Πολιτικη & Οικονομια

Ρωγμές στη Βουλή: Η απάντηση Τασούλα για την ασφάλεια του κτιρίου

Μετά τα όσα δήλωσε ο καθηγητής του ΕΜΠ για την επικινδυνότητα των ρηγματώσεων που εντοπίστηκαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωγμές στη Βουλή
Η Βουλή των Ελλήνων © EUROKINNISSI

Ρωγμές στη Βουλή - Κωνσταντίνος Τασούλας: Δεν υπάρχει θέμα για τη στατικότητα του κτιρίου.

Απόλυτα καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Κωνσταντίνος Τασούλας σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το μέγαρο της Βουλής αλλά και το υπόγειο γκαράζ που έχει κατασκευαστεί εδώ και χρόνια για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες βουλευτών και υπαλλήλων.

Ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει κανένα θέμα ανησυχίας ή συναγερμού για την στατικότητα του κτιρίου και του γκαράζ της Βουλής. Το κτίριο είναι ασφαλές, ούτε συναγερμός υπάρχει ούτε κίνδυνος».

«Κάθε έργο που έχει γίνει, έχει ενισχύσει τη στατικότητα. Και το γκαράζ και το γυάλινο σκέπαστρο έχουν βελτιώσει την κατάσταση, δεν είναι δημιουργοί νέων προβλημάτων», είπε σε άλλο σημείο για να προσθέσει: 

«Το ρεπορτάζ δεν είναι ψεύτικο. Ο κ. καθηγητής χρησιμοποιεί στις διατυπώσεις του αρκετά συχνά το “μπορεί” και το “ίσως”. Καλοδεχούμενες οι καλοπροαίρετες ανησυχίες. Τα έχουμε υπόψη μας όλα αυτά. Η μελέτη 'εγινε πριν 15 χρόνια.

»Τον Ιούλιο του '19 με το σεισμό ήρθε η τεχνική υπηρεσία της Βουλής. Εκτίμησε ότι τα κτίρια είναι λειτουργικά. Έκαναν έλεγχο. Έχουν εντοπίσει χαρακιές, ρωγμές. Τα έχουν μετρήσει και παρακολουθούμε την εξέλιξη τους. Είναι επιφανειακές οι ρηγματώσεις. Σοβαρή και υπεύθυνη η παρακολούθηση τους. Δεν υπάρχουν μπαζώματα, η κατασκευή του γκαράζ ενίσχυσε τη στατικότητα, την οποία και παρακολουθούμε».

Ρωγμές στη Βουλή: «καμπανάκι» από τον Παναγιώτη Καρύδη

Νωρίτερα, «καμπανάκι» έκρουσε αναφορικά με τις ρηγματώσεις που εντοπίστηκαν στο κτίριο της Βουλής, ο ομότιμος Καθηγητής Αντισεισμικής Τεχνολογίας στο ΕΜΠ, Παναγιώτης Καρύδης, στον ΑΝΤ1.

«Υπάρχουν κάποια ρήγματα, που πρέπει να δουν τη βαρύτητά τους», τόνισε ο κ. Καρύδης, συμπληρώνοντας ότι «όπως σε κάθε παλιό κτήριο, ιδιαίτερα όταν είναι τόσο σημαντικό, είναι απαραίτητο να γίνει περαιτέρω εξέταση».

Σύμφωνα με σχετική μελέτη, εντοπίστηκαν 10 ρηγματώσεις στο εσωτερικό, άλλη μία στην κύρια είσοδο πάνω από τον Άγνωστο Στρατιώτη, λόγω της κατασκευής του υπόγειου γκαράζ.

Ο καθηγητής Αντισεισμικής Τεχνολογίας υπογράμμισε πως θα έπρεπε να είχε γίνει μελέτη, πριν κατασκευαστεί το υπόγειο γκαράζ. 

«Είναι ένας διάδρομος πολύ μακρύς, αναπτύσσεται ταχύτητα και δημιουργούνται ταλαντώσεις», εξήγησε και σημείωσε πως «το μπάζωμα φαίνεται ότι “έκατσε”».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ