1821 Digital Gallery

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης η Ελλάδα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρουσίαση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Εξωστρέφειας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρουσίαση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Εξωστρέφειας © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Εξωστρέφειας για την ελληνική οικονομία
  • A-
  • A+
0
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για την ελληνική οικονομία σε ομιλία του, ανέφερε ότι η εξωστρέφεια φέρνει περισσότερες επενδύσεις και μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Για την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την ελληνική οικονομία μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρουσίαση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Εξωστρέφειας σήμερα Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021.

«Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς όλους τους συντελεστές αυτής της σπουδαίας προσπάθειας που αποτυπώνει μια κεντρική στρατηγική επιλογή της κυβέρνησής μας» ανέφερε.

Και πρόσθεσε:«Η εξωτερική πολιτική της χώρας τον 21ο αιώνα δεν μπορεί παρά να έχει μια σημαντική οικονομική διάσταση. Βήμα βήμα αυτή την κεντρική μας επιλογή την κάνουμε πράξη. Το Υπουργείο Εξωτερικών αποτελεί ένα μόνο κρίκο αλλαγής του οικονομικού μοντέλου της χώρας». Όπως είπε, «το καλό με τα ζητήματα που αφορούν την εξωστρέφεια είναι ότι αποτελούν πολιτικές άκρως μετρήσιμες».

Και διευκρίνισε: «Ποιοί οι δείκτες που ενδιαφέρουν; Οι εξαγωγές μας, σημαντική αύξηση των εξαγωγών εν μέσω πανδημίας, είναι απόδειξη ότι αποτελούν τον καθρέφτη μιας ανταγωνιστικής οικονομίας. Και έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να αναπτύξουμε έντονη εξαγωγική δραστηριότητα σε παραγωγικούς αλλά και σε νέους τομείς. Και βέβαια ο δεύτερος σημαντικός δείκτης είναι η ελκυστικότητά της ως επενδυτικός προορισμός.

Σχετικα
Η Ελληνική Οικονομία την επόμενη μέρα
Η Ελληνική Οικονομία την επόμενη μέρα

» Δεν στέκομαι μόνο στα απόλυτα νούμερα των άμεσων ξένων επενδύσεων που έχουν γίνει, αλλά και στις αποτιμήσεις των επενδυτών που ξεπέρασαν κατά πολύ τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις μας. Η χώρα μας είναι μια χώρα που έχει μπει σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης, με σταθερή δημοσιονομική κατάσταση, που δανείζεται με τα χαμηλότερα επιτόκια».

Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη: Στόχος η ενδυνάμωση του ρόλου της Ελλάδας στην Α. Μεσόγειο ΕΡΤ 21/9/2021

Το μήνυμα Μητσοτάκη για εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα

«Θέλω να συγχαρώ και τον υπουργό διότι και ο ίδιος στήριξε όλη αυτήν την πρωτοβουλία μέσα από τις αλλαγές που έγιναν στον οργανισμό του υπουργείου» συνέχισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρουσίαση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Εξωστρέφειας.

Σχετικα
H Διακήρυξη που υπέγραψαν Μητσοτάκης, Αναστασιάδης, Αλ Σίσι
H Διακήρυξη που υπέγραψαν Μητσοτάκης, Αναστασιάδης, Αλ Σίσι

«Εξωστρέφεια σημαίνει ανταγωνιστικότητα, δημιουργία πλούτου ο οποίος διαχέεται σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Ανάπτυξη για όλες και για όλους με μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, με περισσότερες ευκαιρίες για όσους το έχουν περισσότερη ανάγκη, με περισσότερες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας» τόνισε.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Εξωστρέφειας
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Εξωστρέφειας © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Και πρόσθεσε: «Κατ'εξοχήν οι εξωστρεφείς κλάδοι της οικονομίας είναι κλάδοι με καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας που έχουν δυναμική. Μία χώρα η οποία πατάει καλά στα πόδια της, μπορεί να ανοίξει τα φτερά της σε ολόκληρο τον κόσμο, να απευθυνθεί στις παραδοσιακές αγορές αλλά ταυτόχρονα να στρέψει τη ματιά της σε αγορές που ενδεχομένως στο παρελθόν ήταν έξω, πέρα και πάνω από τις προτεραιότητες της ελληνικής πολιτικής. Αναφέρω ως παράδειγμα την Ινδία και τις πολύ μεγάλες ευκαιρίες οι οποίες ανοίγονται στην Αφρική».

Embedded rich media on Twitter

Κυριάκος Μητσοτάκης για ελληνική οικονομία: «Εμείς τολμάμε, αλλάζουμε, νικάμε και προχωράμε»

«Η εξωστρέφεια είναι το άλλο όνομα της αλλαγής και της προόδου και η αλλαγή όπως έλεγε ο Ηράκλειτος είναι το μόνο σταθερό στοιχείο της ζωής. Εμείς τολμάμε, αλλάζουμε, νικάμε και προχωράμε» ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρουσίαση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Εξωστρέφειας για την ελληνική οικονομία, τις εξαγωγές και τις επενδύσεις.

Κυρ. Μητσοτάκης: Η χώρα μας έχει μπει σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5