Πολιτικη & Οικονομια

Τα tweets του Forrest Gump 466

Μέλος του συλλόγου για την επίσημη κατάργηση του κέρματος του ενός λεπτού

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 466
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
59117-128967.jpg

Ο σκηνοθέτης Νίκος Περάκης είχε προβλέψει το πρόβλημα του Χριστόδουλου Ξηρού από το 1987 στην ταινία «Βίος και Πολιτεία»!

Σύμφωνα με το σενάριο, ένας τεχνικός του ΟΤΕ έχει βάλει βόμβα και απειλεί να τον τινάξει στον αέρα αν δεν του δώσουν 15 λεπτά στην τηλεόραση για να καταγγείλει την κυβέρνηση και την πολιτική της. Όταν τελικά καταφέρνει να τους πείσει και όλα είναι έτοιμα, ανακαλύπτει ότι αυτά που λέει στο κείμενο της καταγγελίας έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη. Τα έχουν συμπεριλάβει και οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού στους λόγους του και οι σύμβουλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους λόγους του αντιπάλου. Και στην εύλογη διαμαρτυρία του, ο πρασινοφρουρός της εποχής τον αποστομώνει: «Γιατί διαμαρτύρεσαι; Εσύ του έκανες κριτική. Ε, ο πρωθυπουργός έκανε αυτοκριτική!». Το αποτέλεσμα: Ο «τρομοκράτης» βγαίνει κανονικά μπροστά στην κάμερα. Φορώντας ένα επώνυμο μπλουζάκι (αφού εντωμεταξύ το «διάγγελμά» του έχει ενταχθεί κανονικά στο πρόγραμμα και έχει πάρει διαφήμιση). Αλλά δεν έχει τι να πει.

Ε, στην ίδια ακριβώς θέση φαίνεται να βρίσκεται και ο Χριστόδουλος Ξηρός. Σχεδόν μπορεί να τον φανταστεί κανείς να παρακολουθεί π.χ. τη Ραχήλ Μακρή και να δαγκώνει τα κάγκελα από τα νεύρα του, επειδή του κλέβουν τις ιδέες. Γι’ αυτό και, μόλις βγήκε, πήρε αμέσως το ρόλο ενός τηλεπαρουσιαστή καναλιού τύπου Kontra Channel. Και από την περίφημη «ΛΜΑΤ» (τη Λούμπεν Μεγαλοαστική Τάξη, που ανέφεραν οι προκηρύξεις της 17Ν) μετατράπηκε σε έναν ακόμα πονεμένο υπερασπιστή της μεσαίας τάξης. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι τον πρόλαβαν άλλοι. Και αυτοί θα έπρεπε να βρίσκονται κανονικά πίσω του στις φωτογραφίες.


Συμπέρασμα: Ο Κολοκοτρώνης είναι σαν τη δημοσιογραφία. Μπορεί να σε οδηγήσει παντού και να δικαιολογήσει τα πάντα. Από τη Χρυσή Αυγή μέχρι τη 17 Νοέμβρη.

● Και –τι σύμπτωση– με τον Κολοκοτρώνη ταύτισαν ακόμα και τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο οι κλακαδόροι του, όταν έμαθαν ότι πρόκειται να οδηγηθεί στις φυλακές.


Πάντως, αφού είναι τόσο σημαντικό θέμα οι ορθόδοξες θρησκευτικές πεποιθήσεις για τη Νέα Δημοκρατία, μήπως θα έπρεπε η ίδια επιτροπή που θα εξετάσει τη θρησκευτική επάρκεια του Αλέξη Τσίπρα να επεκτείνει τις εργασίες της και στους υποψήφιους επενδυτές;

● Στο κάτω-κάτω και αυτοί κρατική περιουσία δεν θα διαχειρίζονται;

● Να μην έχουμε μια εγγύηση ότι θα τη διαχειριστούν με ευλάβεια, όπως άλλωστε έκαναν και οι ορθόδοξοι προκάτοχοί τους;


«Στον πόλεμο δεν κάνεις ψιλή κουβέντα. Δίνεις μάχες» λέει στο διάγγελμά του ο Χριστόδουλος Ξηρός...

●...και αμέσως μετά, προτρέπει τους «συντρόφους της ένοπλης δράσης να βγάλουν ανακοινώσεις υποστήριξης και να βοηθήσουν σε επίπεδο αναλύσεων και προτάσεων». Δηλαδή να αρχίσουν την ψιλή κουβέντα!


Εντάξει, σαφές: Στόχος του αγώνα που δίνει ο Χριστόδουλος Ξηρός είναι να γυρίσει η χώρα στο σημείο που βρισκόταν πριν το Μνημόνιο και το ευρώ.

● Αλλά τότε γιατί όταν βρισκόταν στο επιθυμητό σημείο, πριν 15 χρόνια, έκανε πάλι ένοπλο αγώνα με στόχο να αλλάξει την κατάσταση;


Με τόση κατάχρηση του τίτλου «Οι αγρότες ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ» θα έρθει κάποια στιγμή που θα ακούσουμε ότι οι αγρότες ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις και δεν θα καταλαβαίνουμε τι θέλει να πει.


Λογική κίνηση του Μιχάλη Λιάπη, να παντρευτεί –όπως φημολογείται– κοπέλα από τη Ρουμανία. Διότι έχει ένα ασύγκριτα σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τις Ελληνίδες: Δεν τον ξέρει πολύ καιρό.

● Μόνο που αν όντως αρραβωνιάζεται τώρα, το ταξίδι στη Μαλαισία στις γιορτές δεν ήταν ταξίδι «ψυχικής εκτόνωσης», όπως ισχυρίστηκε. Ήταν «μπάτσελορ πάρτι»!


Το πρόβλημα δεν είναι πάντως ότι η φωτογραφία του παιδιού από τη Συρία αποδείχθηκε ψεύτικη. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα και μετά την αποκάλυψη πολλοί θεωρούσαν ότι «δεν έχει σημασία, γιατί θα μπορούσε να έχει συμβεί»!

● Με τη λογική ακριβώς που αύριο μπορούν να θεωρήσουν αληθινή μια ψεύτικη π.χ. φωτογραφία της ομάδας τους να κερδίζει το πρωτάθλημα. Γιατί και αυτό «θα μπορούσε να έχει συμβεί»!

● Λέγεται και Σύνδρομο Παράλληλης Πραγματικότητας».

Και εξηγεί, εκτός των άλλων, γιατί δεν φάνηκε σε κανέναν παράξενο ότι οι επιτροπές αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων τούς έκριναν όλους «Άριστους».

● Στο κάτω-κάτω, και αυτό θα μπορούσε να έχει συμβεί.


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας

Δηλαδή πρέπει να έχεις σκοτώσει 6 ανθρώπους, να περάσεις 11 χρόνια στη φυλακή, να την κοπανήσεις, να στήσεις ένα ολόκληρο σκηνικό με φωτοτυπίες φωτογραφιών που κατέβασες από το internet, να γυρίσεις ολόκληρο video αλά Bin Laden και να το ανεβάσεις με χίλιες προφυλάξεις στο διαδίκτυο, μόνο και μόνο για να πεις τα ίδια ακριβώς πράγματα που λέει χωρίς ότοκιου και επ’ αμοιβή, ανάμεσα σε δύο διαφημιστικά διαλείμματα, κάθε βράδυ από την τηλεόραση ο Γιώργος Τράγκας; Και το χειρότερο, αυτό να το θεωρείς νίκη σου απέναντι στο σύστημα;


Απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Υπεύθυνος κοινού στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.


Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για... «Μαξιλαχρηστία» Η κατάσταση στην οποία περιέρχονται οι μαξιλάρες που βρίσκονται ριγμένες στο πάτωμα, λόγω της λανθασμένης πεποίθησης ότι κάποιος μπορεί κάποτε να ξαπλώσει όντως επάνω τους.


Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

n

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: «Οι κύριοι της Αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ, της κυβέρνησης, αλλά και της CIA δεν γνώριζαν ότι ο Χριστόδουλος εδώ και ενάμιση χρόνο είχε πάρει έξι άδειες; Τι έκαναν για να αποτρέψουν την ενδεχόμενη εξαφάνισή του; Τίποτε».

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Ο Χριστόδουλος είναι πράκτορας της ΕΥΠ. Προσοχή στις απομιμήσεις!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ