Πολιτικη & Οικονομια

Η επιδημία της ανοησίας

Στην περίπτωση του πατέρα-αρνητή στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης, η ανεκδιήγητη συμπεριφορά του επηρεάζει ένα παιδάκι που πάει σε δημοτικό σχολείο

loukas-velidakis.jpg
Λουκάς Βελιδάκης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
αρνητές γονείς σε σχολεία
Eurokinissi/ TATΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο πατέρας-αρνητής στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, που αρνείται μάσκα και self-test στον γιο του, επέδωσε στη διευθύντρια του σχολείου «πρόστιμο» 2,7 εκ. ευρώ!

Γνωστό ήταν από την αρχή – η μάχη δεν θα είναι μόνον κατά της πανδημίας, αλλά και της τρομακτικής βλακείας μερίδας ανθρώπων που αδυνατούν να διαχειριστούν πιο σύνθετες πληροφορίες και «εξηγούν» μία πιο περίπλοκη κατάσταση με θεωρίες συνωμοσίας και λοιπές ανοησίες.

Είναι οι λεγόμενοι ψεκασμένοι - άνθρωποι χαμηλής διανοητικής υποστάθμης. Αν η συμπεριφορά τους επηρέαζε μόνον τον εαυτό τους, θα περνούσε αδιάφορο. Ο καθένας έχει δικαίωμα –αν το επιθυμεί– να χτυπάει το κεφάλι του σε έναν τοίχο. Κεφάλι σου είναι, κάνε το ό,τι θες…

Το κακό είναι ότι στο πλαίσιο της πανδημίας η συμπεριφορά του ενός αφορά άμεσα και τον άλλο. Στην περίπτωση δε του πατέρα-αρνητή στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης, η ανεκδιήγητη συμπεριφορά του επηρεάζει ένα παιδάκι που πάει σε δημοτικό σχολείο.

Αρνείται να βάλει μάσκα και να κάνει self-test στο γιο του, τον οποίο έδιωξαν από άλλο σχολείο διότι αυτός ο τύπος είχε την ίδια απαράδεκτη συμπεριφορά. Το παιδάκι έχει γίνει αποσυνάγωγο λόγω της στάσης του πατέρας του (ο οποίος χθες μπούκαρε στο σχολείο και επιτέθηκε στη διευθύντρια).

Ο 37χρονος αυτός είναι ο ορισμός του ψεκασμένου. Στον τρόπο που εκφράζεται και σκέπτεται χρησιμοποιεί όλα τα σχετικά κλισέ – μεταξύ άλλων δήλωσε μπροστά στην κάμερα τα εξής: «Η πανδημία δεν με έχει πείσει», «δεν έχω αντιπροσώπους, είμαι ελεύθερος Έλληνας», «αποφασίζουμε εμείς για εμάς, είμαστε σκεπτόμενοι», «θα ήμασταν ρομπότ αν κάναμε ό,τι μας λένε». Είναι κάτι παραπάνω από προφανές το πόσο έχουν δηλητηριάσει τα μυαλά ανθρώπων οι ηγέτες του ψεκασμού με τα ιδιοτελή τους κίνητρα.

Ο 37χρονος πατέρας-αρνητής οδήγησε τη γραφικότητα στα όρια της στρατόσφαιρας, καθώς επέδωσε στη διευθύντρια του σχολείου «πρόστιμο» ύψους 2,7 εκατ. ευρώ, με έγγραφο των… «αυτοχθόνων Ελλήνων Ιθαγενών». Κι όχι μόνο αυτό, στάθηκε μπροστά από τις κάμερες κι έκανε δηλώσεις… Να τον ακούς και να χτυπάς εσύ το κεφάλι σου στον τοίχο.

Είχαν προηγηθεί ανάλογες ενέργειες από γονείς-αρνητές σε άλλα σχολεία. Ευτυχώς η κυβέρνηση έδρασε άμεσα απέναντι σε αυτή την «επιδημία» και έτσι μπαίνει τέλος στις προσαγωγές των εκπαιδευτικών που εφαρμόζουν τον νόμο.

Οι δάσκαλοι –έστω- θα γλιτώσουν την ταλαιπωρία να τους τρέχουν στα Αστυνομικά Τμήματα. Αυτά τα δόλια τα παιδάκια που έχουν τόσο προβληματικούς γονείς τι φταίνε;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ