Visual Browsing

Κόντρα Τσακαλώτου με Χατζηδάκη και Γεωργιάδη

Ευκλείδης Τσακαλώτος
Ευκλείδης Τσακαλώτος © INTIMENEWS.GR / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
«Δεν το χωράει ανθρώπου νους αυτό που έγινε στη ΔΕΗ» -«Είναι δυνατόν να κατηγορείτε εσείς εμάς για ταξικότητα;»
  • A-
  • A+
0
Κόντρα Τσακαλώτου με Χατζηδάκη και Γεωργιάδη. Αφορμή η κατηγορία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για ταξικότητα.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παρενέβη στην Ολομέλεια στο πλαίσιο της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας Κυβέρνησης λέγοντας πως «θα δούμε μια ταξική μεροληψία που δεν έχουμε δει ποτέ στο παρελθόν». Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις κυβερνητικές παρεμβάσεις στον ΕΝΦΙΑ επισημαίνοντας πως με τις αλλαγές ωφελούνται οι μεγάλες περιουσίες σε σχέση με την προηγούμενη ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τέως υπουργός Οικονομικών απευθύνθηκε στην κυβερνητική πτέρυγα σημειώνοντας «ποιος είναι ο δημοσιονομικός χώρος για το 2020; ». Συνέχισε τα ερωτήματα λέγοντας «ποιες από τις δικές μας δαπάνες θα μείνουν και ποιες όχι; Ποιες από τις δικές σας δαπάνες θα μείνουν;». Λέγοντας πως «δεν ξέρω ποια είναι η κοστολόγηση και τι θεωρείται πως μπορείτε να ξοδέψετε».

Παράλληλα, επεσήμανε πως από τη «γαλάζια» πλευρά εστιάζουν στο «νόμο και τάκη», λέγοντας πως για το θέμα αυτό υπήρξαν πολλές τοποθετήσεις κυβερνητικών βουλευτών.

Στη ΔΕΗ αυτό που έγινε δεν το χωράει ανθρώπου νους

Σχετικα
«Ντροπή»: Κονταρομαχία στη Βουλή για τη ΔΕΗ Χατζηδάκη –ΣΥΡΙΖΑ
«Ντροπή»: Κονταρομαχία στη Βουλή για τη ΔΕΗ Χατζηδάκη –ΣΥΡΙΖΑ

«Στη ΔΕΗ αυτό που έγινε δεν το χωράει ανθρώπου νους» ανταπάντησε ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, απαντώντας στον πρώην υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος έλαβε τον λόγο μετά την ομιλία του Κωστή Χατζηδάκη για να του ζητήσει υπαινικτικά να μιλήσουν με αλήθειες για την ΔΕΗ.

Όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος, δεν μπορεί να γίνεται σύγκριση σήμερα με τη χρηματοπιστωτική τιμή του 2015 όταν η ΔΕΗ ήταν με τον ΑΔΜΗΕ «γιατί είναι τελείως διαφορετικά πράγματα». Επίσης υποστήριξε ότι δεν είναι σωστό να κατηγορείται η προηγούμενη κυβέρνηση για το θέμα των ΑΠΕ όταν δεν υπήρχε στη ΔΕΗ ούτε ένας σύμβουλος για ΑΠΕ και ούτε καν επιχειρησιακό σχέδιο.

«Προσπάθησα να είμαι δίκαιος. Μίλησα για την πρόοδο του Κτηματολογίου και για την πρόοδο των δασικών χαρτών και χαίρομαι γιατί έχω λιγότερα προβλήματα στον τομέα αυτό. Αυτό όμως που έγινε στη ΔΕΗ δεν το χωράει ανθρώπου νους» απάντησε ο Κωστής Χατζηδάκης και διευκρίνισε: «Αυτό το μοντέλο να συμφωνήσετε να πέσει από το 90% στο 50% της αγοράς μέσα σε πέντε χρόνια με μηδέν ευρώ αντάλλαγμα και με τους υπαλλήλους να δουλεύουν για να χάσουν πελάτες δεν υπάρχει παγκόσμιο προηγούμενο. Θα γραφτεί στα βιβλία του ρεκόρ Γκίνες. Πραγματικά και τώρα που το λέω εκπλήσσομαι ακόμη μια φορά». Αφού ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε πως αντιλαμβάνεται το δυσάρεστο καθήκον να υπεραμυνθεί μιας πολιτικής που δεν χειρίστηκε ο ίδιος, του συνέστησε να μην επιμένει όταν η ΔΕΗ επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ έπεσε από το 90% στο 50% της αγοράς, όταν η μετοχή της ΔΕΗ έπεσε πάνω από 80%, όταν οι λιγνιτικές μονάδες δεν πουλήθηκαν κι ο ίδιος ορκωτός ελεγκτής βγήκε και μίλησε ανοιχτά για βιωσιμότητα. «Τί άλλο πια να συζητάμε. Νομίζω ότι είναι καλύτερα στην πολιτική ζωή όταν κάνουμε λάθη να τα παραδεχόμαστε και να υποστηρίζουμε τα σωστά. Δεν έχει νόημα. Αυτή η ιστορία ότι δεν έχει πρόβλημα η ΔΕΗ κι είναι στη φαντασία του Χατζηδάκη, είναι πέραν πάσης λογικής» κατέληξε την απάντησή του προς τον κ. Τσακαλώτο ο αρμόδιος υπουργός.

Κύριε Τσακαλώτο, δηλώσατε μαρξιστής, είναι δυνατόν να κατηγορείτε εσείς εμάς για ταξικότητα;  

«Κύριε Τσακαλώτο, δηλώσατε μαρξιστής, είναι δυνατόν να κατηγορείτε εσείς εμάς για ταξικότητα; Είχατε βάλει όποιος έβγαζε 20.000 να πληρώνει τα 17 χιλιάρικα, ακριβώς να του μείνουν λιγότερο από 3.000. Είστε ο πιο ταξικός υπουργός που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα!», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι η ΝΔ ονειρεύεται ανάπτυξη για όλους τους Έλληνες.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Memoirs are the pixels of my life
Memoirs are the pixels of my life
Αίθουσα Περιτεχνών Καρτέρης
13.12.2019
Memoirs are the pixels of my life
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5