1821 Digital Gallery

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Δημοσιοποίησε τα ποσά που έδωσες στα ΜΜΕ

Κυριάκος Μητσοτάκης - Αλέξης Τσίπρας
Κυριάκος Μητσοτάκης - Αλέξης Τσίπρας © EUROKINISSI
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση για «αδιαφανή» στάση
  • A-
  • A+
0
Τον αναλυτικό κατάλογο με τα ποσά που δόθηκαν στα ΜΜΕ για την εκστρατεία ενημέρωσης για τον κορωνοϊό ζητεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαρροές προς τον Τύπο ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν προτίθεται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό το επόμενο διάστημα, σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, συνδέοντάς τες με την υπόθεση των επιχορηγήσεων σε ΜΜΕ.

«Το πρωί το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέει ανασχηματισμό και το μεσημέρι τον αναβάλλει », σημειώνουν οι εν λόγω πηγές. «Μέχρι να αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης αν θα καλύψει ή όχι τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τα χρήματα σε ανύπαρκτα ΜΜΕ, ώστε να μπορέσει να κάνει και ανασχηματισμό, ας κάνει κάτι χρήσιμο. Ας απαντήσει άμεσα στην ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και ας δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ποσά που έλαβε το κάθε Μέσο», συμπληρώνουν.

Υπενθυμίζεται πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας με ερώτησή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ζήτησε αναλυτικό κατάλογο με τα ακριβή ποσά που δόθηκαν στα ΜΜΕ, στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας για τον κορωνοϊό.

«Η αντιμετώπιση του κορωνοϊού αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνησή σας ως χρυσή ευκαιρία παρέκκλισης από τους κανόνες που προβλέπονταν για τη διαφάνεια, τη Διαύγεια και τον έλεγχο των απευθείας αναθέσεων» αναφέρει ο κ. Τσίπρας, ο οποίος κάνει λόγο για «αδιαφανή» στάση της κυβέρνησης ειδικά έναντι της χρηματοδότησης των ΜΜΕ, με έσχατο παράδειγμα την εργαλειοποίηση της δαπάνης που αφορούσε την ενημερωτική εκστρατεία για τον κορωνοϊό.

Σχετικα
Αυτά είναι τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών
Αυτά είναι τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλείται δημοσιεύματα που «αναδεικνύουν ότι η σχετική δαπάνη κατευθύνθηκε με αδιόρατα, αυθαίρετα και αθέμιτα κριτήρια ακόμη και σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα "ζόμπι" και "φαντάσματα”, σε μέσα που δημιουργήθηκαν -κατά ευτυχή για τα ίδια, αλλά ύποπτη εν γένει, συγκυρία- λίγες μόλις ημέρες πριν τη σχετική απόφαση χρηματοδότησής τους ή, τέλος, σε μέσα που φαίνεται ότι δεν λειτουργούσαν εδώ και πολύ καιρό».

Όπως προσθέτει ο κ. Τσίπρας, «η εξόφθαλμη αυτή στάση εξώθησε μέχρι και στελέχη της συμπολίτευσης, όπως η κ. Μπακογιάννη, να ζητήσει δημόσια την κατάθεση πλήρους και αναλυτικού καταλόγου με τα μέσα που χρηματοδοτήθηκαν και, κυρίως, με τα ποσά χρηματοδότησής τους».

Παρόλα αυτά, συνεχίζει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, «ο αρμόδιος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στ. Πέτσας, απαντώντας στην Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (287/6052), προέβη σε παραπειστική, ελλιπή κατάθεση ενός έγγραφου καταλόγου από τον οποίο δεν προκύπτουν τα ακριβή ποσά, τα κριτήρια και η διαδικασία κατανομής τους».

Σχετικα
Ο Αλέξης Τσίπρας κήρυξε την πρώτη ημέρα προεκλογικής εκστρατείας για τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας κήρυξε την πρώτη ημέρα προεκλογικής εκστρατείας για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει προσβλητική αυτή τη συμπεριφορά και ερωτά τον πρωθυπουργό: «Γιατί δεν δίνονται στη δημοσιότητα τα ακριβή ποσά, τα κριτήρια και η διαδικασία κατανομής τους» ρωτά και καλεί τον κ. Μητσοτάκη να καταθέσει «Πλήρη και αναλυτικό κατάλογο από τον οποίο να προκύπτουν:

»α) τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, ηλεκτρονικά κ.α.) που έλαβαν από οποιοδήποτε φορέα του ελληνικού δημοσίου οποιουδήποτε είδους χρηματοδότηση είτε απευθείας είτε μέσω ενδιάμεσης διαφημιστικής εταιρείας για οποιουδήποτε είδους διαφημιστική καμπάνια και εκστρατεία επικοινωνίας και ενημέρωσης σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού,

»β) τα ποσά που έλαβαν,

»γ) τον τρόπο, δηλ. τα νόμιμα κριτήρια και τη διαδικασία υπολογισμού τους».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

Athens Voice Newsletter
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5