1821 Digital Gallery

Σκληρή απάντηση των ειδικών φρουρών στον Γιάννη Ραγκούση

Σκληρή απάντηση των ειδικών φρουρών στον Γιάννη Ραγκούση
Ειδικοί φρουροί © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
Με αφορμή επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ
  • A-
  • A+
0
Με σκληρή γλώσσα απάντησε το Σωματείο των Ειδικών Φρουρών στα όσα ελέχθησαν το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή από τον τομεάρχη Δημόσιας Τάξης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση .

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο των Ειδικών Φρουρών για τα όσα είπε το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή ο τομεάρχης Δημόσιας Τάξης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης, με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε για τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για εμπλοκή ειδικών φρουρών σε σοβαρό επεισόδιο στο Γκάζι, χαρακτήρισε τον θεσμό των ειδικών φρουρών αποτυχημένο και επικίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών.

Στην ανακοίνωσή τους, οι ειδικοί φρουροί αναφέρουν ότι τόσο στη φρουρά του κ. Ραγκούση, όσο και σε αυτή του κ. Τσίπρα, την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός, μετείχαν αστυνομικοί που είχαν εισαχθεί στην αστυνομία ως ειδικοί φρουροί. 

«Υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη πάσχοντος από πολιτικό διπολισμό;» αναρωτιούνται. 

Σχετικα
Νέα επίθεση Ραγκούση κατά Ανδρουλάκη για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ
Νέα επίθεση Ραγκούση κατά Ανδρουλάκη για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ

Η ανακοίνωση του προεδρείου των Ειδικών Φρουρών έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ)

Κύριοι Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ

Σχετικα
Ο Κωστής Χατζηδάκης διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό
Ο Κωστής Χατζηδάκης διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό

Ως θεσμικοί εκπρόσωποι των Ειδικών Φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας και μετά από μια ακόμη απαράδεκτη και συκοφαντική επίθεση στον επιτυχημένο θεσμό των Ειδικών Φρουρών, από τον Βουλευτή Β' Πειραιά κ. Ιωάννη Ραγκούση οφείλουμε να σας μεταφέρουμε τις ενστάσεις μας επί των τιθεμένων θεμάτων.

Ακολούθως ,να ζητήσουμε να περιορίσετε τον Συνάδελφό σας, στην λογική και τον σεβασμό ανδρών και γυναικών που τίμησαν την Ελληνική Αστυνομία με την εργασία τους, αλλά κυρίως τίμησαν με την αξία τους αφού υπηρέτησαν και υπηρετούν, εκτός από την Ελληνική κοινωνία, στα περισσότερα στελέχη του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ μιας και εμπιστεύονται τη ζωή και την ασφάλειά τους στους Ειδικούς Φρουρούς και σε όσους Αστυνομικούς εισήχθησαν στο Σώμα: από Ειδικοί Φρουροί !

Συγκεκριμένα:

Οφείλουμε να αποκαλύψουμε ότι, ΣΗΜΕΡΑ ο κ. Ραγκούσης έχει επιλέξει ως βαθμοφόρο, ίσως και επικεφαλής της φρουράς του , αστυνομικό που εισήχθη στην ΕΛ.ΑΣ από Ειδικός Φρουρός !! επομένως και εναπόθεσε την ασφάλεια του και την ίδια του τη ζωή , στα χέρια αστυνομικού που προέρχεται από μια τάξη εργαζομένων που συμβουλεύει τον Ελληνικό λαό να μην τους εμπιστεύεται. Υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη πάσχοντος από πολιτικό διπολισμού;

Αλήθεια κατεβαίνοντας από το βήμα της βουλής με τι πρόσωπο αντίκρισε τον φρουρό του αφού που λίγο πριν τον "έλουσε" ως επικίνδυνο και ακατάλληλο , άλλα μετά λίγα λεπτά εναπόθετε την ασφάλεια του ιδίου και της οικογενείας του σε εκείνον;

Αλήθεια δεν προσβάλει ο κ. Ραγκούσης τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ και πρώην Πρωθυπουργό κύριο Αλέξη Τσίπρα ,απ ' το γεγονός ότι σε όλη τη διάρκεια της Πρωθυπουργίας του επέλεξε Ειδικό Φρουρό να τον συνοδεύει παντού; Aκόμη και σήμερα ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Ειδικό φρουρό εμπιστεύεται για την ασφάλειά του.

Δυστυχώς τον κύριο Ραγκούση η εσκεμμένη πολιτική του αμνησία τον ανάγκασε να ξεχάσει ότι ως Υπουργός άλλης Κυβέρνησης, προσέλαβε 2.000 Ειδικούς Φρουρούς με το ίδιο σύστημα επιλογής και κατάταξης. Όμως οι πολιτικές ανακυβιστήσεις τυφλώνουν και παραλύουν τη λογική και τη συνέπεια.

Τέλος για να μην μακρηγορούμε:

Καλούμε τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖΑ. κ. Αλέξη Τσίπρα, φυσικά και τον Βουλευτή και Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη κύριο Ι. Ραγκούση να παραστούν στο ετήσιο μνημόσυνο που θα τελεστεί την ερχόμενη Πέμπτη,27/02/2020 και ώρα 18.30 στο σημείο της δολοφονίας και θυσίας των δυο Ειδικών Φρουρών ΙΩΑΝΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΗ και ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΚΥΛΟΓΙΑΝΝΗ, να νιώσουν το δέος και την ανατριχίλα της υπέρτατης προσφοράς και θυσίας των δυο Ηρώων μας Ειδικών Φρουρών. Οι δύο Ήρωες μας συμπληρώνουν το πάνθεον δεκάδων Ειδικών Φρουρών που θυσίασαν την ζωή τους στο καθήκον.

Πραγματικά θεωρούμε ως απαραίτητη την παρουσία, κυρίως του κ. Ραγκούση στο μνημόσυνο και αν ακόμη λόγοι ελάχιστης ευαισθησίας και αξιοπρέπειας τον έχουν οδηγήσει σε παραίτηση από Τομεάρχη σε θέματα Δημόσιας Τάξης. Αν τελικά αντέξει στα βλέμματα των παρόντων Ειδικών Φρουρών αλλά και των συγγενών των θυμάτων τους ,αυτό θα αποτελούσε "μάθημα" σεβασμού και εκτίμησης της θυσίας των ζωντανών και νεκρών ενστόλων της Ελληνικής Αστυνομίας και αφορμή παράλληλα να τον καλούμε σε όλα τα μνημόσυνα». 

Athens Voice Newsletter
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5