 6 υποψηφίων και άλλο ένα μεταξύ των 2 που θα περάσουν στο β' γύρο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή, «στόχος όλων μας πρέπει να είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών, ώστε η διαδικασία αυτή να αποτελέσει την αφετηρία για την ενδυνάμωση της Δημοκρατικής Παράταξης στη χώρα μας, καθώς και ένα πολιτικό γεγονός που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας».

«Πρέπει να δώσουμε στους πολίτες την ευκαιρία να ακούσουν όλους τους υποψηφίους και να αξιολογήσουν το πρόγραμμα και τις προτάσεις τους για την προοπτική του Κινήματός μας, τον ρόλο της Δημοκρατικής Παράταξης για τη χώρα και τη βελτίωση της καθημερινότητας του ελληνικού λαού. Για τον λόγο αυτό, επανέρχομαι στην πρότασή μου να διεξαχθούν δύο τηλεοπτικές τηλεμαχίες (debate) πριν από τον πρώτο γύρο με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων και επιπλέον μία μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων πριν από τις 12 Δεκεμβρίου, ώστε η συζήτηση αυτή να γίνει με θεσμικό τρόπο, διασφαλίζοντας την ισότιμη παρουσία όλων μας» συμπληρώνει.

Ακόμη, στην επιστολή υπενθυμίζεται «το θετικό προηγούμενο των εσωκομματικών εκλογών του 2017, οπότε είχαν διοργανωθεί και πάλι δύο debate με τη συμμετοχή και των 10 υποψηφίων, αλλά και ένα ακόμη πριν από τον δεύτερο γύρο, το οποίο τελικά ακυρώθηκε λόγω του πένθους για τους συμπολίτες μας που έχασαν τις ζωές τους στις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική».

Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης, σημειώνει: «Καθώς βρισκόμαστε μόλις πέντε εβδομάδες πριν τις εκλογές, πιστεύω ότι είναι αναγκαίο να ξεκινήσουν οι διαδικασίες άμεσα, ώστε να διασφαλιστεί η πραγματοποίησή τους, χωρίς να διαταραχθεί η προεκλογική εκστρατεία κανενός εκ των υποψηφίων».

Επιστολή Ανδρουλάκη στην ΚΟ: Να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων
 

Ακολουθούν τα βασικά σημεία:

«Με αφορμή τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έπειτα από τον αδόκητο θάνατο της Προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά, θεωρώ αυτονόητη τη δέσμευση όλων μας να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, ακολουθώντας τον δρόμο της ενότητας, των θεσμικών διαδικασιών και, εν τέλει, της κοινής λογικής».

«Στο βραχύ χρονικό διάστημα έως τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών, τυχόν αχρείαστες αντιπαραθέσεις επί διαδικαστικών ζητημάτων θα εκπέμψουν ένα απωθητικό μήνυμα εσωστρέφειας στους πολίτες, τη στιγμή μάλιστα που ζητούμε από αυτούς να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες της 5ης Δεκεμβρίου. Ο βασικός μας στόχος δεν είναι άλλος από το να μετατρέψουμε τις εσωκομματικές εκλογές σε ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον όλης της κοινωνίας και θα επαναφέρει την ουσιαστική πολιτική, όχι τη μικροπολιτική, στο προσκήνιο».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ