1821 Digital Gallery

Μητσοτάκης: «Η πανδημία δεν ανέκοψε τις μεταρρυθμίσεις μας»

Κυριάκος Μητσοτάκης στο διαδικτυακό συνέδριο «Europe 2021»
Κυριάκος Μητσοτάκης στο διαδικτυακό συνέδριο «Europe 2021» © EUROKINISSI/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
«Σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε τα 32 δισ. με στόχο να δώσουμε ώθηση στον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας»,
  • A-
  • A+
0
Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διαδικτυακό συνέδριο "Europe 2021" - Οι αναφορές του σε οικονομία, πανδημία, εμβόλιο και ελληνοτουρκικά

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε διαδικτυακή συζήτηση στο πλαίσιο του συνεδρίου «Europe 2021».

Τη συζήτηση συντόνισε η επικεφαλής του τμήματος διεθνών ειδήσεων της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, Νικόλ Μπαστιάν, ενώ σε αυτήν έλαβε μέρος και ο Τόμας Έντερς, πρόεδρος του Γερμανικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Airbus. Παρενέβη επίσης ο ανταποκριτής της «Handelsblatt» στην Αθήνα, Γκερντ Χέχλερ, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας από το 1979.

«Η πανδημία δεν ανέκοψε την ώθηση που είχε δοθεί στις μεταρρυθμίσεις»

«Παρά την πανδημία, ποτέ δεν ανακόπηκε η ώθηση που είχε δοθεί στις μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε τα 32 δισ. συνολικά -19 δισ. σε επιχορηγήσεις και 13 σε δάνεια-, με στόχο να δώσουμε ώθηση στον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας», πρόσθεσε.

Σχετικα
Μητσοτάκης: Θα δημοσιοποιούμε διεθνώς όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στην περιοχή μας
Μητσοτάκης: Θα δημοσιοποιούμε διεθνώς όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στην περιοχή μας

«Χρησιμοποιήσαμε την πανδημία ως μια ευκαιρία να προσφέρουμε μια σειρά ψηφιακών υπηρεσιών στους πολίτες. Μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού αναμορφώνουμε τον ιστό του ελληνικού κράτους», επισήμανε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ πρόσθεσε στη συνέχεια: «Έχουμε τέσσερις βασικές προτεραιότητες σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης: Πράσινη μετάβαση, ψηφιακός μετασχηματισμός, έμφαση στις ιδιωτικές επενδύσεις και μεγάλη έμφαση σε προσόντα, δεξιότητες, εκπαίδευση και κατάρτιση», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Πολύ σημαντικό ότι η ΕΕ διαπραγματεύεται ως σύνολο για τα εμβόλια -Γίνεται πλήρως αναλογική κατανομή»

Η συζήτηση κάλυψε πολλές θεματικές: Από την αντίδραση στην πανδημία ως το σχέδιο εμβολιασμών, την ψηφιοποίηση του κράτους, την ανάκαμψη του τουρισμού, την πράσινη ανάπτυξη και τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας.

Σχετικα
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ελλάδα και Τουρκία να επιλύουν τις διαφορές με διπλωματικό τρόπο
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ελλάδα και Τουρκία να επιλύουν τις διαφορές με διπλωματικό τρόπο

«Είναι πολύ σημαντικό -κυρίως για χώρες μικρού και μεσαίου μεγέθους- ότι η ΕΕ διαπραγματεύεται ως σύνολο και γίνεται πλήρως αναλογική κατανομή με βάση τον πληθυσμό κάθε χώρας. Χωρίς διαχωρισμούς ανάμεσα σε μεγάλες και μικρές χώρες, πλούσιες και φτωχές. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το θέμα των εμβολίων.

«Θέλουμε ο κόσμος να είναι σε θέση να ταξιδέψει αυτό το καλοκαίρι. Θέλουμε οι Γερμανοί να είναι σε θέση να έρθουν στην Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό ήμουν ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που ζήτησε να ξεκινήσει η συζήτηση για αυτό που αποκαλούμε Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού» σημείωσε, διευκρινίζοντας παράλληλα: «Αυτό δεν συνιστά άδεια να ταξιδέψει κανείς, βεβαίως, αλλά θα διευκολύνει σημαντικά τα ταξίδια».

«Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία υπάρχουν δύο επιλογές. Ελπίζουμε σε μια εποικοδομητική σχέση, αλλά αν τα πράγματα δεν κινηθούν στην σωστή κατεύθυνση θα πρέπει να υπάρξουν συνέπειες εκ μέρους της ΕΕ προς την Τουρκία. Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι υπήρξε μια βελτίωση της κατάστασης τον τελευταίο μήνα που ξεκίνησαν οι διερευνητικές επαφές, αλλά δεν είμαι αφελής. Θέλω να δω συνέπεια σε αυτή την συμπεριφορά εκ μέρους της Τουρκίας», σημείωσε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη συμπεριφορά της γειτονικής χώρας.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

 

 

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5