Visual Browsing
ΤΟ POST ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

To Post της ημέρας: Λία Σκλαβενίτου

To Post της ημέρας: Λία Σκλαβενίτου
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
  • A-
  • A+
0
Το Post της ημέρας: Οι αναρτήσεις που προκάλεσαν συζητήσεις στα social media καθημερινά στο athensvoice.gr

«Σήμερα νιώθω την ανάγκη να κάνω μία διευκρίνιση για την θέση μου απέναντι στο κίνημα της πολιτικής ορθότητας μετά από μία σειρά παρεξηγήσεων με άτομα αγαπητά με τα οποία ουσιαστικά ελάχιστα ψιλά γράμματα μας χωρίζουν. Και ξεκινώ λέγοντας πως βεβαίως αν επρόκειτο να ψήφιζα με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ υπέρ της πολιτικής ορθότητας θα ψήφιζα με δέκα χέρια ΝΑΙ. Και αυτό γιατί "οι ρυθμίσεις που πρότεινε και επέβαλε το κίνημα της πολιτικής ορθότητας, είχαν στόχο την υπεράσπιση ατόμων και ομάδων που, ακόμα και σε συνθήκες φιλελεύθερης δημοκρατίας, θεωρούνταν αδικημένοι", όπως γκέι,γυναίκες παχύσαρκοι,ανάπηροι "που χαρακτηρίζονταν βάσει ενός γνωρίσματος (φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, σωματικής ακεραιότητας: εκτός αν διέθεταν δύο ή περισσότερα "μειονοτικά" γνωρίσματα". Αλλά εν τω μεταξύ η ζωή συνεχίζεται και οι κοινωνίες εξελίσσονται και συχνά αυτά τα κινήματα γίνονται ΕΡΓΑΛΕΙΑ στα χέρια ανήθικων ανθρώπων κατά των οποίων αισθάνομαι προσωπικά ΑΠΕΧΘΕΙΑ. Και εξηγώ ότι, επειδή ανήκω σε μία από αυτές τις ομάδες που χρειάζεται προστασία και επειδή και το παιδί μου ανήκει σε μία από αυτές τις ομάδες που χρειάζεται προστασία, άρα θα ήταν γελοίο εξ ορισμού να είμαι αντίθετη με αυτούς που με υπερασπίζονται και υπερασπίζονται και το παιδί μου, φυσικά και δεν είμαι. Είμαι όμως αντίθετη με αυτούς που με χρησιμοποιούν ως εργαλείο όπως πολύ ωραία το γράφει η Σώτη Τριανταφύλλου: "...ο πολιτικός λόγος, ο γενικά δημόσιος λόγος και η τέχνη κατέστησαν αυτές τις ομάδες "pets" - χαϊδεμένα κατοικίδια που έχουν ανάγκη από στοργή - και ανέδειξαν την επιλεγόμενη «διαφορετικότητα» σε προσόν το οποίο προασπίζουν μηχανισμοί αστυνόμευσης της σκέψης και εμμονικής δικομανίας..." Χα, άκου προσόν, που να φτάνουν τα κόμματα να μάχονται ποιος θα βάλει τον πιο αδύναμο στο ψηφοδέλτιό του και εμείς όλοι με δάκρυα στα μάτια να τρέχουμε να τους χειροκροτούμε. Υποκριτική, παράφωνη ευγένεια που φτάνει να προσβάλλει αυτούς που υπερασπίζεται, τις περισσότερες φορές στα λόγια. Χαίρομαι που οι κοινωνίες μας- στην Δύση- κατάφεραν να είναι πλουραλιστικές ή έστω να θεωρούν αυτονόητο δικαίωμα τον πλουραλισμό, που υιοθέτησαν την αστική ευγένεια ως προϋπόθεση συνύπαρξης διαφορετικών ομάδων μεταξύ τους και λυπάμαι που ομάδες ανθρώπων ντυμένες τα ρούχα των "ιεροκηρύκων" της πολιτικής ορθότητας, όπως παλαιότερα του φεμινισμού,του κομμουνισμού,του φασισμού,του...ισμού, προχωρεί σε βίαιη ψυχική επιβολή ενός καθωσπρεπισμού που σε τίποτα δεν εξυπηρετεί, μιας και η ευγενής ή αγενής συμπεριφορά είναι ευθύνη του καθενός από εμάς και όχι των δικαστηρίων και μάλιστα των λαϊκών.

Εν κατακλείδι δεν μου αρέσει να χρησιμοποιούμαι και δεν θέλω να συμμετέχω σε δημόσιες διαπομπεύσεις αυτών με τους οποίους έχω διαφορετικές απόψεις. Στο χωριό μου το λέγαμε "μην κάνεις αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν".

Συγγνώμη για το πρήξιμο δεν θα επανέλθω».

Embedded rich media on Facebook

Σήμερα νιώθω την ανάγκη να κάνω μία διευκρίνιση για την θέση μου απέναντι στο κίνημα της πολιτικής ορθότητας μετά από...

Gepostet von Λία Σκλαβενίτου am Sonntag, 18. August 2019

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Collectanea
Collectanea
Deree - The American College of Greece
22.02.2020
Collectanea
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5