1821 Digital Gallery

Χρυσοχοΐδης για Λιάκο: Η ανευθυνότητα περισσεύει

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης © EUROKINNISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Όλο το χρονικό της αντιπαράθεσης μετά τη δήλωση Λιάκου για Μόρια
  • A-
  • A+
0
«Ποιος άφρων λοιπόν ισχυρίζεται πως θα έκαιγε κι αυτός τη Μόρια; Η ανευθυνότητα περισσεύει», η απάντηση Χρυσοχοΐδη στο σχόλιο του Αντώνη Λιάκου.

Έντονη ήταν και η αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σχετικά με την ανάρτηση του Αντώνη Λιάκου για τη Μόρια. Συγκεκριμένα ο κ. Χρυσοχοΐδης έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook: «Το κάψιμο της Μόριας έχει εκθέσει 30.000 ντόπιους και 15.000 πρόσφυγες σε αυξημένο κίνδυνο κορωνοϊού. Έχει δημιουργήσει μεγάλο θέμα δημόσιας τάξης έως και εθνικής ασφάλειας. Έχει αφαιρέσει την δυνατότητα περίθαλψης και διοικητικής μέριμνας των αιτούντων άσυλο. Κόστισε και κοστίζει δεκάδες εκατομμύρια σε ευρώ, απασχολεί σημαντικούς ανθρώπινους και διοικητικούς πόρους του κράτους.

»Ποιος άφρων λοιπόν ισχυρίζεται πως θα έκαιγε κι αυτός τη Μόρια; Ο φανατισμός τυφλώνει, ο ανορθολογισμός τρομάζει κι η ανευθυνότητα περισσεύει με τέτοιες δηλώσεις: «...κι εγώ φωτιά θα του έβαζα» του καθηγητή Α. Λιάκου» (ΣΥΡΙΖΑ)».

Υπενθυμίζεται ότι το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αντώνης Λιάκος, τοποθετήθηκε για τις εξελίξεις στην Μόρια, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις. Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ζήτησε την υπεράσπιση των Αφγανών προσφύγων, λέγοντας «να μην τους εγκαταλείψουμε στα χέρια του Χρυσοχοΐδη», και προσθέτοντας πως στη θέση τους θα έβαζε και ο ίδιος φωτιά στην Μόρια.

Σχετικα
Φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης - Δύο διασωληνωμένοι
Φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης - Δύο διασωληνωμένοι

Συγκεκριμένα έγραψε: «Αν ήμουν 16-17 χρονώ, είχα περάσει από χίλια μύρια κύματα για να φτάσω σε ευρωπαϊκή γη της επαγγελίας και βρισκόμουν στην κόλαση της Μόριας, κι εγώ φωτιά θα έβαζα. Να μην αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους Αφγανούς νεαρούς πρόσφυγες. Να οργανώσουμε τη νομική τους υπεράσπιση. Να μην τους εγαταλείψουμε στα χέρια του Χρυσοχοϊδη. Είναι και δημοκρατικό και ανθρωπιστικό καθήκον».

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε αρχικά την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που έκανε σε ανακοίνωση λόγο για χυδαίες, εγκληματικές και αντιδημοκρατικές απόψεις και καλεί τον Τσίπρα να τον διαγράψει άμεσα.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει

Σχετικα
ΣΕΦ: Φωτιά σε παλέτες με βοήθεια για την Ουκρανία (εικόνες)
ΣΕΦ: Φωτιά σε παλέτες με βοήθεια για την Ουκρανία (εικόνες)

«Μπορεί να έγιναν συνολικά 40 ανακοινώσεις, δηλώσεις και ερωτήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη φωτιά στη Μόρια, αλλά δεν βρήκαν μια λέξη να ψελλίσουν για τη σύλληψη των μεταναστών που την έβαλαν. Αυτή την αφωνία ήρθε να καλύψει το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Λιάκος. Η απαράδεκτη αυτή δήλωση είναι χαρακτηριστική της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό, που εξηγεί την εγκληματική διαχείριση και τη δημιουργία στη Μόρια του χειρότερου καταυλισμού προσφύγων στον κόσμο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC το 2018.

»Αν ο κ. Τσίπρας δεν αντιδράσει, σημαίνει ότι υιοθετεί αυτές τις απόψεις, που είναι χαρακτηριστικές του πως αντιλαμβάνονται στο ΣΥΡΙΖΑ την οργανωμένη πολιτεία, τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη. Όσο ο κ. Λιάκος δεν διαγράφεται, οι χυδαίες, εγκληματικές και αντιδημοκρατικές απόψεις του εκφράζουν τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ανοχή σε τέτοιες αντιλήψεις αποτελεί ντροπή για ένα κόμμα του δημοκρατικού τόξου. Και φυσικά καθιστά το άνοιγμα στο προοδευτικό κέντρο, το πιο σύντομο ανέκδοτο. Ο δρόμος της επιστροφής στο 3% είναι ορθάνοιχτος».

Νέα δήλωση Λιάκου

Μετά την ανακοίνωση της ΝΔ υπήρξε εκ νέου αντίδραση από τον Αντώνη Λιάκο που προχώρησε σε δήλωση: «Αναφορικά με την ανακοίνωση της ΝΔ, για την ανάρτηση μου στο facebook: Να καταλαβαίνουμε το νόημα όσων διαβάζουμε. Η τραγική κατάληξη του στρατοπέδου στη Μόρια  δεν μπορεί να συρρικνωθεί αποκλειστικά σε ζήτημα ασφάλειας. Δεν έγραψα "κάψτε την Μόρια", ή "κάνατε καλά που την κάψατε", ούτε την επικροτούσα.

»Θέλει να δείξει την απελπισία των ανθρώπων, και κυρίως των νέων που βρέθηκαν παγιδευμένοι σε αυτή την κόλαση. Το έγκλημα στη Μόρια είχε συντελεστεί πριν την καταστροφή της. Στην υποκρισία και στην ένοχη σιωπή σας  αναζητείστε τις πολιτικές σας ευθύνες». 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5