1821 Digital Gallery

Θεοδωρικάκος: 6 εκατ. ευρώ για δωρεάν μάσκες στα σχολεία

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος
Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος © EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Η τοπική αυτοδιοίκηση στηρίζει το άνοιγμα των σχολείων
  • A-
  • A+
0
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε την προσφορά δωρεάν μασκών στα σχολεία από την ΚΕΔΕ, ύψους 6 εκατ. ευρώ.

Πόσο 6,2 εκατ. ευρώ για την διάθεση δωρεάν μασκών στο σύνολο των μαθητών όλων των σχολείων δημοσίων και ιδιωτικών και στο σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού, δίνει η ΚΕΔΕ, όπως έκανε γνωστό σήμερα ο υπ. Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Η μαθησιακή διαδικασία θα ενισχυθεί με τους όρους μιας ισχυρής τοπικής αυτοδιοίκησης, η οποία θεσμικά και με δυνατό λόγο υποστηρίζει και εγγυάται την ασφαλή και δημιουργική λειτουργία των σχολείων», διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος στην κοινή συνέντευξη Τύπου για τη λειτουργία των σχολείων.

Σύμφωνα με τον ίδιο «το νέο σχολικό έτος αποτελεί για όλους το μεγάλο στοίχημα γιατί όλοι επενδύουμε στο μεγαλύτερο κεφάλαιο της χώρας που είναι η νέα γενιά. Η επιτυχία σε αυτό το κρίσιμο μέτωπο είναι μια συνάρτηση από δράσεις όχι μόνο σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο αλλά και σε τοπικό αυτοδιοικητικό επίπεδο», υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος απευθυνόμενος προς τους μαθητές ζήτησε να φοράνε τη μάσκα για την ασφάλεια τόσο των ίδιων όσο και των αγαπημένων τους προσώπων, ενώ παράλληλα τόνισε την ανάγκη «να υπάρξει ξανά ενότητα, πειθαρχία και αλληλεγγύη, τα χαρακτηριστικά που διέκριναν όλους τους Έλληνες την προηγούμενη Άνοιξη στο πρώτο κύμα της πανδημίας».

Σχετικα
Κορωνοϊός: Ένα στα 4 νέα κρούσματα σε παιδιά ηλικίας 4-18 ετών
Κορωνοϊός: Ένα στα 4 νέα κρούσματα σε παιδιά ηλικίας 4-18 ετών

Ανακοίνωσε, ακόμη, ότι για τους γονείς δημοσίους υπαλλήλους με παιδιά που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες και πρέπει να μείνουν σπίτι τους, θα προβλεφθεί η δυνατότητα να εργάζονται από απόσταση ή με μειωμένο ωράριο προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο ένας από τους δύο γονείς θα είναι στο σπίτι.

Αναφερόμενος στα μέτρα του υπουργείου Εσωτερικών για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων στην εποχή του κορονοϊού, επισήμανε:

Την πλήρη στελέχωση με προσωπικό καθαριότητας σε όλη την επικράτεια με 5.000 εργαζόμενους, με πλήρες ωράριο ορισμένου χρόνου από την πρώτη ημέρα που ξεκινά το σχολείο μέχρι την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς (έναντι 3.761 πέρυσι), καθώς και 4.474 μερικής απασχόλησης. Όπως σημείωσε, σε αντιδιαστολή με ό,τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, από φέτος οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα θα απολαμβάνουν πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, με αποτέλεσμα φέτος το κράτος να διαθέτει 28 εκατ. ευρώ περισσότερα από πέρυσι στον τομέα της καθαριότητας των σχολείων. Επίσης, τα κυλικεία θα λειτουργήσουν κανονικά με αυστηρή εφαρμογή των μέτρων που έχουν υποδείξει οι ειδικοί, διαθέτοντας σφραγισμένα και προσυσκευασμένα υλικά.

Σχετικα
Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου: Τι θα ισχύσει
Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου: Τι θα ισχύσει

Τη διάθεση 175 εκατ. ευρώ στις περιφέρειες για τις δαπάνες μεταφοράς 240.000 μαθητών από και προς το σχολείο τους, καθώς και 128 εκατ. ευρώ στις σχολικές επιτροπές για συντήρηση και επισκευή υλικών.

Δεν παρέλειψε επίσης να σημειώσει ότι οπουδήποτε κι αν απαιτηθούν επιπλέον λύσεις με βάση ειδικά τοπικά προβλήματα μπορεί να υπάρξουν, η τοπική αυτοδιοίκηση έχει την εγγύηση της απόλυτης στήριξης της κυβέρνησης.

Κλείνοντας, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η πανδημία επιβεβαιώνει και δείχνει το δρόμο της ανάγκης ανασυγκρότησης του κράτους μέσα από μια σειρά μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί η κυβέρνηση και οδηγούν σε καλύτερες υπηρεσίες και φροντίδα για τον Έλληνα πολίτη.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5