Visual Browsing
NUMBERS & FACTS

Τα νούμερα της εβδομάδας: 70 δισ. ευρώ είναι τα «κόκκινα» δάνεια

Τα νούμερα της εβδομάδας: 70 δισ. ευρώ είναι τα «κόκκινα» δάνεια
95% είναι η πιθανότητα να κολλήσει κάποιος κορωνοϊό, αν συναντηθεί με κάποιον και δεν φοράει κανείς από τους δύο μάσκα
  • A-
  • A+
0
Τα νούμερα της εβδομάδας (27.04-03.05.2020): O Σταμάτης Ζαχαρός αποτυπώνει την επικαιρότητα και μεταφράζει τους αριθμούς στη νέα στήλη της ATHENS VOICE.

23 διαφάνειες περιελάβανε η παρουσίαση της Κυβέρνησης για τα μέτρα εξόδου από την καραντίνα. Το ενδιαφέρον δεν είναι το πλήθος των σελίδων αλλά ότι υπήρχε παρουσίαση με στοιχεία, ανάλυση και χρονοδιαγράμματα. Επίσης ότι δεν υπήρχαν πολιτικά τσιτάτα για γαρνιτούρα. Τα ύστερα του κόσμου…

6 Υφυπουργοί κλήθηκαν να εξειδικεύσουν τα μέτρα που παρουσίασε σε γενικές γραμμές ο Πρωθυπουργός. Το ενδιαφέρον εδώ εντοπίζεται στο ότι δεν εμφανίστηκαν ως «μπάστακες» διάφορα πρωτοκλασάτα (αλλά άσχετα με το αντικείμενο) ονόματα της παράταξης.


95% είναι η πιθανότητα να κολλήσει κάποιος κορωνοϊό, αν συναντηθεί με κάποιον και δεν φοράει κανείς από τους δύο μάσκα. Αυτό είπε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Α. Εξαδάκτυλος.

1,5% είναι το ποσοστό αν και οι δύο φορούν μάσκα. Διαλέγετε και παίρνετε. Στην μία επιλογή κινδυνεύετε και με πρόστιμο 150 ευρώ.


Σχετικα
ΕΛΣΤΑΤ: Πόσο στοίχισε στα νοικοκυριά η πανδημία το 2ο τρίμηνο
ΕΛΣΤΑΤ: Πόσο στοίχισε στα νοικοκυριά η πανδημία το 2ο τρίμηνο

100.000 δολάρια δώρισε στη Unicef η Γκρέτα Τουμπέργκ. Πολλά λεφτά για ένα μικρό κορίτσι…


7 έως 10 δισ. ευρώ περισσότερα κόκκινα δάνεια θα έχουν να διαχειριστούν οι τράπεζες μετά τον κορωνοϊό, όπως προέβλεψε ο εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας διαχείρισης κόκκινων δανείων του Ομίλου Eurobank FPS κος Θ. Καλαντώνης.

3/4 απ’ αυτά θα προκύψουν από ήδη ρυθμισμένα δάνεια που θα ξανακοκκινίσουν.

Σχετικα
Γερμανία - Κορωνοϊός: Φόβοι για πτωχεύσεις και τραπεζική κρίση
Γερμανία - Κορωνοϊός: Φόβοι για πτωχεύσεις και τραπεζική κρίση

70 δισ. ευρώ είναι σήμερα τα κόκκινα δάνεια που πρέπει να διαχειριστούν οι τράπεζες, σημαντικά μειωμένα σε σχέση με τον Μάρτιο του 2016 όταν και πλησίαζαν τα 110 δισ. ευρώ. Ούτε ο κορωνοϊός δεν φαίνεται ικανός να πλήξει τις τράπεζες όσο η «περήφανη διαπραγμάτευση».


3 ακόμη μήνες θα διατηρηθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός. Το νέο πλαίσιο πάντως θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου και μέχρι τότε θα χρησιμοποιηθεί ένας νόμος «γέφυρα» που θα προβλέπει την επιδότηση δόσης δανείου για όλους τους δανειολήπτες.

90% της δόσης θα είναι η ανώτατη επιδότηση της δόσης για τα ενήμερα δάνεια σύμφωνα με το σενάριο που διέρρευσε το Υπουργείο Οικονομικών. Δηλαδή θα επιβραβευθούν και όσοι πληρώνουν κανονικά. Πρωτοφανές!

80% θα είναι η επιδότηση για τα κόκκινα δάνεια.

70% είναι το ποσοστό για τους μη συνεργάσιμους. Γιατί θα πρέπει να επιδοτηθούν, είναι μια απάντηση που πρέπει να δώσει η Κυβέρνηση.


81% ήταν η αύξηση της χρήσης δεδομένων στο σταθερό δίκτυο της Cosmote την περίοδο του Πάσχα (Μ. Δευτέρα-Δευτέρα του Πάσχα) σε σχέση με πέρυσι.

87% αυξημένη ήταν η χρήση δεδομένων στο δίκτυο κινητής της εταιρείας.

83,2 petabytes  χρησιμοποίησαν συνολικά οι συνδρομητές της εταιρείας στο ίδιο διάστημα. Για να αντιληφθείτε τον όγκο, τα συγκεκριμένα petabytes, αρκούν για να κατεβάσει κανείς περισσότερες από 20 εκατομμύρια ταινίες υψηλής ανάλυσης.


75% των καταστημάτων της McDonald’s παγκοσμίως παραμένουν ανοιχτά, παρά τον κορωνοϊό. Στις ΗΠΑ το ποσοστό εκτινάσσεται στο 99%.

6% ήταν η μείωση στον τζίρο της McDonald's Corp. κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους


301 report είναι το όνομα της απεχθούς λίστας που περιλαμβάνει τις χώρες οι οποίες καταπατούν τους νόμους για τα πνευματικά δικαιώματα. Κάθε χρόνο στις 30 Απρίλη οι ΗΠΑ συντάσσουν τη συγκεκριμένη λίστα στην οποία μέχρι φέτος, σταθερά συμπεριλαμβάνονταν και η Ελλάδα. Ο λόγος ήταν η χρήση «πειρατικού» λογισμικού από το Ελληνικό Δημόσιο.

39 εκατ. ευρώ στοίχισε τον Δεκέμβριο του 2019 η αγορά νόμιμων αδειών λογισμικού και έτσι η Ελλάδα βγήκε από τη λίστα. Ίσως θα άξιζε να μας εξηγήσουν οι αρμόδιοι υπουργοί προηγουμένων Κυβερνήσεων γιατί η χώρα μας υφίστατο αυτή την ξεφτίλα για 39 εκατ. ευρώ. Βασιζόμαστε στην ειλικρίνειά τους.


30% περισσότεροι κόκκινοι κάδοι ανακύκλωσης ρούχων και παπουτσιών θα τοποθετηθούν τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα. Ειδικότερα θα τοποθετηθούν 50 νέοι κάδοι ενώ ήδη υπάρχουν 165. Τελικός στόχος είναι να φθάσουν τους 250.


6 παιδιά έχει πλέον ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον καθώς γέννησε η σύντροφός του Κάρι Σίμοντς. Τα πρώτα τέσσερα τα έκανε με την δεύτερη σύζυγο του Μαρίνα Γουίλερ και το πέμπτο με την σύμβουλο τέχνης Έλεν Μασιντίρ. Δικαστήριο του Λονδίνου αποκάλυψε ότι ο Μπόρις απέκτησε μία ακόμη κόρη κατά την διάρκεια της εξωσυζυγικής του σχέσης όσο ήταν δήμαρχος του Λονδίνου το 2009, και ανέφερε επίσης την πιθανότητα ενός δεύτερου μωρού.


200% του ΑΕΠ τουλάχιστον θα φθάσει το ελληνικό Δημόσιο Χρέος σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ελβετικής Τράπεζας UBS. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα…


1.500 πολίτες ανταποκρίθηκαν -σύμφωνα με εκτιμήσεις- στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και λοιπών αριστερών οργανώσεων για συγκέντρωση την Πρωτομαγιά στο Σύνταγμα και ενώ βρίσκονται σε ισχύ τα υποτίθεται δρακόντεια μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

2 μέτρα απόσταση είχαν οι συγκεντρωμένοι μεταξύ τους καθώς οι διοργανωτές φρόντισαν να βάλουν σημάδια στην πλατεία για τη θέση του κάθε ενός. Το αποτέλεσμα θύμιζε χορογραφία ή κατά άλλους στρατιωτική άσκηση…

150 ευρώ πρόστιμο είχε προαναγγείλει το πρωί της ίδιας ημέρας ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για όσους διαδηλώσουν, αλλά μάλλον η αστυνόμευση δεν κρίθηκε λογικό μέτρο…

ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ  

Ευάγγελος Αντώναρος

«Άγνωστοι θα έλεγα σε 95% των Ελλήνων πολιτών... Στο περιθώριο τα μεγάλα ονόματα (κι ας είναι μάλλον θετικές οι ανακοινώσεις). Μήπως είναι το σχετικά νέο dream team του Κυριάκου Μητσοτάκη; Ίσως οι καταδικοί του μικροί ήρωες» ….

Ο πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, στεναχωρήθηκε από το line up του «μαγαζιού» στις ανακοινώσεις για την έξοδο από την καραντίνα. Θα είναι της παλιάς σχολής που θέλει μεγάλο όνομα για να απολαύσει την πίστα. Ωστόσο ούτε στα σκυλάδικα οι θαμώνες δεν απογοητεύουν τα νέα παιδιά που ανοίγουν το πρόγραμμα. Θεωρείται μικροπρέπεια…

Σωκράτης Μάλαμας

«Η κατάσταση μοιάζει με πείραμα κοινωνικού ελέγχου, πλανητικών διαστάσεων, δομημένο πάνω στον φόβο για υπαρκτούς ανύπαρκτους λόγους».

Ο πνευματικός κόσμος παίρνει θέση για τον κορωνοϊό. Μόνο που ο γνωστός τραγουδοποιός παρέλειψε να αναφερθεί στην επίπτωση του επιβλαβούς 5G. Ας αναρωτηθούμε όλοι αν το έκανε σκόπιμα ή όχι. Μας κρύβουν κάτι;

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5