Visual Browsing
ΤΕΥΧΟΣ 744
NUMBERS & FACTS

Τα νούμερα της εβδομάδας Ι 4-10 Ιουνίου 2020

Το σποτ του ΕΟΤ για το καλοκαίρι στην Ελλάδα
15.147 χιλιόμετρα ακτογραμμής διαθέτει η Ελλάδα, γεγονός που την κατατάσσει στην ένατη θέση παγκοσμίως
  • A-
  • A+
0
Τα νέα της εβδομάδας, 4-10 Ιουνίου Ιουνίου 2020. O Σταμάτης Ζαχαρός αποτυπώνει την επικαιρότητα σε αριθμούς.

32 εκατ. ευρώ θεώρησαν στελέχη, βουλευτές και Μ.Μ.Ε. τα οποία ελέγχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κόστισε η καμπάνια του 2020 για τον ελληνικό τουρισμό και άρχισαν να καταγγέλλουν κακοδιαχείριση και ρεμούλα με κάθε ευκαιρία. Η αλήθεια, όπως ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, είναι ότι η καμπάνια που δημιούργησε η Marketing Greece παραχωρήθηκε ατελώς, αλλά αυτό δεν πτόησε τους συριζαίους ζηλωτές, οι οποίοι προφανώς ασπάζονται το δόγμα «μην αφήνεις την αλήθεια να χαλάσει μια ωραία προπαγάνδα».

99.000 ευρώ είναι το κόστος της μονής σύμβασης που έχει υπογράψει η Marketing Greece με το Υπουργείο Τουρισμού και αφορά στην ψηφιακή επικοινωνία του #Greecefromhome σε Facebook και Instagram.

15.147 χιλιόμετρα ακτογραμμής διαθέτει η Ελλάδα, γεγονός που την κατατάσσει στην ένατη θέση παγκοσμίως. Οι προαναφερθέντες συριζαίοι, όμως, αντέδρασαν εκ νέου στο σποτάκι για τον τουρισμό, υποστηρίζοντας ότι η πανέμορφη παραλία με την «αμμόγλωσσα» δεν βρίσκεται στην Ελλάδα αλλά στην Κροατία. Πιθανότατα, τώρα που έγινε γνωστό ότι η παραλία είναι στην Εύβοια, θα υποστηρίξουν ότι η καντίνα που υπάρχει εκεί πουλάει μπαγιάτικα τοστ.

5 ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, παρά τις διευκρινίσεις και την αποκάλυψη των fake news, απηύθηναν ερώτημα προς το ευρωκοινοβούλιο σχετικά με την απευθείας ανάθεση υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα δαπανώνται κατά παρέκκλιση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Προς τιμήν του, ο Στέλιος Κούλογλου δεν υπέγραψε την ερώτηση.

Σχετικα
Λησμονήσατε τον Κώστα Σημίτη, κ. Πρωθυπουργέ
Λησμονήσατε τον Κώστα Σημίτη, κ. Πρωθυπουργέ

3 χρόνια έζησε στη ζούγκλα του απομονωμένου νησιού Σιβιρούτ στην Ινδονησία ο Νορβηγός Audun Amundsen αναπτύσσοντας στενή φιλία με τον σαμάνο της τοπικής φυλής ονόματι Αμάν Πάκσα, παρότι δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν λεκτικά καθώς δεν γνώριζαν ο ένας τη γλώσσα του άλλου. 

12 ώρες ήταν το ταξίδι από το κοντινότερο σημείο πολιτισμού, αλλά ο Αμουντσέν επέστρεψε προκειμένου να γυρίσει το ντοκιμαντέρ «Newtopia» με χρηματοδότηση από τη νορβηγική κυβέρνηση και ενώ δεν είχε ιδέα από σκηνοθεσία. Μπορείτε να δείτε το ντοκιμαντέρ στο YouTube.

71% από τους 41 άρρενες ασθενείς με COVID-19 που μελέτησαν επιστήμονες στις ΗΠΑ, ήταν φαλακροί.

Σχετικα
Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα με 13,2% η ΝΔ
Δημοσκόπηση ALCO: Προβάδισμα με 13,2% η ΝΔ

79% από τους 122 άρρενες ασθενείς ήταν φαλακροί σε έτερη έρευνα Ισπανών επιστημόνων. Ο λόγος σύμφωνα με τις έρευνες που δημοσιεύθηκαν σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά είναι τα αυξημένα ανδρογόνα που διαθέτουν οι «γλόμποι», επιβεβαιώνοντας ενδεχομένως έναν ακόμη μύθο...

20.000 ευρώ ήταν το πρόστιμο που επεβλήθη στο beach bar Alemagou, στην παραλία της Φτελιάς στη Μύκονο για τη μη τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας.

60 ημέρες «λουκέτο» ήταν η ποινή που συνόδευε το πρόστιμο. Ωστόσο το Alemagou παραμένει ανοιχτό μέχρι να ασκηθεί έφεση.

80% των καταστημάτων στη Μύκονο έκλεισαν την επόμενη ημέρα σε ένδειξη συμπαράστασης στο beach bar. Πρόκειται για μια ιδιότυπη απεργία, χωρίς όμως να είναι κατανοητά τα αιτήματά της.

1 στους 3 Έλληνες δεν ανησυχούν πλέον για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Alco για λογαριασμό του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

80% των Ελλήνων στηρίζουν τα κυβερνητικά μέτρα σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ενώ το 48% τα τηρεί απαρέγκλιτα.

35.000 ελέγχους προτίθεται να κάνει η Α.Α.Δ.Ε. κατά τη θερινή περίοδο για την πάταξη της φοροδιαφυγής, η οποία ως γνωστόν είναι ταυτόχρονα αναγκαιότητα, χόμπι αλλά και state of mind... Προτεραιότητα δίνεται στους κλάδους των συνεργείων, των γιατρών και των οικοδόμων.

30,6% υποχώρησαν οι εξαγωγές τον Απρίλιο σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

30,3% υποχώρησε ωστόσο και το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου. Δηλαδή, εξαγωγές μείον εισαγωγές.

3 βουλευτές της αντιπολίτευσης φυλακίστηκαν στην Τουρκία μετά από άρση της ασυλίας τους. Οι Λεϊλά Γκιουβέν και Μούσα Φαρισογκουλαρι του φιλοκουρδικού κόμματος Δημοκρατίας των Λαών καταδικάστηκαν αντίστοιχα σε 6 και 9 χρόνια φυλάκιση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και ο Ενίς Μπερμπέρογλου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος σε 5 χρόνια και 10 μήνες γιατί διέρρευσε ένα βίντεο που αφορά στις μυστικές υπηρεσίες.

24ωρη απεργία «καπάκι» μετά τη σχολική αργία του Αγίου Πνεύματος πραγματοποίησαν την Τρίτη οι εκπαιδευτικοί, αντιδρώντας στο νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο. Το νομοσχέδιο βεβαίως ψηφίστηκε την Τετάρτη και για να μη θεωρηθεί ότι αποφεύγουν τη δουλειά με την απεργία της Τρίτης, έκαναν και την Τετάρτη μια στάση εργασίας. Η απεργία βεβαίως είναι δικαίωμα. Δεδομένων όμως των πολλών χαμένων διδακτικών ωρών, θα μπορούσαν για αλλαγή να επιλέξουν μια διαφορετική μορφή διαμαρτυρίας για να ακουστεί η φωνή τους. Ούτως ή άλλως το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί.

80% χαμηλότερο είναι το κόστος χρήσης και συντήρησης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε σχέση με τα συμβατικά, όπως εκτίμησε η κυβέρνηση ανακοινώνοντας τα κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση.

100 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η κυβέρνηση για να αγοραστούν φθηνότερα 1.700 ΙΧ, 3.000 δίκυκλα, 1.000 ταξί, 6.000 εταιρικά οχήματα και 1.000 οικιακοί φορτιστές. Σκούρα τα πράγματα για τους «μερακλήδες» καθώς τα ηλεκτρικά δεν κάνουν θόρυβο και δεν έχουν εξάτμιση για να κόψει κανείς και να κάνει αισθητή την παρουσία του.

3 διαγωνισμούς για τη δημιουργία ΣΔΙΤ (σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα) που θα αναλάβουν τη συντήρηση του δικτύου ύδρευσης προτίθεται να κάνει η ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να γλιτώσει δεκάδες εκατομμύρια. Οι συνδικαλιστές της επιχείρησης ξεσηκώθηκαν μιλώντας για ξεπούλημα, γεγονός που ώθησε τους Συριζαίους (ακόμη και βουλευτές) να κάνουν λόγο για ιδιωτικοποίηση. Φυσικά όταν το θέμα διαλευκάνθηκε, κανείς δεν ζήτησε συγγνώμη. Αντίθετα επιμένουν να μιλούν για ιδιωτικοποίηση.


Δύσκολα νούμερα με πολλά μηδενικά

«Θα στοιχειώνω τον ύπνο τους και τον ξύπνιο τους από αυτά που θα πω. Δεν έχουν καταλάβει τι τους περιμένει. Πάνε να ξεπλύνουν τη Νovartis και τη Λαγκάρντ. Ακόμα δεν έχω πει ούτε το 1/10 από όσα έχω να τους καταλογίσω. Αυτοί πάνε με βρόγχο να με πνίξουν με τις παρανομίες τους εγώ θα τους πάω σταγόνα σταγόνα. Θέλουν να σέρνεται στη δικαιοσύνη και να λένε τα έκανε με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Παπαγγελόπουλος».

Αυτά δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αμέσως μετά την απόφαση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής να του δώσει 10 ημέρες παράταση, προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του. Ο ίδιος είχε ζητήσει έναν ολόκληρο μήνα αλλά η επιτροπή του το αρνήθηκε. Έτσι θεώρησε χρήσιμο να συγκρίνει τον εαυτό του με τον εθνικό ήρωα της Ισπανίας Ελ Σιντ (Rodrigo Díaz de Vivar, γνωστός και με το προσωνύμιο ο Κύριος - the Lord) και ξεκίνησε τις απειλές...

Δειτε επισης

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5