Πολιτικη & Οικονομια

Στη Ναύπακτο η Σακελλαροπούλου για τα 450 χρόνια από τη ναυμαχία

Το μήνυμά της για τον «ηρωισμό των Ελλήνων»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στη Ναύπακτο για τα 450 χρόνια από τη ναυμαχία με τους Οθωμανούς
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στη Ναύπακτο για τα 450 χρόνια από τη ναυμαχία με τους Οθωμανούς © EUROKINISSI/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στη Ναύπακτο τίμησε με την παρουσία της τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 450 χρόνια από την ιστορική ναυμαχία.

«Τιμάμε την αυτοθυσία των χριστιανικών στρατευμάτων και τον ηρωισμό των Ελλήνων, που με τη συμμετοχή τους στη ναυμαχία της Ναυπάκτου απέδειξαν τη σταθερή προσήλωσή τους στην ιδέα της ελευθερίας». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 στη Ναύπακτο, με αφορμή την παρουσία της στις εκδηλώσεις για τα 450 χρόνια από την ιστορική ναυμαχία,

Ειδικότερα, μετά την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και την ρίψη στεφάνου στο ενετικό λιμάνι της Ναυπάκτου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «η ναυμαχία της Ναυπάκτου συγκαταλέγεται στις μεγάλες στιγμές της παγκόσμιας ιστορίας».

Και πρόσθεσε: «Η συντριβή τής μέχρι τότε ανίκητης τουρκικής αρμάδας από τον συμμαχικό στόλο των χριστιανικών κρατών της Ευρώπης, 450 χρόνια πριν, ανέκοψε την διείσδυση των Οθωμανών στο Ιόνιο και την δυτική Μεσόγειο, γεγονός καθοριστικό για την Δύση, αλλά και με μεγάλη συμβολική σημασία για το υπόδουλο Γένος».

Παράλληλα, συνέχισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «η ναυμαχία ανέδειξε την ελληνική ναυτοσύνη, καθώς στα περισσότερα πληρώματα περιλαμβάνονταν και Έλληνες και αποτέλεσε την αφετηρία για την μεγάλη ανάπτυξη της ελληνικής ναυτιλίας». Νωρίτερα, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στη δοξολογία που τελέστηκε στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου.

ΠτΔ: Η ναυμαχία της Ναυπάκτου συγκαταλέγεται στις μεγάλες στιγμές της παγκόσμιας ιστορίας

Στη Ναύπακτο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Το πρόγραμμα της ΠτΔ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, πρόκειται να επισκεφθεί το δημαρχείο, όπου κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης θα ανακηρυχθεί σε επίτιμη δημότης του Δήμου Ναυπακτίας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναμένεται να επισκεφθεί την έκθεση φωτογραφίας του Χοσέ Μανουέλ Νάβια «Μιγκέλ ντε Θερβάντες ή Η λαχτάρα για ζωή», η οποία φιλοξενείται στο Φετιχιέ Τζαμί και την παρουσιάζει το Ινστιτούτο Θερβάντες.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο ενετικό κάστρο της Ναυπάκτου
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο ενετικό κάστρο της Ναυπάκτου © EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ

Επίσης, θα επισκεφθεί τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, ανθρώπων με αναπηρίες, «Αλκυόνη», όπως και βιβλιοπωλείο, το οποίο λειτουργεί ως λέσχη βιβλιόφιλων και χώρος παρουσίασης νέων εκδόσεων στη Ναύπακτο.

Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου - Πότε έγινε

Θεωρείται μια από τις σημαντικότερες συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων στόλων στην παγκόσμια ιστορία. Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου σημειώθηκε στις 7 Οκτωβρίου του 1571.

Οι ενωμένοι στόλοι της Ισπανίας, της Βενετίας, της Γένουας, των Ιπποτών της Μάλτας, του δουκάτου της Σαβοΐας, του δουκάτου του Ουρμπίνο, του μεγάλου δουκάτου της Τοσκάνης και του Πάπα υπό την ονομασία Lega Santa (Ιερή Ένωση) νίκησε τον στόλο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, βάζοντας ουσιαστικά «ταφόπλακα» στα σχέδια των Οθωμανών για επέκταση στην Κεντρική Ευρώπη. Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου έρχεται λίγες δεκατίες μετά την αποτυχήμενη πρώτη πολιορκία της Βιέννης, το 1529.

Η ναυμαχία της Ναυπάκτου - Battle of Lepanto

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ