1821 Digital Gallery
Τι διημείφθη στη νέα εκδήλωση των «58»

Τι διημείφθη στη νέα εκδήλωση των «58»

Το βράδυ της Δευτέρας στην Κηφισιά

Με βασικούς ομιλητές τους κυρίους Χρήστο Ροζάκη, Γρηγόρη Ψαριανό και Ανδρέα Παπαδόπουλο πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εκδήλωση της Κίνησης των «58» στην Κηφισιά, με τίτλο «Η Ελλάδα μετά το μνημόνιο».

Τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς επανέλαβαν τη θέση τους, σύμφωνα με την οποία η ΔΗΜΑΡ πρέπει αγκαλιάσει την πρωτοβουλία των «58». Ειδικότερα, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος επέμεινε ότι η ΔΗΜΑΡ θα πρέπει να αγκαλιάσει την κίνηση, καθώς, όπως ανέφερε, δεν φαίνεται να έχει κάποια άλλη πρόταση, ενώ ο Φώτης Κουβέλης και τα άλλα στελέχη μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες.

Ακόμη σημείωσε ότι αν η ΔΗΜΑΡ συμπλεύσει με την πρωτοβουλία των «58» μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ η άρνησή της μειώνει τις δυνατότητες επιτυχίας του εγχειρήματος επειδή μένουν διστακτικά ή μένουν έξω στελέχη όπως η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Γιώργος Φλωρίδης.

Επιπλέον, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως το σχήμα της Κεντροαριστεράς θα πρέπει να οριοθετηθεί πολιτικά. Καθώς, όπως σημείωσε δεν μπορεί να είναι δίπλα στη ΝΔ και τον Σαμαρά, που διορίζει τον «τουρκοφάγο» Γιαλουρίδη στο «Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού», αλλά ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, μια δύναμη λαϊκιστική, αντιευρωπαϊκή και επικίνδυνη για τον τόπο.

Σχετικα
Βιασμός 24χρονης: Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο δικηγόρος Θεόφιλος Αλεξόπουλος
Βιασμός 24χρονης: Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο δικηγόρος Θεόφιλος Αλεξόπουλος

Γρηγόρης Ψαριανός: Η κεντροαριστερά πρέπει να ενωθεί

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γρηγόρης Ψαριανός εξέφρασε την ελπίδα να αλλάξει στάση η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ ως προς τους «58», τους οποίους, όπως σημείωσε, δεν του βλέπει ως κόμμα, αλλά ως πρωτοβουλία διαλόγου. Πρόσθεσε, δε, πως ως βουλευτής της ΔΗΜΑΡ δεν θα μπορούσε να συμμετέχει στην εκδήλωση ενός άλλου κόμματος ως ομιλητής.

Ο κ. Ψαριανός, επισήμανε ότι ο χώρος της Κεντροαριστεράς θα πρέπει να ενωθεί για να σταματήσει ο εκτροχιασμός της χώρας, η οποία έχει μεγάλη ανάγκη να γίνει μια πραγματικά Ευρωπαϊκή χώρα, γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά «τώρα δεν είναι».

Σχετικα
Εκλογή από τη βάση: Η τελευταία ψευδαίσθηση του Αλέξη Τσίπρα
Εκλογή από τη βάση: Η τελευταία ψευδαίσθηση του Αλέξη Τσίπρα

Επίσης εξέφρασε την άποψη πως η πορεία της χώρας δεν μπορεί να αλλάξει με την παρέα του Αντώνη Σαμαρά, της Πολιτικής Άνοιξης και του Δικτύου 21 ή με τα γκρουπούσκουλα, όπως είπε, του ΣΥΡΙΖΑ.

Πέτρος Τατσόπουλος: Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ ποντάρουν στον λαϊκισμό

Εκεί ήταν και ο βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος τη Δευτέρα προσχώρησε στους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές. «Ο ζωτικός πολιτικός χρόνος της Κεντροαριστεράς είναι ελάχιστος» εκτίμησε ο κ. Τατσόπουλος, ο οποίος έλαβε τον λόγο από το ακροατήριο και συνέχισε λέγοντας: «Έχουμε σκηνικό ακραίας πολιτικής πόλωσης. Τα δυο μαμούθ, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα διστάσουν να ποδοπατήσουν ότι βρεθεί στο δρόμο τους. Ποντάρουν και οι δυο στον λαϊκισμό και η Ν.Δ. και στον αυταρχισμό. Δαιμονοποιούν τον άλλον και οι ενδιάμεσοι είναι ανύπαρκτοι».

Χρήστος Ροζάκης: Κρίσιμες οι επερχόμενες εκλογές

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο καθηγητής Χρήστος Ροζάκης ο οποίος σημείωσε πως οι «58» δεν είναι κόμμα αλλά μια πρωτοβουλία που έχει στόχο να συσπειρώσει δυνάμεις του τόπου σε μια εποχή, που έχουν παρέλκει οι «καθαρές» ιδεολογίες και χρειάζεται να υπάρξει συνεργασία των φιλελεύθερων του Κέντρου με όσους υποστηρίζουν τη σοσιαλδημοκρατική προσέγγιση. Ο κ. Ροζάκης επιπλέον υπογράμμισε πως «η Ελλάδα έφταιξε και τιμωρείται για αυτό που έκανε επί σειρά ετών» σημειώνοντας ότι θα πρέπει να βρει το δρόμο της, πολιτικό και οικονομικό, μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Μάλιστα επισήμανε την κρισιμότητα των επερχόμενων ευρωεκλογών - σε μια Ευρώπη με αυξημένο ευρωσκεπτικισμό - καθώς μέσω αυτών θα προκύψουν και νέα πρόσωπα σε ό,τι αφορά τα σημαντικά αξιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δ.Κ.

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5