Visual Browsing

Δεν είναι -πια- cool o Aλέξης

Δεν είναι -πια- cool o Aλέξης
Μεγάλη ανησυχία στην Κουμουνδούρου για πιθανές νέες αποκαλύψεις για Παππά, Καμμένο και Παπαγγελόπουλο
  • A-
  • A+
0
Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ότι για πρώτη φορά έχει χάσει τον έλεγχο των κινήσεων, καθώς δεν γνωρίζει τι του ξημερώνει με όσα αποκαλύπτονται για Παππά και Παπαγγελόπουλο.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι -με την ευρεία έννοια- ένας χαλαρός πολιτικός. Πάντα με το χαμόγελο, ζεστός με τους γύρω του, με την ατάκα στα χείλη και με διάθεση για χιούμορ. Ελάχιστες είναι οι φορές που νιώθει πιεσμένος και πολύ περισσότερο στριμωγμένος στη γωνία. Κάπως έτσι του βγήκε και το προσωνύμιο του «cool Αλέξη».

Όσοι τον έχουν παρακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια που είναι στο προσκήνιο και πολύ περισσότερο σε θέσεις ευθύνης θυμούνται ότι η μοναδική φορά που ένιωσε να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του ήταν με την τραγωδία στο Μάτι. Αν μη τι άλλο, δικαίως, αν σκεφτεί κανείς το εύρος της κυβερνητικής ανεπάρκειας στη διαχείριση κρίσεων.

Άνθρωποι που είναι κοντά του ισχυρίζονται ότι τα τελευταία 24ωρα είναι πολύ πιεσμένος και σκοτεινιασμένος. Πρώτα οι αποκαλύψεις των «Παραπολιτικών» για το παρακράτος Καμμένου και εν συνεχεία οι ερεβώδεις διάλογοι του Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Τα δύο γεγονότα, που μόνο στιγμιαία δεν είναι, δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο εν πολλοίς λειτουργούσαν δυο κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που είχαν αναφορά σε αυτόν. Και όσο περνάει ο καιρός τόσο πληθαίνουν τα ερωτήματα για το τι ήξερε και τι δεν ήξερε ο πρώην πρωθυπουργός…

Σχετικα
Φλωρίδης: Η απάντηση στον Μαραντζίδη για την επανεκλογή Τσίπρα
Φλωρίδης: Η απάντηση στον Μαραντζίδη για την επανεκλογή Τσίπρα

Το κυριότερο, όμως, για τον κ. Τσίπρα, είναι ότι για πρώτη φορά έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο των κινήσεων, καθώς δεν γνωρίζει τι του ξημερώνει. Οι πληροφορίες που φτάνουν στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από διάφορες πηγές είναι ότι έρχεται καταιγισμός αποκαλύψεων τόσο για τον κ. Καμμένο,  για τον κ. Παππά και από κοντά για τον κ. Παπαγγελόπουλο. Το ρεπορτάζ λέει ότι υπάρχουν ουκ ολίγες καταγεγραμμένες συνομιλίες που μπορεί να προκαλέσουν σεισμό στα θεμέλια της Κουμουνδούρου.

Ανεξάρτητα από τη στάση που έχει ο κ. Τσίπρας ως τώρα έναντι του κ. Παππά, ξέρει πολύ καλά ότι αν δημοσιοποιηθούν και άλλες αντίστοιχες συνομιλίες, όπως αυτές που είχε ο στενός του συνεργάτης με τον κ. Μιωνή, δεν θα μπορεί να παραμείνει βουλευτής του κόμματος. Με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται, αν σκεφτεί κανείς το δέσιμο που έχει με τον Νίκο Παππά…

Όπως επίσης, γνωρίζει ότι ο κ. Καμμένος είναι περιστοιχισμένος από σκελετούς, που σημαίνει ότι είναι τουλάχιστον ελλιπής η απάντηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έστειλε την υπόθεση Καμμένου στη Δικαιοσύνη. Και αυτό γιατί εύλογα προκύπτει το ερώτημα γιατί συνέχισε να συγκυβερνά μαζί του από τη στιγμή που γνώριζε από τον Δεκέμβριο του 2016 για το παρακράτος που έστηνε ο κ. Καμμένος.

Σχετικα
Θετικός στον κορωνοϊό ο γιος του Αλέξη Τσίπρα
Θετικός στον κορωνοϊό ο γιος του Αλέξη Τσίπρα

Είναι σαφές, συνεπώς, ότι ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται ενώπιον σκληρών και δύσκολων αποφάσεων. Αποφάσεων που κωλυσιεργεί να λάβει διότι δεν γνωρίζει τι άλλο μπορεί να βγει στη δημοσιότητα και να «αγγίζει» ακόμα και τον ίδιο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου δεν απέρριψαν το κύριο άρθρο της Καθημερινής (23 Ιουνίου 2020), το οποίο, κατά πολλούς, έδειχνε ένα δρόμο διαφυγής για τον κ. Τσίπρα: «Τα στοιχεία είναι συντριπτικά. Όμως, για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να είναι ευκαιρία. Ευκαιρία να διαχωρίσει τη θέση του από τις αντιθεσμικές πρακτικές και τα πρόσωπα που τις ενσάρκωσαν. Ευκαιρία να επιδείξει πολιτικό ήθος, αναγνωρίζοντας ότι είχε στοχοποιήσει πρόσωπα που η Δικαιοσύνη απάλλαξε. Μοιάζει απίθανη, αλλά τέτοια πολιτική γενναιότητα θα ωφελούσε και τον ίδιο και το πολιτικό σύστημα».

Ο χρόνος πλέον μετράει αντίστροφα για τον κ. Τσίπρα, που γνωρίζει πολύ καλά τη σημασία του timing, όπως επίσης και του ποιος έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπίσει αυτή την τεράστια κρίση για τον ΣΥΡΙΖΑ θα καταδείξει και τις πιθανότητες να ξαναγίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων και πρωθυπουργός.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5