Visual Browsing

Κάλεσμα Γερουλάνου για ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ (video)

Παύλος Γερουλάνος
Παύλος Γερουλάνος / © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΠΑΥΛΟΥ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ
«Τα σύμβολα αρχίζουν κι έχουν αξία»
  • A-
  • A+
0
Κάλεσμα για το χτίσιμο ενός δυνατού ΠΑΣΟΚ απηύθυνε μέσω του ΣΚΑΙ ο Παύλος Γερουλάνος.

Κάλεσμα για το χτίσιμο ενός δυνατού ΠΑΣΟΚ απηύθυνε μέσω του ΣΚΑΙ ο Παύλος Γερουλάνος.

Ο πρώην υπουργός και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας για το ζήτημα της επίμαχης αφίσας του ΚΙΝΑΛ που απασχόλησε το προηγούμενο διάστημα την κοινή γνώμη προέταξε την ανάγκη για ξεκάθαρη συνειδητοποίηση και αποσαφήνιση, περισσότερο του χαρακτήρα και του προσανατολισμού μιας παράταξης.

«Τα σύμβολα αρχίζουν κι έχουν αξία αφότου έχεις αποσαφηνίσει ποιο είναι το όραμά σου για τη χώρα. Αλλιώς τα σύμβολα μένουν στο κενό. Και γι’ αυτό, μια αφίσα μπορεί να δημιουργήσει τόσο ντόρο γιατί ο κόσμος αναρωτιέται «τελικά τι είσαι». Αν δεν το έχεις αποσαφηνίσει αυτό, δεν μπορείς να πας παρακάτω. Και δεν είναι μόνο πρόβλημα του ΚΙΝΑΛ αυτό. Το πρόβλημα το έχει συνολικά η Κεντροαριστερά. Γι’ αυτό, βλέπουμε πάρα πολύ μεγάλη κινητικότητα στην κεντροαριστερά τον τελευταίο καιρό», τόνισε.

«Αυτή η κινητικότητα δείχνει μια έλλειψη άγκυρας, μιας σταθεράς, που αυτό είναι πάντα οι αρχές και οι αξίες μας. Σχετικά με τα στελέχη που έχουν φύγει για ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, σίγουρα, νιώθει κανείς μια λύπη που δεν κατέστη δυνατόν να κρατήσουμε αυτόν τον κόσμο κοντά μας. Εάν εμείς είχαμε μια δυναμική που έδειχνε ότι έχουμε ένα όραμα για τη χώρα και προχωράμε μπροστά, αυτός ο κόσμος δεν θα ένιωθε την ανάγκη να φύγει», πρόσθεσε ο κ. Γερουλάνος. «Και γι’ αυτό, λέω, όσο πιο γρήγορα σταθεροποιηθούμε στις αρχές και στις αξίες μας και εκφράσουμε ένα όραμα για τη χώρα τόσο πιο εύκολα μπορούμε αυτόν τον κόσμο να τον κρατήσουμε και να τον φέρουμε πίσω. Το ίδιο πρόβλημα το έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, που ήρθε στα πράγματα με φόρα αντιμνημονιακή και σήμερα γυρίζει πίσω και λέει «τι είμαι τελικά, έχω μεν το 30%, αλλά τι είμαι;». Το όραμα της κεντροαριστεράς ήταν πάντα να χτιστεί μια ισχυρή και δυναμική μεσαία τάξη στην Ελλάδα. Έτσι δημιουργήθηκε το ΠΑΣΟΚ, τόνισε.

Σχετικα
Χρηστίδης για Κασιδιάρη: Οι φασίστες παραμένουν φασίστες
Χρηστίδης για Κασιδιάρη: Οι φασίστες παραμένουν φασίστες

Σχολιάζοντας την πολιτική Μητσοτάκη ο κ. Γερουλάνος υποστήριξε ότι η μεσαία τάξη σε μια χώρα δεν φτιάχνεται απλώς με οικονομικά κριτήρια, φτιάχνεται με πολιτικά. «Τι εννοώ με αυτό; Δεν μπορείς σε μια κοινωνία που δεν νιώθουμε όλοι ίσοι να φτιάξεις μεσαία τάξη, δεν μπορείς σε μια κοινωνία που δεν νιώθουμε ασφαλείς να επενδύσουμε να φτιαχτεί μεσαία τάξη», εκτίμησε.

Συνέντευξη Παύλου Γερουλάνου στα Ακραία Φαινόμενα στον ΣΚΑΪ

«Μέχρι τώρα, αυτό που είχαμε σαν στρατηγική ήταν ότι θα φέρουμε όλον τον κόσμο της κεντροαριστεράς μαζί και αυτοί με τη σειρά τους θα φέρουν τον κόσμο. Ήρθε ο κόσμος της κεντροαριστεράς αλλά οι ψηφοφόροι δεν ήρθαν. Άρα, η στρατηγική αυτή έχει δείξει τα όριά της. Οπότε, πρέπει να επικαιροποιήσουμε τη στρατηγική μας, πρέπει να περιγράψουμε στον κόσμο το όραμά μας για τη χώρα, για το πώς μπορεί να ενδυναμωθεί η μεσαία τάξη και, τέλος, πρέπει να αλλάξουμε το καταστατικό μας έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα σύγχρονο, δημοκρατικό κόμμα. Και διευκρινίζω, εγώ μιλάω για το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ επιλέγει να είναι μέρος του ΚΙΝΑΛ.

Όμως, αν δεν έχεις τη βάση σου δυνατή, η ομπρέλα δεν μπορεί να σταθεί. Καταλαβαίνω τη σύγχυση που υπάρχει γιατί αυτή η σύγχυση εκφράζεται και στην κοινωνία κι αυτό είναι το πρόβλημα. Ας ξεκινήσουμε όμως από στιβαρές βάσεις. Για την Κεντροαριστερά, όραμα έχει εκφράσει μόνο το ΠΑΣΟΚ, άρα πιστεύω ότι είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης. Δεν λέω ότι αύριο το ΚΙΝΑΛ πρέπει να διαλυθεί ή η κα Γεννηματά να φύγει από την αρχηγία. Αυτό που λέω είναι «ελάτε να χτίσουμε ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ και πάνω σε αυτό το δυνατό ΠΑΣΟΚ να πάρουμε τις αποφάσεις». Αυτή τη στιγμή είμαστε αδρανείς, άρα πρέπει πρώτα από όλα να προχωρήσουμε. Το πού θα στρίψουμε στη συνέχεια θα εξαρτηθεί από τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ. Για να προχωρήσουμε πρέπει να εκφράσουμε αυτό το όραμα, να δείξουμε πώς θα χτίσουμε πολιτικά μια στιβαρή κοινωνία με συνοχή και αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνο μαζί με τον κόσμο. Τα στελέχη από μόνα τους έχουν δείξει μέχρι πού φτάνουν. Γι' αυτό έχω πει ότι χρειαζόμαστε ένα δημοκρατικό συνέδριο ΠΑΣΟΚ», κατέληξε.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5