Visual Browsing
Βασίλης Σπανούλης
ΤΕΥΧΟΣ 791
NUMBERS & FACTS

Τα νούμερα της Εβδομάδας | 24-30 Ιουνίου 2021

22 χρόνια μπάσκετ έπαιξε ο Βασίλης Σπανούλης, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία του αθλήματος
© ΜΑΡΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ / EUROKINISSI
Τα νέα της εβδομάδας, 24-30 Ιουνίου 2021. O Σταμάτης Ζαχαρός αποτυπώνει την επικαιρότητα σε αριθμούς.

150 ευρώ σε μορφή προπληρωμένης κάρτας θα πάρει όποιος νέος (κάτω των 25 ετών) κάνει ή έχει κάνει έστω και μια δόση του εμβολίου. Τα χρήματα θα χρησιμοποιούνται για τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και θα είναι διαθέσιμα εντός του Ιουλίου.


800 ευρώ κατώτατο μισθό εξήγγειλε από τη Δραπετσώνα ο Αλέξης Τσίπρας. Μιλάμε για τον μισθό των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, που θα πληρώσουν οι ιδιώτες επιχειρηματίες, οπότε αφού δεν αφορά στις δαπάνες του κράτους, δεν καταλαβαίνω προς τι η τσιγκουνιά; Γιατί δεν το έκανε 3.000 ευρώ να τον ευλογάει για πάντα ο λαός;

35 ώρες εργασίας (αντί 40) εξήγγειλε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.


89,8% των νέων μολύνσεων από Covid στη Βρετανία, κατά τις περασμένες 4 εβδομάδες, αφορούσαν στη μετάλλαξη Δέλτα.

Σχετικα
Τρίτη δόση: Πώς ελήφθη η απόφαση - Τι δήλωσε η Παπαευαγγέλου
Τρίτη δόση: Πώς ελήφθη η απόφαση - Τι δήλωσε η Παπαευαγγέλου

47,9% ήταν το αντίστοιχο ποσοστό για την Πορτογαλία, σύμφωνα με το Politico. 

87,4% ήταν το σχετικό ποσοστό στη Ρωσία και μόλις 16,8% στην Ιταλία. 


51% των πολιτών θεωρούν τη ΝΔ καταλληλότερη να διαχειριστεί τα θέματα της οικονομίας έναντι μόλις 21% που επιλέγουν τον ΣΥΡΙΖΑ, σε δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό του Βεργίνα TV.

Σχετικα
ΔΕΘ 2021: Η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα - Τα βασικά σημεία
ΔΕΘ 2021: Η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα - Τα βασικά σημεία

61% είναι το ποσοστό που επιλέγει ΝΔ για τη διαχείριση των επενδύσεων έναντι 13% που επιλέγει ΣΥΡΙΖΑ. 

32% επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση του περιβάλλοντος και είναι η καλύτερή του επίδοση. Για το ίδιο θέμα το 35% επιλέγει ΝΔ. 


100 χρόνια ζωής συμπληρώνει αύριο το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας. Από τα τσιτάτα του Μάο, οι Κινέζοι έφτασαν στον Άρη με μερικές γενναίες ενέσεις καπιταλισμού a la carte.


22 χρόνια μπάσκετ έπαιξε ο Βασίλης Σπανούλης, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία του αθλήματος. «Κρέμασε τη φανέλα του» την Κυριακή 27 Ιουνίου.

11 από αυτά τα χρόνια έπαιξε με τη φανέλα του Ολυμπιακού, μετά από τη «μεταγραφή του αιώνα», η οποία θα άλλαζε για πάντα τον χάρτη του ελληνικού μπάσκετ.  

22 πόντους σημείωσε στην ιστορική νίκη με αντίπαλο τις ΗΠΑ για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2006. Ήταν ο πρώτος σκόρερ και τότε του «απονεμήθηκε» το παρατσούκλι «Kill Bill». 

6 παιδιά έχει αποκτήσει με τη σύντροφό του, Ολυμπία Χοψονίδου. 


4,153 δολάρια ΗΠΑ ήταν το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Κίνα. Για να έχετε μια τάξη μεγέθους, το αντίστοιχο μέγεθος στην Ελλάδα της κρίσης ήταν 20.930 δολάρια ΗΠΑ και στη Σουηδία 54.135 δολάρια ΗΠΑ.  

7 μήνες και 13 ημέρες χρειάστηκε το κινεζικό rover Zhurong για να φθάσει από την Κίνα στον Άρη, απ’ όπου και απέστειλε εικόνα και ήχο. Πρόκειται για τη δεύτερη χώρα του κόσμου που στέλνει σχετικό όχημα στον Άρη, μετά τις ΗΠΑ. 


21ο κατά σειρά ήταν το συνέδριο του ΚΚΕ το οποίο ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Δεν το λες και έκπληξη το γεγονός ότι ο Δημήτρης Κουτσούμπας επανεξελέγη Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, καθώς δεν υπήρχε άλλος υποψήφιος. Βασανιστικό ερώτημα παραμένει το «γιατί κάνουν εκλογές»;

8 χρόνια βρίσκεται στο τιμόνι του κόμματος (ένα είν’ το κόμμα) ο Κουτσούμπας. Προηγουμένως έχει περάσει από όλες σχεδόν τις θέσεις του κομματικού μηχανισμού καθώς και από τη διεύθυνση του Ριζοσπάστη.

2 φορές έχει αποτύχει να εκλεγεί βουλευτής Βοιωτίας, το 2002 και το 2007. 


6 εβδομάδες θυελλώδους σχέσης ήταν αρκετές ώστε ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ να αφήσει τον υπουργικό θώκο αλλά και την οικογένειά του και να ξεκινήσει μια νέα ζωή με τη σύμβουλό του Τζίνα Κολαντάντζελο. Αυτά συνέβησαν καθώς βρετανικό ταμπλόιντ αποκάλυψε σκηνές από ιδιωτική τους περίπτυξη. 


2 χρόνια χωρίς κλιματισμό ήταν τα γραφεία του e-ΕΦΚΑ, όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές του οργανισμού και τα οποία αποφάσισαν να τα καταλάβουν, ημέρα Παρασκευή, χωρίς έγκαιρη προειδοποίηση και ενώ πολίτες είχαν ήδη κλείσει ραντεβού. Σύμπτωση θα ήταν το γεγονός ότι την ίδια ημέρα με την κατάληψη είχε προγραμματιστεί η επισκευή της βλάβης στο τηλεφωνικό κέντρο.  

10 ημέρες πριν, αναφέρει η διοίκηση του ΕΦΚΑ ότι ενημερώθηκε για τη βλάβη στον κλιματισμό και έδωσε οδηγία να επισκευασθεί άμεσα. 

3 χρόνια περιμένει πολίτης να μετρήσουν τα ένσημά του στον ΕΦΚΑ Κυψέλης, μετά από 44 χρόνια εργασίας, όπως κατήγγειλε ο ίδιος στο MEGA. 


17.000 αποφυλακίσεις (μεταξύ των οποίων κάποιες αφορούσαν σε δολοφόνους και βιαστές) έγιναν σε 4,5 χρόνια, κατήγγειλε η Σοφία Νικολάου, για να λάβει ως απάντηση εξώδικο από τον Νίκο Παρασκευόπουλο. 

4.000-5.000 αποφυλακίσεις γίνονται κάθε χρόνο, υποστήριξε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.  

10.000-12.000 αποφυλακίσεις μπορεί να έγιναν «στην περίοδό μου» συνεχίζει ο κος Παρασκευόπουλος, ήτοι στα σχεδόν 2 χρόνια που κατείχε τη θέση του υπουργού της Δικαιοσύνης σε δύο διαφορετικές κυβερνήσεις του Αλέξη Τσίπρα. Άρα, με τα νούμερα που παρουσίασε ο πρώην υπουργός, μιλάμε για κάνα δυο χιλιάδες περισσότερους από το συνηθισμένο. Σπουδαία τα λάχανα… 


4 στους 10 νέους (ηλικίας 25-34 ετών) στην Ελλάδα έχει πτυχίο πανεπιστημίου, σύμφωνα με τη Εurostat. 

42,8% αν το προτιμάτε σε ακριβές ποσοστό.  

32,3% ήταν το αντίστοιχο ποσοστό των νέων πτυχιούχων στη χώρα μας, δέκα χρόνια πριν.  

32,3% είναι το ποσοστό των νέων πτυχιούχων στη Γερμανία και 27,7% στην Ιταλία. 

39% είναι ο μέσος όρος των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 


Verba Volant

Χριστόφορος Βερναρδάκης
«Εν ενεργεία βουλευτής (και πρώην υπουργός), ο Παύλος Πολάκης, μπλοκάρεται από το Facebook σε μια ανοιχτή πλέον επιβολή λογοκρισίας πέραν της συνταγματικής νομιμότητας. Ο Πρόεδρος της Βουλής οφείλει άμεσα να πάρει θέση. Η διατύπωση ελεύθερης και επώνυμης γνώμης ενός βουλευτή ακυρώνεται από ιδιωτικό φορέα. Ευθεία υπονόμευση του Συντάγματος, της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και της δημοκρατικής νομιμότητας στη χώρα.  Δεν θα το αφήσουμε έτσι»… Ο άνθρωπος-μέντιουμ, ο οποίος προβλέπει τα αποτελέσματα των εκλογών για λογαριασμό του Αλέξη Τσίπρα, προαναγγέλλει το τέλος της κυριαρχίας του Facebook. Θα ξεκινήσει με μοτοπορεία ημιπιτσιρικάδων στο Πάλο Άλτο… 

Δημήτρης Τζανακόπουλος
«Δεν σέβεται θεσμούς, δημοκρατικές αξίες, καταγωγικά στοιχεία της δημοκρατίας από το 1974. Ο ίδιος που οδηγεί το κόμμα του στη χρεοκοπία θέλει να πάρει τα σπίτια των λαϊκών ανθρώπων με τον νέο πτωχευτικό και να διαχειριστεί τα οικονομικά της χώρας». Κανείς φυσικά δε γνωρίζει τι θέλει να κάνει ο Μητσοτάκης και η νεοφιλελεύθερη κυβέρνησή του, τόσα λαϊκά σπίτια. Ευτυχώς, ο πρώην υπουργός, βγάζει κραυγή αγωνίας από το επαναστατικό Costa Navarino. Κάντε ότι κοιμάστε ήσυχοι…  

Νότης Μηταράκης 
«Τα ελληνικά νησιά δεν θα ξαναγίνουν αποθήκες ψυχών»! Την ηπειρωτική Ελλάδα (όπου εκλέγονται άλλοι) τι την έχουμε δηλαδή;

Αλέξης Χαρίτσης 
«Οι πανηγυρισμοί για την καθυστερημένη εξέλιξη της επένδυσης στο Ελληνικό εν μέσω σκληρής ύφεσης προκαλο=ύν». Πάλι καλά, σύντροφε, που οι συλλογικότητες και η αριστερά αγωνίστηκαν σκληρά υπέρ του έργου. Ειδάλλως, ακόμη στο ΣτΕ για το αρχέγονο δάσος θα ήμασταν.  

Γιώργος Κατρούγκαλος 
«Ο κ. Ζάεφ να τηρήσει την Συμφωνία των Πρεσπών για την ποδοσφαιρική ομάδα της χώρας του». Σεβαστή η άποψη, αλλά υπερισχύει η φράση του Τζορτζ Όργουελ, ο οποίος υποστήριζε ότι το ποδόσφαιρο είναι «ένα παιχνίδι στο οποίο ο καθένας πληγώνεται και κάθε έθνος έχει το δικό του στιλ παιχνιδιού, το οποίο δείχνει άδικο σε όλους τους υπόλοιπους».

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5